Button-gate raast verder

Button-gate is al een paar maanden bezig, en er zijn sinds de Grand Prix van Turkije weer een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Jenson Button wilde vorig jaar dolgraag naar Williams, maar mocht toen niet vanwege zijn contract met BAR. Williams heeft Button toen een contract voor 2006 laten tekenen. Button wil nu dolgraag onder dat contract uit om bij BAR te blijven. BAR wil Button ook graag behouden en heeft Williams al wat voorstellen gedaan, die Williams steeds afsloeg. Kortom: 'Button-gate'.

Nu zijn er zoals het een echte soap betaamt nieuwe ontwikkelingen. Honda zou Button $80 miljoen geboden hebben om hem bij Honda te houden. Met deze $80 miljoen zou Button het contract met Williams mogelijk kunnen afkopen.

Frank Williams reageert ook op dit bericht weer afwijzend. "Ik wil zelfs voor $100 miljoen het contract met Jenson niet afkopen. Jenson rijdt volgend jaar gewoon bij ons." Dit heeft hij ook aan Button laten weten in Turkije door hem een brief te sturen. In deze brief stond 'je rijdt volgend jaar voor ons, of je rijdt niet'. Button reageerde op deze brief met het antwoord: 'dan rij ik toch niet'. Volgens BAR-teambaas Nick Fry is de kans dat Button daar blijft 50%. "Wij hebben geld voldoende om Button te behouden, Williams niet."