Tweede Tokkie

Alles moet kunnen, en liefst nog op televisie.
De sperma-show gaat voorlopig nog effe niet door, maar gelukkig is er nog keus genoeg. Zeker nu in de nieuwste Big-Brother serie op Talpa een zwangere vrouw live wil bevallen. Iets wat niet iedereen bevalt. En dan bedoel ik niet alleen het inwoners van Staphorst of Urk, maar een veel grotere groep mensen. En misschien ook wel terecht. Er zullen bijvoorbeeld veel mensen denken: Is dit nou die prachtige hoogstaande cultuur waarin wij moeten integreren? Waar een praktisch altijd bezopen Patty Brard stront aan het zeven is. En nu, bij de nieuwe Big Brother een vrouw dus live wil bevallen? Een vrouw die tijdens haar zwangerschap ook nog eens hevig rookt, Een tweede Tokkie?
Als dat gelijk staat met het Westen, dan zullen deze mensen terecht beweren dat de drie wijzen niet voor niets uit het oosten kwamen.
Het Westen is in de vooronderstelling dat het zo liberaal en verlicht is. Maar uiteindelijk is het niets verder dan de tijd van de donkere middeleeuwen, waar men op het dorpsplein ter vermaak iemand ophing, iemand radbraakte of iemand op een rokende brandstapel wierp.
Alleen moet het nu allemaal op tv. Schaamteloos, want alles moet kunnen: Tokkies, troep en Talpa-televisie.
John de Mol heeft niet alleen een bord voor zijn kop, maar ook een schotelantenne als hij in deze tijd zo onverstoorbaar de grenzen van de Westerse moraal wil verleggen. Nederland staat echt niet alleen vanwege die paar duizend soldaten in Irak zo hoog op Al Quaida's verlanglijstje! En een avondje Nederlandse televisie is niet echt goeie reclame voor die hoogstaande Westerse cultuur. Schetst net zo'n scheef beeld van de Nederlandse samenleving als wij inmiddels van de islam hebben. John de Mol graaft zo zijn graf. En wij het onze, want De Mol zendt uit wat wij blijkbaar willen zien? En wordt het graf net zo diep als De Mols programma's gezonken zijn. John kan in zijn extremistische jacht op kijkcijfers misschien wel een duister homevideootje door zuslief Linda laten uitzenden. Als hij tenminste een beetje voor de uitzendrechten van Al Jazeera wil betalen...
Wij zullen met zijn allen wel kijken. "Straks: na de reclame, de onthoofding van Gerard Joling, Gordon en een derde kijkcijferkanon van Talpa naar keuze, live op televisie, SMS nu!"

Een andere gezonde roker, Theo van Gogh, weet nu immers ook dat dát helaas de gevolgen kunnen zijn. De gevolgen van het idee: alles moet kunnen, en het liefst nog op televisie...