Jonge Drent schrijft eigen Harry Potter

DennisDe Londense uitgeverij Bloomsbury is 'not amused' over een manuscript van de 16-jarige Dennis Hoogeveen uit het Drentse Hoogeveen. Dennis schreef zelf de opvolger van het vijfde Harry Potter-boek, omdat hij niet op deel 6 kon wachten. Bloomsbury, uitgever van J.K. Rowling, heeft de Hogevener laten weten dat het absoluut niet uitgegeven mag worden, zelfs niet in een kleine oplage voor familie, vrienden of kennissen. Daarom heeft hij het complete verhaal nu maar op internet gezet.

Dennis schreef, omdat hij niet kon wachten op 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' zelf alvast een deel 6 getiteld 'Harry Potter en de fakkel met de groene vlammen'. Ingewijden zeggen dat het bijna wegleest als een echte Harry Potter. Het verhaal van Dennis heeft betrekking op de laatste twee jaar van Harry's schooltijd op Zweinstein. Dennis: ''Ik kon dan ook veel van mijn eigen belevingswereld kwijt in mijn boek. Het gaat om allerlei aspecten zoals een schoolstaking, vriendschap, liefde, maar ook sport.''

Op 28 januari 2004 begon hij met schrijven en nu is het gereed. ''Het is beslist niet moeilijk om de schrijfstijl van Rowling van dichtbij te evenaren. Er zit een duidelijke structuur in die ik in mijn eigen boek heb toegepast'', aldus de jonge auteur. Een hulpvaardige corrector zette de laatste puntjes op de i.

Dennis, die vanaf zijn geboorte doof is, gaat deze maand aan Windesheim in Zwolle Nederlands studeren. Ondanks zijn handicap wil hij proberen leraar Nederlands te worden. Het 'Harry Potter'verhaal van Dennis is via Hoogeveen-producties.svpdata.de gratis te downloaden.