FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 15 augustus 2005

Nieuwe problemen voor Ajax - ADO Den Haag

De problemen rond de wedstrijd Ajax - ADO Den Haag blijven aanhouden. Nadat de rechtbank besliste dat de wedstrijd op 7 januari 2006 gespeeld moet worden, gooit nu ProRail roet in het eten.

ProRail beheert het spoorwegennet in Nederland en zij hebben aangegeven dat er op 7 en 8 januari 2006 onderhoudswerkzaamheden op de stations rond de Amsterdam Arena staan gepland, waardoor de fans niet bij het stadion kunnen komen.

De KNVB heeft overigens beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechter, omdat zij het principieel onjuist vinden dat een rechter een datum voor een voetbalwedstrijd prikt.

GP Turkije: rondje met Alonso

Het Istanbul Otodrom is voor de coureurs nog helemaal nieuw, maar Fernando Alonso legt de karakteristieken van de baan uit aan de hand van de gedane simulaties.

De engineers verwachten dat een ronde op het circuit in Istanboel er ongeveer als volgt uit gaan zien... Kijk hier voor de lay-out van het circuit.

"We passeren de start/finishlijn, die vrij dicht bij de eerste bocht ligt, in de zesde versnelling met een snelheid van 300 km/u. We halen net de 320 km/u voordat we flink in de remmen moeten voor de combinatie T1/T2. Deze bestaat uit een krappe linkerbocht (160 km/u, 3e versnelling), gevolgd door een rechterbocht (220 km/u rond de apex) die steeds verder 'opent'."

Het stuk naar T3, waar we wéér de 320 km/u behalen, buigt een beetje naar rechts voordat we hard moeten remmen voor de volgende sectie, welke bestaat uit drie bochten. T3 is een linkerbocht die met 165 km/u in de derde versnelling wordt genomen, deze wordt echter niet voluit genomen om goed aan te kunnen sturen op T4. Één versnelling lager en met 120 km/u op de teller gaan we deze bocht door. Hierna een korte sprint naar T5, welke met T6 als één bocht genomen kan worden door de dubbele apex. T5 wordt met 120 km/u genomen, terwijl T6 een volgas bocht is."

Het circuit gaat vervolgens lichtjes heuvelaf naar T7, we zullen de 300 km/u net halen. Terug naar de tweede versnelling om met 115 km/u de hairpin naar rechts te kunnen nemen. Hierna komen we bij de meest interessante bocht van het circuit, T8. Deze lange linkerbocht zal vooral moeilijk zijn voor de rechter voorband, want deze bestaat feitelijk uit vier 'instuur momenten' rond de 175 km/u in derde en vierde versnelling."

De bochten T9 en T10 zullen als chicane genomen worden. Van 320 terug naar 115 km/u voor de linkerbocht T9. Hierna volgas door T10 op ongeveer 200 km/u. Wat volgt is het langste rechte stuk van het circuit, welke ook meteen de meest duidelijke inhaalmogelijkheid biedt. De rechterknik van T11 wordt voluit genomen in zesde versnelling op 310 km/u. Hierna is het dooraccelereren naar de maximumsnelheid van ongeveer 330 km/u."

"De concurrentie heeft vervolgens een goede kans om in te halen bij het aanremmen voor de langzaamste bocht van het circuit, T12. In tweede versnelling zal de snelheid rond de 95 km/u zijn. Na T12 volgt direct de langzame rechterbocht T13, waardoor een coureur die in de hairpin buitenom gaat kans heeft om in T13 de binnenkant te kiezen. T13 zal genomen worden met 110 km/u. Bij het uitaccelereren wordt de rechterkant gekozen om goed aan te sturen op de laatste bocht, T14. In de tweede versnelling wordt deze bocht met 115 km/u genomen om vervolgens voluit op start/finish af te stevenen."

"We verwachten dat de uiteindelijke rondetijd rond de 1:25.00 zal liggen."

Dinsdag geen treinen via westkant A'dam CS

Door de gevolgen van de ontsporing van een intercity vanochtend zullen er morgen nog de hele dag geen treinen rijden via de westkant van station Amsterdam Centraal. Dit betekent dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Reizigers van of naar Zaandam, Haarlem en Schiphol moeten dan ook rekening houden met vertragingen van een half uur tot een uur. Dat heeft ProRail vanavond bekendgemaakt.

De problemen ontstonden toen de intercity tussen Maastricht en Haarlem vanochtend om 9.11 uur verongelukte. De achterste twee treinstellen en de locomotief ontspoorden, waarbij er een drager voor de bovenleiding werd omgetrokken. Hierdoor raakte de bovenleiding over de gehele breedte van alle sporen zwaar beschadigd.

Na de ontsporing werd de spanning op last van de brandweer van de bovenleiding gehaald, waardoor er de hele ochtend geen treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal mogelijk was. Rond 13.00 uur kon ProRail de spanning aan de oostkant van het station weer terugbrengen, waardoor er weer zeer beperkt treinverkeer mogelijk was richting Utrecht, Lelystad en Amersfoort. De dienstregeling had echter nog de hele avond te kampen met forse vertragingen en met uitval van treinen.

De schade aan de bovenleiding is aanzienlijk, maar de omvang van de schade aan de sporen en de kabels is nog onbekend. De herstelwerkzaamheden zullen nog zeker heel dinsdag in beslag gaan nemen. ProRail is momenteel nog niet begonnen met de reparaties, omdat er nog een onderzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat bezig is. Als dat is afgerond, zal ProRail alles op alles zetten om zo snel mogelijk weer treinen te kunnen laten rijden. Woensdag begint het nautische evenement Sail namelijk, waardoor er dagelijks enkele honderdduizenden mensen extra met de trein naar Amsterdam willen.

In juni ontspoorden er ook al twee goederentreinen kort na elkaar aan de westkant van het station. Dit zorgde nog dagenlang voor grote vertragingen. Volgens ProRail is het ongeluk van vandaag overigens op spoor 31 gebeurd, wat een ander spoor is dan de vorige twee ontsporingen.


De ontspoorde trein nam de hele bovenleiding mee

Shinji Ono weigert terugkeer naar Feyenoord

Feyenoord-middenvelder Shinji Ono weigert terug te keren naar Feyenoord. De speler zou zich morgen moeten melden bij de Rotterdamse club om verder te werken aan zijn revalidatie, maar hij weigert terug te komen en hoopt voor 31 augustus een nieuwe club gevonden te hebben.

Ono verblijft momenteel in zijn vaderland Japan, waar de speler herstelt van een breuk in een middenvoetsbeentje die hij opliep in een interland tussen Japan en Bahrein. Ono heeft al een gesprek gehad met de coach van Bolton Wanderers, Sam Allardyce, maar Allardyce lijkt voor een andere Japanner, Hidetoshi Nakata van Fiorentina te kiezen.

Als vervanger voor Ono heeft Wim Jansen alvast oud-FC Twente speler Simon Cziommer bij Schalke 04 aan het werk gezien, terwijl ook NEC'er Edgar Barreto op het verlanglijstje van Feyenoord staat.

Politie-invallen in kantoren Helios Airways

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe Griekse televisie meldt dat de Cypriotische politie invallen heeft gedaan in verschillende kantoren van de luchtvaartmaatschappij Helios Airways. Aanleiding is het ongeluk van afgelopen zondag vlakbij de Griekse hoofdstad Athene met een vliegtuig van de maatschappij, waarbij alle 121 inzittenden omkwamen. De politie is vooral geïnteresseerd in gegevens over de technische staat waarin de vliegtuigen van de prijsvechter verkeren. Ook wil de politie met de invallen voorkomen dat belangrijke documenten achterover worden gedrukt.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Vermoed wordt dat een defect aan het luchtverversingssysteem aan de ramp ten grondslag heeft gelegen. Inmiddels zijn de eerste lijkschouwingen uitgevoerd. De voorlopige resultaten daarvan lijken erop te wijzen dat de inzittenden nog in leven waren op het moment dat het toestel neerstortte, zo melden Griekse tv-zenders. Aanvankelijk zou er sprake van zijn dat de inzittenden waren doodgevroren. De patholoog-anatoom heeft vooralsnog geen officiële verklaring uitgegeven.

Fokschaap flikt het hem

Het was even afwachten of het ze zou lukken, of het geen grootspraak was geweest wat ze allemaal aankondigden, maar ze hebben het geflikt! Fokschaap heeft haar beloften waargemaakt en de grootste output voor Find-a-Drug geleverd.

Fokschaap is een onderdeel van de Dutch Power Cows. Zij zetten zich in voor Find-a-Drug. Een project dat zich inzet voor het zoeken naar medicijnen tegen ziekten als HIV en kanker. Met tweeënzestig users is het ze gelukt om de onze colllega's van Tweakers te verslaan.

Het project is nog lang niet afgelopen en ze willen veel meer schapen in de wei. Wil jij ook meewerken aan DPC?

Lees hier de handleiding. als je dan nog vragen hebt kun je het altijd in het forumtopic vinden.

iets meer info
De website
FADdict hoelang duurt de job? en geeft aantal punten
FADspy zelfde als FADdict maar dan uitgebreider
Fadstats geeft schatting van het aantal cpu's
Geeft de gemiddelde duur van een job
Stats pagina
Topic in GOT waar de stand wordt bijgehouden

met dank aan Sanne

Fight Night Round 3 komt naar next-gen consoles

Volgens nieuwe details die zich over het internet verspreiden, belooft EA's next-gen boxgame Fight Night Round 3 met een zeer hoog detailniveau te komen. Je kan dus nog mooier iemand op zíjn hoofd rammen.

Een van de belangrijkste doelen van EA voor dit derde deel uit de reeks, is het creëren van unieke persoonlijkheden van alle vechters in het spel. Iedere karakter krijgt zijn individuele vechtstijl, waardoor de gamer met iedere boxer zal moeten spelen om uit te kunnen blinken. De ontwikkelaars zijn zelfs bezig met het ontwerpen van een eigen schademodel voor ieder karakter. Het bloed komt dus van alle kanten.

EA wil met deze game duidelijk laten zien hoe ver ze al zijn op het gebied van grafische ontwikkeling. Iets waarin dit tot uiting komt is dat er geen in-game HUD in zit die het gezondheidsniveau aangeeft. Dit zal je dus af moeten lezen aan de gezichtsexpressie en andere uiterlijke kenmerken die aangeven hoe het gaat met de conditie van de boxer. Dus als er ineens een bot uit je rug steekt, is dat waarschijnlijk geen goed nieuws.

Tenslotte, het gebruikelijke commentaarrooster zal begeleid worden door real-time picture-in-picture beelden van de meepratende commentatoren. Ook selecteert het spel automatisch de beste stukjes van je partijen voor de replay.

Op het eerste gezicht klinkt Fight Night Round 3 als een veelbelovende game. Of dit echt zo zal zijn, weten we pas wanneer hij uitkomt op de Xbox 360 en PS3... in 2007.

Eindzege in Portugal voor Efimkin

Vladimir Efimkin heeft de Ronde van Portugal gewonnen. De Deen Claus-Michael Möller won de slottijdrit rond Viseu.

Voor de pas 23-jarige Efimkin is het alweer zijn vijfde zege van dit seizoen. Eerder won hij al onder meer ritten in de Ronde van Aragon en Vierdaagse van Duinkerken. De basis voor zijn eindzege in Portugal legde de Rus van Team Barloworld in de derde etappe tussen Lousã en Fundão. In die rit reed hij iedereen op ruim twee minuten. Candido Barbosa (die drie etappes won) snoepte elke dag wat van z’n achterstand af, maar won vandaag slechts 28 seconden in de 36 kilometer lange race tegen de klok. Adolfo Garcia Quesada is de nummer drie in Portugal.


Eindstand Ronde van Portugal:
1. Vladimir Efimkin (Rus-Tbl) 39.29.39
2. Candido Barbosa (Por-Lal) 0'34''
3. Adolfo Garcia Quesada (Spa-Ecv) 3'25''
4. Juan Gomis Lopez (Spa-Ecv) 3'46''
5. Peio Arreitunandia Quintero (Spa-Tbl) 4'00''

Film over Villeneuve in de maak

De Canadese filmproducent Capri Films heeft een film over Jacques Villeneuve in de planning. Er gaan geruchten dat Villeuve's rol zal worden gespeeld door Leonardo DiCaprio.

De film over de voormalig Formule 1-wereldkampioen en zijn vader, Gilles Villeneuve, moet in 2007 uitkomen. De film wordt geregisseerd door Christian Duguay, die voornamelijk bekend is van documentaires en twee films uit de Scanners-serie. Jacques Villeneuve kondigde de film aan in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport.

Villeneuve zal zelf een aantal racescenes voor zijn rekening nemen en verder een adviserende rol spelen tijdens de productie. Villeneuve is geen onbekende in de filmwereld: ook voor de racefilm Driven van Sylvester Stallone voerde hij een aantal racescenes uit.

Juve moet Nedved en Buffon missen

Afgelopen zondag werd er tussen Juventus en AC Milan om de Berlusconi Cup gespeeld en de ploeg uit Turijn verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook twee spelers. Zowel Gianluigi Buffon als Pavel Nedved moesten geblesseerd uitvallen.

Pavel Nedved moest al na een kwartier het veld geblesseerd verlaten met een enkelblessure, terwijl Buffon in de tweede helft geblesseerd uitviel na een botsing met Milan-speler Kaka. Bij de keeper werd een ontwrichte schouder geconstateerd.

Hoe lang beide spelers uitgeschakeld zijn is nog onbekend, maar de medische staf van Juventus vreest dat ze minimaal enkele weken niet in actie kunnen komen voor 'de oude dame' uit Turijn.

Ook Zlatan Ibrahimovic viel na een klap van Jaap Stam geblesseerd uit, maar zijn kwetsuur lijkt niet ernstig.

Punten eerste ronde

De voetbalmanager is weer van start gegaan. De wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag zal pas in januari worden gespeeld, en dan worden die punten pas bekend.

Winnaar van ronde 1 werd Raymania met 61 punten, een puntje meer dan Omega met 60 punten, en twee punten meer dan Loontje, die 59 punten scoorde. Een gedeelde derde plaats was er voor Gorro, Gvdw en orchideusstuifmeelsnuiver met alledrie 55 punten.

Winnaar bij de subleagues is xyutwel, die vergaarde 52 punten, II Mondo werd tweede met 45 punten en als derde eindigde Eniesee Nijmegen-league met 39 punten.

Je kunt voor de volgende ronde nog wisselen tot vrijdag 19 augustus 18:00 uur.

'Mohammed B. heeft recht op recreatie en sport'

Mohammed B.Volgens het ministerie van Justitie mag Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, sporten en heeft hij recht op recreatie en frisse lucht. Dit alles moet wel in afzondering van medegevangenen gebeuren. Hij wordt nog steeds afgezonderd van de overige gedetineerden, aldus minister Donner van Justitie.

Donner schreef dit in antwoord op schriftelijke vragen van Tweede-Kamerlid Wilders. B. trachtte medegevangenen in het Pieter Baan Centrum te beïnvloeden met zijn overtuigingen. Hierover vroeg Wilders opheldering. Omdat het ministerie van Justitie zich niet uitlaat over privé omstandigheden van gevangenen kan het niet zeggen of B. ook post mag ontvangen of versturen.

-
Herschreven en gesubmit door Mainport, waarvoor dank!

Afmeldingen Sharapova, Agassi

Maria Sharapova en Andre Agassi komen deze week niet in actie. Het duo heeft zich afgemeld voor de toernooien van Toronto en Cincinnati.

Sharapova heeft nog teveel last van een blessure aan haar borstspier. Door deze kwetsuur moest ze zich vorige week terugtrekken voor haar kwartfinalepartij in Los Angeles tegen Daniela Hantuchova. Artsen hebben haar afgeraden deel te nemen aan Toronto, om haar deelname aan de US Open (dat op 29 augustus van start gaat) niet in gevaar te laten komen. Sharapova wordt ondanks haar absentie in Canada de nieuwe nummer één van de wereld. Het is voor de eerste keer dat een Russin de WTA-ranglijst gaat aanvoeren.

Andre Agassi doet deze week niet mee aan het toernooi van Cincinnati. De Las Vegas Kid heeft een rugblessure. Gisteren stond de veteraan nog in de eindstrijd van het Masterstoernooi van Montreal. Rafael Nadal was echter in drie sets te sterk.

Twee schietpartijen in Twente

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Twentse De Lutte, nabij Oldenzaal, is vanmiddag rond 14.15 uur een zestigjarige man uit Oldenzaal neergeschoten. De man had echter zelf niet in de gaten wat er gebeurd was.

Hij was onderweg naar huis en reed over de Bentheimerstraat toen hij opeens een pijnscheut voelde. Hij reed gewoon door maar de pijn werd onderweg steeds heviger. Daarom zette hij zijn auto aan de kant en belde de hulpdiensten. Die brachten hem naar het ziekenhuis waar ze erachter kwamen dat de man een schotwond had.

De directe omgeving is afgezet en door de politie is een onderzoek gestart op de plek van de schietpartij. Er is op dit moment nog niks bekend over de oorzaak en motief.

Het is de tweede schietpartij in twee dagen in Twente. Op het Transvaalplein in Enschede werd gisteren een man door zijn voet geschoten. Een man trok een pistool toen hij aan de deur kwam om zogenaamd iets af te geven. Hierbij ontstond een worsteling waarbij het pistool afging en de bewoner in zijn voet geraakt werd.

Filipe nieuwe aanwinst Real Madrid

Real Madrid heeft zich versterkt met Luis Filipe Kasmirski. Filipe kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Ajax. De Amsterdammers lichtten echter niet de optie tot koop.

Bij Ajax wist de 20-jarige Filipe nooit te overtuigen en speelde zelfs geen enkele officiële wedstrijd. Zijn verblijf bij de Nederlandse topclub begon al in mineur toen hij zijn arm brak. Ajax dacht in Filipe een potentiële opvolger voor Maxwell in huis te halen. Real Madrid ziet kennelijk wel wat in de Braziliaanse jeugdinternational, al stalt het Filipe voorlopig bij het beloftenteam dat uitkomt in de Segunda Division.

Allochtone jeugd drinkt minder dan autochtone

Autochtone scholieren drinken meer dan allochtone leerlingen, zo blijkt uit de TKMST Monitor 2005, die vandaag gepubliceerd is. De monitor is een groot landelijk onderzoek onder havo- en vwo-scholieren van 15 tot en met 18 jaar, dat jaarlijks wordt gehouden. In totaal deden 20.000 scholieren mee, van wie 10% zichzelf betitelt als 'van allochtone komaf'.

Van alle scholieren zegt 73% wel eens alcohol te drinken. Bij autochtone leerlingen ligt dat op 75% en bij allochtonen een stuk lager op 52%. Jongens drinken vaker dan meisjes: 32% van de meisjes drinkt naar eigen zeggen nooit, tegenover 22% van de jongens. Jongens drinken ook meer: gemiddeld 12 glazen per keer. Meisjes houden het op 5 glazen.

Roken
Roken is in tegenstelling tot drinken weer populairder onder allochtonen. Van de ondervraagde allochtone havo- en vwo-scholieren zegt 19% gemiddeld 18 sigaretten per dag weg te paffen. Bij autochtone leerlingen rookt 12%, en ligt het gemiddelde op 10 sigaretten per dag. Allochtonen leerlingen blowen ook meer: 17% van de allochtone havo en vwo-scholieren steekt wel eens een blow op tegen 7% van de autochtone havo en vwo'ers.

Zowel het aantal drinkers, als het aantal blowers is licht gestegen. Het aantal rokers is gelijk gebleven, terwijl dat de afgelopen jaren daalde.

FOK!radio: Cynix en Blinky presenteren met Martijn

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor: Nolius is op vakantie, dus nemen Cynix en Blinky zijn plaats in. Samen met Martijn presenteren deze tortelduifjes de uitzending. Uiteraard zullen ze alles over hun relatie uit de doeken doen en doet Cynix zijn week. Blinky zal live een stelling deponeren waarop je via IRC kunt reageren. Het programma start om acht uur.

De scholen beginnen bijna, en dus is het vandaag tijd voor een special over het subforum School & Studie. Moderator Mutz is in de studio aanwezig. Wat er de komende periode voor scholieren de doen is op FOK! hoor je dus uitgebreid.

Natuurlijk zal Yvonne ook weer de laatste roddels met ons doornemen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Jongeren bevestigen bankschroef op spoor

Een groep jongeren heeft gisteren een zware bankschroef op het spoor tussen Hardenberg en Gramsbergen geschroefd. Een beveiligingsmedewerker ontdekte het voorwerp en kon het tijdig verwijderen. Volgens het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) had de bankschroef een trein kunnen laten ontsporen.

Een getuige zag gistermiddag een groepje jongeren die zich verdacht in de buurt van het spoor bij Loozen ophield. De vrouw waarschuwde hierop een beveiligingsmedewerker die een kijkje ging nemen op de plaats. "De bankschroef was 25 centimeter groot", aldus het KLPD. "Gezien de maat van de schroef had het zeker schade aan een trein aangericht als die er overheen was gereden. De trein had zelfs kunnen ontsporen." Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

NRC Handelsblad start ochtendkrant

Nrc.next is de naam van de ochtendkrant die NRC Handelsblad vanaf 6 februari start. De krant op tabloidformaat, die alleen op werkdagen zal verschijnen, is gericht op hoger opgeleiden die door internet nauwelijks meer een betaalde krant lezen. De middagkrant NRC Handelsblad blijft gehandhaafd op hetzelfde tijdstip en in de huidige vorm.

Hoofdredacteur Folkert Jensma omschrijft nrc.next als een krant voor "starters maar ook voor mensen die hebben opgezegd. Er is een steeds grotere groep mensen, met name onder de veertig jaar, die zich uitsluitend via andere media, zoals internet en televisie, laat informeren."

Voor studenten gaat de nieuwe krant 7,50 euro per maand kosten of 90 euro per jaar. Gewone lezers betalen 149 euro per jaar. In de losse verkoop gaat de krant 1 euro kosten. NRC Handelsblad verwacht binnen drie jaar met nrc.next een oplage te kunnen halen van tussen de 50 en 75 duizend exemplaren.


Winnaar megamarathon officieel bekend

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

Srdjan Stojanovich uit Servië/Montenegro heeft de langste hardloopwedstrijd ter wereld gewonnen. De definitieve uitslag van de race over 4.988 kilometer werd gisteren bekend, toen de laatste kandidaat finishte. Stojanovich kwam al 18 dagen eerder binnen. De 42-jarige atleet legde de megamarathon, de 3.100 milesrace (4.988 kilometer) af in 46 dagen, 10 uur, 51 minuten en 16 seconden. De nummer twee finishte drie dagen na Stojanovich. De snelste vrouw, de 49-jarige Suprabha Beckjord uit de VS, kwam gisteren na 64 dagen, 4 uur, 23 minuten en 28 seconden binnen.

Omdat Stojanovich toch al zo vroeg binnen was (zo'n 18 dagen geleden dus), rende hij nog even door tot 5.000 kilometer, waar hij 46 dagen, 12 uur, 56 minuten en 53 seconden klokte.

Aan de megahardloopwedstrijd, de 'Self-Transcendence', namen 14 mensen deel. Dertien bereikten de finish, een record. De renners mochten elke dag van 06:00 uur tot middernacht (00:00 uur) lopen. De race vond plaats in New York, alwaar 5.649 rondjes van 0,5488 mijl (= 883 meter) moesten worden afgelegd.


Winnaar Srdjan Stojanovich

-
Meer info op deze site.

Bliksem

Vliegen doe ik het liefst als het helder weer is. Dat is beter dan door regen en onweer te moeten vliegen.
Je krijgt te maken met hevige turbulentie en natuurlijk het gevaar dat je door bliksem geraakt kan worden daarom wil ik liever met helder weer vliegen.
Als de bliksem je vlieguig raakt betekent dan niet meteen dat je ten dode bent opgeschreven. Als de bliksem niks ernstigs geraakt heeft dan kun je er met geluk vanaf komen.

Bekijk deze beelden. Vreemd genoeg was er niemand gewond geraakt.

Fuchs vier weken uitgeschakeld

RKC Waalwijk zal het voorlopig zonder Robert Fuchs moeten stellen. De middenvelder heeft vorige week een kijkoperatie aan zijn knie ondergaan en zal hierdoor vier weken zijn uitgeschakeld.

Zonder Fuchs wonnen de Waalwijkers afgelopen zaterdag in Tilburg met 1-2 van Willem II door twee doelpunten van Rick Hoogendorp.

Afgelopen seizoen speelde de middenvelder 33 competitiewedstrijden waarin hij zes maal wist te scoren.

Meer overwerk op verslechterde arbeidsmarkt

Mainport herschreef ons het volgende bericht en meldde het ons via de nieuws-submit:

Een steeds groter aantal werknemers in Nederland moet regelmatig overwerken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt dit door de verslechterde situatie op de arbeidsmarkt.

Vorig jaar werkte meer dan 37 procent van de werknemers meer uren dan in het contract staat aangegeven. In 2002 lag dit percentage nog op 32 procent. Eveneens was er in die periode een stijging in de werkloosheid, wel met 60 procent naar 479 duizend.

14 procent van de werknemers die overwerken, kreeg er geen geld voor. 10 procent kreeg er echter wel voor betaald, en bij nog eens 14 procent werd het gecompenseerd in tijd. Volgens het CBS is het in geld gecompenseerde overwerk niet toegenomen.

Van de lager opgeleiden werkt ongeveer 30 procent meer dan contractueel is overeengekomen, waar dit percentage bij de hoger opgeleiden op nagenoeg vijftig procent ligt. In de leeftijdscategorie 15 tot 44 jaar wordt het meest overgewerkt.

In de sector bouwnijverheid doet onbetaald overwerk zich het minst voor, waar nog geen 30 procent van de werknemers overwerkt. In de sector onderwijs doet onbetaald overwerk zich het meest voor. Van de onderwijzers geeft nagenoeg 60 procent aan vaak onbetaald over te werken.

Proef met digitale flitspalen van start

Het Openbaar Ministerie (OM ) gaat een proef doen met digitale flitspalen. De proef wordt gehouden op de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen, aldus het OM vandaag.

De foto's worden digitaal opgeslagen waardoor er geen film meer verwisseld hoeft te worden. De beelden kunnen meteen doorgestuurd worden. Dit is volgens het OM een stuk veiliger en bovendien is de kwaliteit van de digitale foto's beter.

De lokatie van de proef is gekozen vanwege het grote verkeersaanbod en de drie rijstroken. De werkzaamheden voor het installeren van de camera's zullen vanavond beginnen. Het OM hoopt dat het systeem over drie nachten in gebruik kan worden genomen. De test zal enkele weken duren. Overigens wordt er alleen maar gemeten, maar niet bekeurd.

Julich tot en met 2008 bij CSC

Bobby Julich heeft zijn contract bij CSC verlengd tot en met 2008. De 33-jarige Amerikaan had aanvankelijk een verbintenis die tot eind 2006 liep.

Door de verbeterde financiële positie van CSC is er echter ruimte voor het langer vastleggen van de winnaar van de ENECO Tour. ”Aanvankelijk had ik al een verbintenis getekend, maar Bjarne Riis wilde mijn contract openbreken en verlengen tot eind 2008. Hiermee beloont hij me met het feit dat ik ben gebleven toen de ploeg met geldproblemen zat.” Julich won dit jaar al Parijs-Nice, het Criterium International en de ENECO Tour. In 1998 was hij derde in de Tour de France.

Tijdens de Ronde van Frankrijk verlengde ook Ivan Basso zijn contract bij het Deense team. De Italiaan rijdt nog vier jaar voor de ploeg van Riis. De sponsor maakte dit jaar bekend in ieder geval door te gaan tot en met 2009.

Babymisbruiker hoort 6 jaar en tbs eisen

Tegen de 46-jarige R. F. uit Krimpen aan den IJssel is vandaag 6 jaar celstraf plus tbs met dwangverpleging geëist. F. staat terecht wegens het jarenlang seksueel misbruiken van zijn dochtertje. Daarmee begon hij toen het kind nog maar een baby was, net na de geboorte.

Het misbruik zou hebben geduurd tot eind 2004. Hij zou regelmatig haar genitaliën hebben gelikt, zijn vingers en geslachtsdeel in haar vagina en mond hebben gestoken, en op het lichaam van zijn dochter klaargekomen zijn. Verder wordt F. ervan beschuldigd drie van zijn nichtjes te hebben misbruikt. Dat gebeurde tussen juli 1988 en eind december 1991. Daarnaast heeft F. toegegeven zeker 15 andere meisjes onzedelijk te hebben betast, op onder meer een camping en in een zwembad.

F. is lid van van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) afdeling Krimpen aan den IJssel. Zij reageerden eerder verbijsterd op het barbaarse misbruik waar hun broeder van beschuldigd werd, die ze overigens wel trouw blijven opzoeken in het gevang.

F. is in het verleden meerdere keren behandeld voor zijn pedofilie gevoelens, maar bleef desondanks doorgaan met het misbruiken van jonge meisjes. De leiding van de basisschool in Krimpen aan den IJssel waar zijn 9-jarige dochter op zit, sloeg in september 2004 alarm.

Ritzege Tankink in Duitsland

Bram Tankink heeft de eerste etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. De 26-jarige Nederlander was de sterkste van een groepje vluchters. Zelfs een valpartij op zo’n tien kilometer van de streep kon de Tukker niet van de zege weerhouden. Tankink is ook de eerste leider.

De Ronde van Duitsland startte niet met een proloog, maar meteen met een rit in lijn. Van Altenburg naar Plauen legden de coureurs in regenachtige omstandigheden een afstand van 164 kilometer af. Ruim 160 renners van 21 ploegen (alleen Wiesenhof kreeg een wildcard) begonnen om 12.30 uur aan de 20e wedstrijd uit de ProTour. De eerste aanvallen kwamen op naam van Ludewig, Lemoine en Bertolini. Het peloton liet echter niet begaan.

Na ongeveer een uur koersen demarreerde Bram Tankink uit de hoofdmacht. Al snel kreeg hij gezelschap van Bernhard Eisel en Juan José Cobo Acebo. Het peloton liet al snel begaan en het trio liep uit naar een ruime voorsprong. T-Mobile Team (met de favorieten Ullrich en Vinokourov) en Gerolsteiner hielden het tempo in het peloton stabiel. De maximale voorsprong van Tankink en consorten was 9.30.

Onderweg sprokkelde onze landgenoot van Quick Step genoeg punten bijeen om de eerste leider van het bergklassement te worden. Naarmate de finish naderde mocht Tankink zelfs dromen van meer, want in de hoofdmacht kwam enkel CSC de Duitse ploegen helpen. De teams van de sprinters (Phonak met Guidi, Cofidis met O’Grady en Liquigas- Bianchi met Pagliarini) deden geen meter kopwerk. Ook Française des Jeux deed met Eisel voorin uiteraard niets.

Op 48 kilometer van de eindstreep was het verschil nog altijd zeven minuten. Met nog zo’n twintig kilometer voor de wielen hadden Tankink, Eisel en Cobo Acebo nog altijd 5.30 voorsprong. De winnaar zou dus voorin zitten en met die wetenschap in het achterhoofd viel Tankink op zeventien kilometer van de finish aan. Al snel pakte de vroegere mountainbiker honderd meter op zijn Oostenrijkse en Spaanse achtervolger. Tankink bleef maar uitlopen totdat hij viel in een scherpe bocht.

Ondanks die tegenslag bleef Tankink uit de greep van het achtervolgende duo; zijn voorsprong werd zelfs steeds groter. Op de streep was het gat bijna een minuut. Tankink – dit jaar al de beste in de profronde van Maastricht – is meteen de eerste leider. Cobo Acebo eindigde als tweede voor Eisel, zodat Tankink óók de puntentrui grijpt. De sprint van het peloton werd gewonnen door Sébastien Hinault.

Morgen gaat het peloton het wat zuidelijker opzoeken. Dan staat de rit tussen Pegnitz en Bodenmais op het programma. Het venijn zit hem vooral in de staart: vlak voor de finish wachten namelijk twee cols van de tweede categorie. Tankink krijgt het dus niet makkelijk zijn gele leiderstrui te verdedigen. Wel volgt er een afdaling naar de eindstreep. Donderdag is de koninginnerit in deze ProTour-wedstrijd, met aankomst bergop in Sölden. Ook de zevende rit eindigt op een col. De enige tijdrit vindt pas volgende week maandag plaats.

Uitslag 1e Etappe Ronde van Duitsland – Altenburg – Plauen:

Positie:Naam:Ploeg:Land:Tijd:
1Bram TankinkQUINED4.00.24
2Juan José Cobo AceboSAUSPA0'48"
3Bernhard EiselFDJOOS0'51"
4Sébastien HinaultCAFRA3'07''
5Daniele BennatiLAMITA3'07''

Man in luier valt vrouwen lastig

Maddy_K had ons via de nieuws-submit te melden:

De Engelse politie maakt sinds kort jacht op een nieuw soort potloodventer. Namelijk eentje die gekleed is in een luier. De luierman valt vrouwen 's avonds laat lastig met de vraag: "Is hier ergens een plek om een baby te verschonen?"

De man werd het laatst gezien in een speeltuin in het dorp Eaglescliffe bij Middlesbrough in het noorden van Engeland. Daar sprak hij een vrouw aan die haar hond aan het uitlaten was. Hoewel deze 'reuzenbaby' nog geen vlieg kwaad heeft gedaan, wil de politie toch graag even met hem praten. Volgens een woordvoerder is het gedrag van de man "bizar en reden tot zorg."

[update] Bouwkraan valt op school Gouda

In het Zuid-Hollandse Gouda is vandaag rond 11:30 een bouwkraan van dertig ton tegen de gevel van een middelbare school gevallen. De school, de Goudse Scholengemeenschap, is zwaar beschadigd. Scholieren waren niet aanwezig, wel een aantal personeelsleden. Zij konden ongedeerd het pand verlaten. De machinist zit bekneld. De brandweer is ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden.

De machinist is aanspreekbaar en zijn situatie zou volgens een politiewoordvoerster niet levensbedreigend zijn. Er is een tweede bouwkraan aanwezig om de brandweer te helpen. Ook is een traumahelikopter opgeroepen om assistentie te verlenen. Omdat de kraan instabiel is geworden moet men omzichtig te werk gaan.

De stempels van de hijskraan zijn door nog onbekende oorzaak weggezakt, waarna de topzware kraan kantelde. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Update 16:30
De machinist van de bouwkraan is inmiddels door de brandweer bevrijd. De politie meldt dat hij buiten levensgevaar is.

Safari in het pretpark met RCT 3: Wild!

Nog maar net ligt RollerCoaster Tycoon 3: Soaked! in de winkels of de volgende uitbreiding is alweer onderweg. In de screenshots is te zien dat Atari met RCT 3: Wild! Afrika naar het pretpark lijkt te brengen (of misschien wel het pretpark naar Afrika?). Echter, over de game is nog geen enkele officiele informatie. Ook een releasedatum is nog niet bekend, al werd gezegd dat we in november de game al voor kerst zouden kunnen inslaan. We moeten dus nog even geduld hebben.




AZ wil contract Timmer verlengen

AZ wil Henk Timmer voor langere tijd vastleggen. Het huidige contract van de 33-jarige keeper loopt tot medio 2007, maar de Alkmaarders willen zijn verbintenis tussentijds openbreken en verlengen. Beide partijen zullen binnenkort in gesprek gaan over een verlenging.

Timmer staat sinds 2000 onder contract bij de Alkmaarders, tussendoor werd hij uitgeleend aan Feyenoord en Ajax. Bij AZ, waar hij pas sinds twee seizoenen een vaste waarde is, groeide hij uit tot international. Momenteel bereidt Timmer zich met Oranje voor op de vriendschappelijke interland tegen Duitsland van aankomende woensdag.

Gorilla Bongo Apenheul overleden

In de Apeldoornse Apenheul is zondagmiddag gorilla Bongo onverwachts overleden. De 33-jarige gorilla groeide in de afgelopen decennia uit tot hèt gezicht van het dierenpark. Hij overleed na een ziekte van nog geen anderhalve dag.

De 200 kilo wegende Bongo kwam in 1974 naar de Apenheul en verwekte in al die jaren 27 kinderen, waarvan er velen in dierentuinen over heel Europa verspreid zijn. Hij was de ware leider van de gorilla's in het park; als iemand zich niet gedroeg, zette hij het dier simpelweg uit de groep. Zo werd onlangs zijn 15-jarige zoon Makula overgeplaatst naar een dierentuin in Kerkrade, omdat hij de vrouwtjes te veel pestte.

Inmiddels heeft Bongo twintig kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. In totaal is de gorilla door meer dan tien miljoen mensen bezocht. Nu is het de vraag wie zijn opvolger als leider van de 19-koppige gorillagroep wordt.


Bongo

Het grootste vuurwerk ooit

Ik geloof in God. Nou ja - het is niet echt geloven. Het is meer een soort zeker weten van iets wat niet echt te bewijzen valt. Geloven vind ik meer iets voor religieuze mensen met hun heilige boeken en verheven, doch wat primitief aandoende rituelen. Ik geloof ook niet echt in God. Die term en die hoofdletter hebben een veel te beladen geschiedenis. Ik kan eigenlijk beter zeggen, dat ik zeker weet dat er een Schepper moet zijn (geweest).

Boks Compilatie

quote:
Let's Get Ready To Rumble
Het is een quote die je vaak hoort voordat een bokspartij begint. Er zijn bokspartijen die heel snel aflopen door een snelle KO maar er zijn natuurlijk ook partijen die echt geweldig zijn om naar te kijken.
Er is in ieder geval een compilatie filmpje met veel Ko's van verschillende boksers. Er worden een paar goede en harde klappen uitgedeeld in het filmpje.

Bekijk het filmpje hier.

Williams-Cosworth in 2006

Williams zal volgend jaar met Cosworth motoren gaan rijden. Dit is vandaag bekendgemaakt.

De samenwerking blijft niet beperkt tot het gebruik van de motor, beide partijen investeren in de ontwikkeling van de nieuwe V8 motor. Het gehele aandrijvingssysteem zal door het team en de motorbouwer ontwikkeld worden.

Cosworth is volgens Williams de beste optie voor 2006, onder andere doordat een testmotor op 20.000 toeren heeft gedraaid. De ontwikkeling van de V8 is begonnen in april vorig jaar. De fabrieken zijn slechts 60 kilometer van elkaar verwijderd, ook dat wordt als zeer positief gezien.

Frank Williams over de deal: "Voor het eerst in 16 jaar komt er een eind aan het V10-tijdperk en begint iedereen vanaf nul. Enkele teams en constructeurs hebben nog geen ervaring met de V8. Cosworth heeft haar waarde al bewezen met de V8 op internationaal autosportvlak. We hebben hun vooruitgang gevolgd en ze vervullen perfect onze verwachtingen van een eersteklas pakket gezien de veranderingen aan de motorregels voor volgend seizoen."

Patrick Head vervolgens: "We hebben allebei wat te bewijzen volgend seizoen, de motivatie kan niet groot genoeg zijn."

Rijken en jongeren positiefst over economie

economie Jongeren van 18 tot 24 jaar en de groep met de hoogste inkomens hebben over het algemeen het meeste vertrouwen in de economie, blijkt uit een publicatie van het CBS die maandag is verschenen.

Volgens het CBS heeft het vertrouwen in de economie veel te maken met inkomen, geslacht, en leeftijd. Mannen hebben in 2005 bijvoorbeeld meer vertrouwen in de economie dan vrouwen. Overigens was dit ook zo in voorgaande jaren.

Vanaf 1986 meet het CBS elke maand het vertrouwen in de economie van de consument. Er waren in de afgelopen twintig jaar gemiddeld iets meer pessimisten dan optimisten onder de consumenten.

Met dank aan Mainport die het bericht herschreef en het in de nieuws-submit zette.

Trainer Rostock ontslagen na twee wedstrijden

Jörg Berger en diens assistent Frank Engel zijn al na twee wedstrijden in het nieuwe seizoen ontslagen door Hansa Rostock.

Vorig seizoen degradeerde Berger met de club uit de Bundesliga en verloor de eerste twee wedstrijden in het nieuwe voetbalseizoen tegen Kickers Offenbach (1-2) en 1860 München (1-4).

Voorzitter Manfred Wimmer maakte zich vooral grote zorgen over de wijze waarop de selectie aan dit seizoen begint. Op een personferentie zei Wimmer dat beide partijen het alsnog hebben geprobeerd maar dat er nu echt veranderingen doorgevoerd zullen moeten gaan worden. De voorzitter zal zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanwijzen die promotie naar de hoogste nationale competitie moet gaan afdwingen.

Amstel Cup wordt Gatorade Cup

Vanaf 21 september gaat de Amstel Cup verder onder de naam Gatorade Cup. Bierbrouwer Amstel stopt namelijk met de sponsoring van het nationale bekertoernooi.

Gatorade wordt tevens de officiële sportdrank van de KNVB. Amstel was al sinds 1995 de naamgever van de beker. In dat jaar won Feyenoord de cup door FC Volendam met 2-1 in de finale te kloppen. Amstel is vanaf dit seizoen ook al niet meer één van de sponsoren van de Champions League. Het moederbedrijf Heineken heeft die rol in het miljoenenbal overgenomen.

Vroegere vriendin wil opgraving lichaam Rolling Stone

De vroegere vriendin van Rolling Stones-gitarist Brian Jones beweert dat er nieuw bewijsmateriaal is, dat aantoont dat Jones in 1969 werd vermoord. Ze wil dan ook een nieuw gerechtelijk onderzoek. Ook moet volgens haar het lichaam van de overleden gitarist worden opgegraven. Officieel zou Jones in 1969 in zijn zwembad in Londen zijn overleden door een overdosis drugs.

De zaak kwam aan het rollen naar aanleiding van de film 'The Wild and Wycked World of Brian Jones', die volgend weekend in première gaat op het filmfestival van Edinburgh. Producent Stephen Woolley zou in de film aantonen dat Frank Thorogood, een toenmalige vriend van Jones die inmiddels ook is overleden, de gitarist vermoord heeft.

Thorogood zou Jones voor de grap onder water geduwd hebben, omdat hij zijn schulden niet had betaald. De grap resulteerde echter in de dood van de gitarist. Een nieuwe getuige zou nieuwe bewijzen voor deze hypothese hebben. De Britse politie is echter nog niet van plan de zaak te heropenen. Wel worden de bevindingen in het aangeleverde dossier grondig doorgenomen.


Brian Jones

Europese release dates van Capcom

Capcom heeft de Europese release dates van hun aankomende games vrijgegeven. Resident Evil fans zonder Cube maar met PS2 weten nu wanneer ze met hun slaapzak voor de winkel kunnen gaan liggen:

26.08.05 - Resident Evil Outbreak: File #2 (PS2, Survival Horror)
01.09.05 - Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower (PSP, Beat 'em up)
16.09.05 - Megaman Zero 4 (GBA, Action)
30.09.05 - The Nightmare Before Christmas (PS2/Xbox, Action/Adventure)
30.09.05 - Beat Down: Fists of Vengeance (PS2/Xbox, Action)
07.10.05 - The Nightmare Before Christmas: The Pumpkin King (GBA, Action/Adventure)
28.10.05 - Without Warning (Xbox/PS2, Action Shooter)
04.11.05 - Resident Evil 4 (PS2, Survival Horror)
04.11.05 - Capcom Classics Collection (PS2/Xbox, Arcade Compilation)
2e Kwartaal 2006 - Phoenix Wright: Ace Attorney (NDS, Courtroom Adventure)
2e Kwartaal 2006 - Final Fight: Streetwise (Xbox/PS2, Action/Fighting)
2e Kwartaal 2006 - Devil Kings (PS2, Action)
2e Kwartaal 2006 - Onimusha: Dawn of Dreams (PS2, Action/Adventure)
2e Kwartaal 2006 - Okami (PS2, Nature Adventure)
2e Kwartaal 2006 - Viewtiful Joe Double Trouble (NDS, VFX Action)
2e Kwartaal 2006 - Viewtiful Joe Red Hot Rumble (GC/PSP, VFX Action)
2006 - Dead Rising (Xbox 360, Survival Horror)
2006 - Megaman Battle Network 5: Double Team (NDS, Action RPG)

Kleine Broertje

Het leuke van een broertje hebben is dat je hem kunt pesten. Natuurlijk zijn er ook andere dingen die je kunt doen met je broertje maar af en toe pesten hoort erbij.
Af en toe een tik uitdelen als hij niet luistert, hoort bij de functie Broer zijn. Je kunt het ook overdrijven door je broertje te veel tikken te geven waardoor hij blauwe plekken of een bloedneus krijgt.

De grote broer in het volgend filmpje is niet echt subtiel met zijn actie.

Nieuwe features en plannen voor de PSP

In Europa wacht men nog steeds op de PSP, maar ondertussen is het apparaatje al meerdere keren ge-upgrade in Amerika en Japan. De meest recente update voegde een web browser toe en de mogelijkheid om foto's uit te wisselen via WiFi.

Voor de toekomst heeft Sony grote plannen. Zo is er volgens Izumi Kawanishi een nieuw 'messaging system' in ontwikkeling. Hierbij zou dan gebruik gemaakt worden van een camera. Hierdoor zou het ook mogelijk zijn om via beeld en geluid met andere mensen te communiceren. Een ander project is streaming video voor de PSP waardoor gamers in staat zijn om films of clips rechtstreeks via internet te bekijken zonder dat ze geheel gedownload moeten worden. Dit bespaart de bezitter een hoop kostbare geheugenruimte omdat de beelden niet opgeslagen hoeven te worden op een memory stick.

Vakantiekiekjes uit True Crime: New York City

"Good cop" of "Bad cop" is waar het om gaat in True Crime. Ben je de brave agent die alles netjes oplost of hou je er een eigen handeltje op na en schiet je misdadigers liever dood dan dat je ze inrekent? Na een avontuur in Los Angeles, waar je het zelfs op moest nemen tegen zombies en draken is het nu tijd om New York City te gaan verkennen. Op de screenshots hieronder zie je dat er nu ook motoren zijn die je kunt gebruiken in je strijd tegen de misdaad.








Ook Jong PSV in de fout in beker

Nadat eerder al Heracles Almelo en De Graafschap uit het bekertoernooi zijn gezet is datzelfde lot ook Jong PSV waarschijnlijk beschoren.

Jong PSV stelde in zijn gewonnen wedstrijd tegen SHO (0-1) de Australiër Lindsay Wilson op. Wilson was echter niet speelgerechtigd, waardoor de overwinning van Jong PSV na onderzoek van de aanklager waarschijnlijk in een reglementaire 3-0 nederlaag wordt omgezet. PSV-trainer Hiddink erkent de fout: ”Wilson was verhuurd aan Helmond Sport en bij ons teruggekomen. Daardoor is bij ons een administratieve lacune ontstaan. Het is een fout van PSV.”

Afgelopen week werd al bekend dat Heracles Almelo en De Graafschap beiden een geschorste speler hadden opgesteld. Deze clubs zijn al uitgesloten van het vervolg van het bekertoernooi. Wel hebben ze tot vandaag nog de tijd om met een verweerschrift te komen. Mocht ook Jong PSV inderdaad het betreffende artikel 17 hebben overtreden dan wacht SHO een ontmoeting met ADO Den Haag in de tweede ronde.

Nu al zorgen voor NEC

De competitie net begonnen, maar bij NEC is er al weer van alles aan de hand. Zondag speelde de Nijmeegse club op eigen veld 0-0 tegen FC Utrecht en verloren in die wedstrijd Jonas Olsson en Romano Denneboom.

Daarnaast vraagt Björn van der Doelen, die zondag op de bank zat, zich af of hij na dit seizoen nog wil blijven voetballen.
"De kans is erg groot dat ik straks stop met voetballen. Ik ga andere leuke dingen doen. Ik heb er al bijna twaalf seizoenen opzitten en in principe trek ik me aan het eind van het huidige seizoen helemaal terug. Misschien ga ik nog wat jeugd trainen," aldus de 28-jarige middenvelder.

Er is nog geen duidelijkheid over de blessures van Olsson (knie) en Denneboom (lies), maar voor Denneboom lijkt het mee te vallen."Ik kan niet zeggen hoe lang ik niet kan spelen, maar ik denk dat het niet ernstig is".

Mini Grasmaaimachine

In deze wereld zijn er veel zieke mensen en dan bedoel ik niet de mensen die een bepaalde ziekte hebben ofzo.

Mensen die de gekste dingen doen om aandacht te krijgen. Mensen die zichzelf in de fik zetten omdat ze het grappig vinden, Mensen die met electriciteit spelen en elkaar schokjes geven of mensen die kleine katjes in de fik zetten.
Zulke dingen kunnen niet door de beugel.

Wat er in het volgend filmpje gebeurd is ook heel erg bizar. Waarom doe je zoiets vraag ik mezelf af?
Kan Schokkend zijn.

Straattaal in jongerenwoordenboek

Uitgeverij Prisma werkt momenteel aan een jongerenwoordenboek. Het boekje moet jongerentaal vertalen naar de 'normale' taal, die ouderen gebruiken. Het naslagwerk van Prisma wordt gemaakt met behulp van degenen die de voor ouderen onbegrijpelijke woorden bezigen, namelijk de jongeren zelf.

De jongerentaal, ook wel straattaal genoemd, is een mengelmoes van verschillende talen. Vooral verbasteringen uit het Engels en Surinaams zijn populair en woorden hebben vaak betrekking op thema's die populair zijn onder jongeren, zoals seks, geld en sociale contacten.

Vanaf 22 augustus kun je woorden (lyrics) uit de jongerentaal neerplanten (droppen) op de site www.dropjelyrics.nl. Alle woorden zijn toegestaan mits voorzien van uitleg en voorbeeld. In de zomer van 2006 wordt het jongerenwoordenboek ten doop gehouden. De mooiste inzendingen worden beloond met een woordenboek.

Ouderen kunnen met behulp van het jongerenwoordenboek dan uitvissen waar zinnen als: ''Mijn mattie met lauwe patta's heeft veel doekoe waardoor hij veel chickies weet te scoren'' en ''Ik heb met mijn plastic cash uit de muur getrokken om bling bling te gaan halen voor mijn sweetie, die helemaal te fly is '', voor staan.

Voorbeelden van jongerentaal waar Prisma op doelt:
Lauw = cool/gaaf
Patta's = gympen/sportschoenen
Doekoe = geld
Genakt = bedonderd/besodemieterd
Sweetie = liefje
Chickie = meisje
Sma = meisje/schatje/lieverd
Puta = hoer
Jiggy = tof/losjes
Bling bling = geld of gouden sierraden
Fawaka = Hoe gaat het?
Posse = vriendengroep
Fly = gaaf
Flex = te gek/goed/oke
Laterzz = de mazzel/tot ziens

Essien mag weg bij Lyon

Het Franse Olympique Lyon zal de overgang van Michael Essien naar Chelsea niet langer tegenhouden.

De voorzitter van de kampioen van Frankrijk, Jean-Michel Aulas, heeft zondagavond gezegd dat de Ghanese middenvelder naar Londen mag verhuizen.

Chelsea probeert de 22-jarige Essien al geruime tijd los te weken van Lyon. Volgens Aulas is er nu een principeakkoord bereikt, er zouden alleen nog enkele kleine details moeten worden geregeld. Lyon zou ongeveer 39 miljoen euro voor de middenvelder ontvangen.

Talpa gisteravond opnieuw de grootste

Logo TalpaTalpa was gisteravond opnieuw de best bekeken Nederlandse televisiezender. Ook zaterdag al, toen de zender officieel van start ging, was Talpa de grootste. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Talpa behaalde gisteravond tussen 18.00 uur en 24.00 uur een martkaandeel van 16,2%. Op de tweede plaats stond Nederland 2 met 14,8% en de derde plek was voor RTL4 met 9.2% marktaandeel.

Talpa begon gisteravond met 'Sponsorloterij Superbal' met Rolf Wouters, dat 482.000 kijkers trok. 'De Wedstrijden', met samenvattingen van de wedstrijden in de Eredivisie, had 2.041.000 kijkers. De film 'A Knight's Tale' werd door 644.000 mensen bekeken en 'Café de Sport', met Jack Spijkerman en Humberto Tan, trok 578.000 belangstellenden.

Café de Sport met Jack Spijkerman en Humberto Tan
Café de Sport met Jack Spijkerman en Humberto Tan

'Turken en Marokkanen blijven in Nederland'

rena en Aka-Zigor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag gepubliceerd heeft, blijkt dat de meeste jongeren (18 tot 27 jaar) van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland willen blijven wonen. Slechts 10% van de Turken zou overwegen om terug te gaan naar het land van hun ouders en ziet daar ook mogelijkheden toe. 66% van de Turkse jongeren denkt altijd in Nederland te zullen blijven wonen.

Bij de Marokkaanse jongeren overweegt maar 5% een terugkeer. 75% van de Marokkaanse jeugd denkt dat ze altijd in Nederland zullen blijven wonen, en ruim 15% heeft er nog nooit over nagedacht.

De voornaamste reden om voorgoed in Nederland te willen blijven, is dat het prima bevalt in Nederland (vindt zo'n 50% van de Turken en Marokkanen). Verder worden 'werk', 'familie' en 'geen toekomst in het herkomstland' genoemd. Zo'n 33% van de Marokkaanse jongeren en 20% van de Turkse jongeren wil in Nederland blijven omdat zij géén binding hebben met het moederland; de cultuur zegt hen daar weinig.

In 2004 zijn bijna 3.000 Turken van de eerste generatie en bijna 1.000 Turken van de tweede generatie vertrokken uit Nederland. Bij Marokkanen lag dat op 1.600 van de eerste generatie en bijna 1.000 van de tweede generatie.

=
CBS-cijfers.

Oudste man van Nederland overleden

PV en Blikvanger hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De oudste man van Nederland is vanochtend om 9.10 uur overleden. Dat heeft de directeur van het zorgcentrum in Axel waar de man al meer dan twintig jaar in verbleef maandag gemeld. Jacobus de Lavoir, geboren op 14 januari 1898, werd 107 jaar. Hij was sinds 22 juli 2004 de oudste man van Nederland.

Wie nu de oudste man van Nederland is, is nog niet duidelijk. De oudste vrouw van Nederland is de 115-jarige Hendrikje van Andel-Schipper uit Hoogeveen. Zij is officieel de oudste persoon die ooit in Nederland geleefd heeft of nog leeft. Bovendien is ze officieel de oudste persoon ter wereld.


De Nederlandse 'Tante Hennie' is officieel de oudste vrouw ter wereld

Andersson beëindigt loopbaan

Patrik Andersson stopt met het beoefenen van professioneel voetbal. De Zweedse verdediger – in het verleden onder meer actief voor Bayern München en FC Barcelona – raakte woensdag zwaar geblesseerd aan zijn knie.

De 33-jarige verdediger van Malmö FF verdraaide zijn kniegewricht in de Champions League voorrondewedstrijde tegen FC Thun. Zijn hele loopbaan werd overschaduwd door blessures. Vooral in de drie jaar (2001-2004) dat hij uitkwam voor FC Barcelona had de Zweed veel tegenslag: hij speelde slechts negentien wedstrijden voor de Catalanen. De fans van Bayern München (en zeker ook die van Schalke 04) zullen Andersson nooit vergeten. Het was namelijk Andersson die in 2001 tijdens de blessuretijd van de laatste speeldag Bayern landskampioen maakte. Een rake vrije trap zorgde voor het benodigde punt tegen HSV. Andersson kwam ook nog uit voor Blackburn Rovers en Borussia Mönchengladbach. In 2001 won hij de Champions League.

Vliegangst

Als je nog plannen hebt om een last-minute reisje naar de zon te boeken nu de Nederlandse zomer definitief schijnt te zijn afgelopen, denk dan even goed na welke vliegtuigmaatschappij je neemt. Gisteren was in het nieuws dat internationale pilotenorganisaties veel strengere controle van de veiligheid en arbeidsomstandigheden bij de prijsvechters in Europa eisen en dit werd ongelukkigerwijs nog extra kracht bijgezet door de crash van de Boeing 737 van de Griekse prijsvechter Helios.

Volgens Griekse kranten zijn er de afgelopen maanden herhaaldelijk problemen geweest met de airconditioning en de luchtdruk van het verongelukte toestel. Al eerder zouden daarbij passagiers bewusteloos zijn geraakt. Verder zijn er werktuigkundigen van Helios ontslagen omdat zij weigerden goedkeurende verklaringen over de veiligheid van de toestellen af te geven.

Na de eerdere rellen rond Onur Air lijkt het erop dat prijsvechters alle veiligheidseisen aan hun laars lappen en dat een vlucht met een prijsvechter weliswaar goedkoop is, maar verder gelijk staat aan Russische roulette, althans als we de media moeten geloven. Ik vraag me echt af of het werkelijk zo slecht gesteld is met de vliegtuigen en piloten van de prijsvechters. In alle Europese landen wordt toch toezicht gehouden op het onderhoud van vliegtuigen en ook piloten staan volgens mij onder voortdurende controle. De huidige berichtgeving in de media lijkt wat mij betreft dan ook meer op een hetze en het zou goed zijn wanneer één en ander nu eens door een onafhankelijke organisatie zou worden onderzocht. Of zou de negatieve berichtgeving geen hetze zijn, maar gewoon een hype?

EK hockey: Oranje wint eerste wedstrijd

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben in het Ierse Dublin hun eerste wedstrijd tijdens het Europees kampioenschap gewonnen. Tegen Spanje won de titelverdediger met 3-0.

Bij rust stond het al 2-0 door goals van Maartje Paumen uit een strafcorner en Kim Lammers. Na rust scoorde Sylvia Karres. Janneke Schopman miste nog een strafbal. Dinsdag speelt Oranje de tweede wedstrijd tegen Frankrijk.

FOK! Prijswinnaars week 32

Allereerst de 'The Island' prijsvraag, waarmee je een goodiepakket kon winnen. De naam van de gemeenschap waarin de klonen leven in 'The Island' is Centerville, de winnaars zijn:


trance_fan
Pimmy
Lady_Yce
mazzels
butterfly24


DJ Jean heet in het echt Jan Engelaar, veel mensen wisten dit maar er konden maar 5 winnaars van zijn CD zijn:


teehknaL
GVRuud
907
bmyslave
DJRat


Gefeliciteerd! Jullie prijzen komen er zo snel mogelijk aan.

Leger Israël trekt nederzettingen binnen

Israël In de Gazastrook is afgelopen nacht begonnen aan de ontruiming van de 21 nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Daarmee is een begin gemaakt aan de overdracht van de Israëlische gebieden aan de Palestijnen. Honderen Israëlische militairen zijn opgetrokken naar Neve Dekalim, de grootste joodse nederzetting in de Gazastrook. Als protest hadden kolonisten de hoofdingang geblokkeerd. Militairen zijn na middernacht begonnen met de verwijdering van de blokkades. Honderen bewoners hebben zich daar verschanst.

Met ingang van maandag heeft Ariel Sharon de aanwezigheid van kolonisten in dit deel van de bezette gebieden voor illegaal verklaard. Het leger deelt van huis tot huis dwangbevelen uit. Daarin staat dat de 9000 joden voor woensdag moeten vertrekken, anders worden ze met harde hand verwijderd. Verwacht wordt dat de kolonisten zich fel zullen verzetten tegen de ontruiming. Sinds zondagavond mag niemand de gebieden meer in.

Met de volledige Israëlische terugtrekking is een einde gekomen aan de bezetting van de Gazastrook, die het Israëlische leger na de Zesdaagse Oorlog in 1967 was begonnen.

Zilver voor Harmes bij Universiade

De Nederlandse turnster Suzanne Harmes heeft bij de Universiade in het Turkse Izmir zilver op de meerkamp gewonnen.

De Nederlands kampioene kwam op sprong, brug, balk en vloer tot een totaal aantal punten van 35.999. Het goud ging naar de Chinese Fan Ye met 36.424 punten en de Britse Elizabeth Tweddle won het brons met een totaal van 35.624 punten.

Harmes stond na brug (9.062) en balk (8.875) op de vierde plaats, maar door een goede prestatie op haar favoriete onderdeel de vloer (9.037) klom ze naar de tweede plek. Die positie wist ze op sprong (9.025) te handhaven.

Clijsters wint titel LA

Kim Clijsters heeft voor de tweede keer in haar loopbaan het WTA-toernooi van Los Angeles op haar naam geschreven. De Vlaamse klopte in de finale een wisselvallige Daniela Hantuchova: 6-4 en 6-1.

Hantuchova begon uitstekend aan haar eerste finale sinds Birmingham 2004. De Slowaakse – die eerder Dementieva de baas was – liet gedurende de eerste set zien over alle kwaliteiten te beschikken die vereist zijn voor hardcourttennis. Ze serveerde goed, vond alle hoeken van de baan en zette door messcherpe returns veel druk op Clijsters’ service. Het ging echter mis voor Hantuchova toen ze op 4-5 haar service (en daarmee meteen de set) moest inleveren. In de tweede set was Hantuchova nergens meer en maakte fout na fout.

Clijsters wint alweer haar vijfde titel van 2005 en haar vierde in California: ”Elke keer als ik hier ben speel ik mijn beste tennis. In 2003 werd ik er zelfs nummer één van de wereld.” De Belgische stond in vijf wedstrijden slechts 25 games af. Momenteel verloor ze van de 32 wedstrijden op Amerikaans hardcourt die ze speelde sinds 2003 er slechts één. Clijsters komt vandaag binnen op de achtste positie van de wereldranglijst.

[upd] Intercity ontspoord bij A'dam CS

Blikvanger, Ikook, patje30 en P-Rick hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Aan de westkant van Amsterdam Centraal Station zijn vanochtend rond 9.10 uur twee passagierstreinen ontspoord. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk, maar er zou tenminste één trein een stuk omhoog geduwd zijn.

Over eventuele slachtoffers is nog niets officieel bekend, maar volgens de politie zou een conducteur gezegd hebben dat er geen gewonden zijn. Wel is er schade aan het spoor, zo heeft spoorbeheerder ProRail gemeld.

Tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk is voorlopig nog helemaal geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moeten rekenen met vertragingen van meer dan een uur.

In juni richtten twee ontspoorde goederentreinen aan de westkant van het station ook al grote schade aan het spoor aan. De puinhopen van de eerste ontsporing waren nog niet opgeruimd of er ontspoorde een tweede trein. Er vielen geen gewonden, maar de schade was aanzienlijk en de vertragingen werkten nog dagen door.

Update 09.50 uur
Er blijkt sprake te zijn van één ontspoorde trein in plaats van twee, zoals eerder werd gemeld. Het zou gaan om de intercity van Maastricht naar Haarlem, die een stuk van de bovenleiding heeft kapotgetrokken bij de ontsporing. Daardoor kwam ook de intercity naar Arnhem en Nijmegen stil te staan.

De hulpdiensten zijn uit voorzorg massaal uitgerukt met onder andere een traumahelikopter, maar volgens een woordvoerder van ProRail zouden er volgens de eerste berichten geen gewonden zijn gevallen bij het ongeval. Omdat de spanning van de bovenleiding is gehaald rijden er nu helemaal geen treinen meer van en naar Amsterdam Centraal. Deze situatie zal vermoedelijk niet de hele dag duren, maar nog wel de hele dag voor vertragingen zorgen. ProRail kijkt momenteel naar de mogelijkheden om het treinverkeer aan de oostkant van het station weer te hervatten.


Over de hele breedte is het portaal van de bovenleiding naar beneden gekomen


Re maakte de volgende foto van het ongeval

CC: Tracy gooit overwinning weg

De Champcarrace op het circuit van Denver is gisteravond gewonnen door Sebastien Bourdais, nadat Paul Tracy een vrijwel zekere overwinning met een crash zag vervliegen.

De race op het circuit van Denver begon direct met chaos. Christiano da Matta ondernam een overmoedige inhaalmanoeuvre in de eerste bocht, maar kwam in contact met de wagen van Justin Wilson. Beide coureurs konden direct uitstappen. Ook Alex Tagliani en Jimmy Vasser waren slachtoffer van de crash.

Paul Tracy beheerste het grootste deel van de race. Sebastien Bourdais reed op de tweede plaats, maar kon geen vuist maken en de Canadees bijhouden. Dertig ronden voor de finish maakte Tracy echter een klein foutje, dat werd afgestraft door een zware klap tegen de muur. Achteraf gaf Tracy toe dat de crash door een eigen fout was veroorzaakt.

Door het onverwachte uitvallen van Tracy kon Bourdais onbedreigd naar de overwinning rijden. Achter hem was er drama voor rookie Timo Glock. De Duitser maakte goede kans op een verdiende podiumplaats, maar enkele ronden voor het einde begaf de transmissie van zijn wagen het.

Bourdais heeft door zijn overwinning een voorsprong van 52 punten op Paul Tracy, met nog vijf races te gaan. De volgende race is op het Formule 1-circuit van Montréal in Canada op 28 augustus.

Uitslag Centrix Financial Grand Prix of Denver:

positiecoureurteamaantal rondenachterstand/ uitvalreden
1Sebastien BourdaisNewman/Haas97
2Mario DominguezForsythe9715.269 sec
3AJ AllmendingerRuSPORT9717.207
4Oriol ServiaNewman/Haas9725.774
5Rodolfo LavinHVM9737.629
6Ryan Hunter-ReayRocketsports9743.237
7Ronnie BremerHVM9747.487
8Ricardo SperaficoDale Coyne9752.470
9Nelson PhilippeConquest971:02.902
10Andrew RangerConquest961 ronde
11Björn WirdheimHVM961 ronde
12Marcus MarshallTeam Australia943 ronden
13Timo GlockRocketsports88versnellingsbak
14Alex TaglianiTeam Australia8215 ronden
15Jimmy VasserPKV65schade
16Paul TracyForsythe82crash
17Justin WilsonRuSPORT0crash
18Christiano da MattaPKV0crash

Russische atlete raakt zilver kwijt op 1500 meter

De Russische atlete Joelia Tsjizjenko heeft haar zilveren medaille, die ze won op de 1500 meter bij het WK atletiek in Helsinki, moeten inleveren. De jury diskwalificeerde de loopster omdat ze tijdens de finale op zondag een medeloopster uit Bahrein ongeoorloofd hinderde.

Het goud bleef in handen van Tatjana Tomasjova uit Rusland. Zij prolongeerde haar wereldtitel. Haar landgenote Olga Jegorova kreeg nu het zilver in handen en de Française Bouchra Ghezielle heeft nu het brons.

Dertiende plaats Nederland in medailleklassement

Nederland is in het medailleklassement van het WK Atletiek als dertiende geëindigd. Nooit deed de équipe het beter sinds er wereldkampioenschappen worden georganiseerd. De Verenigde Staten wonnen de meeste plakken.

Dankzij het goud van Rens Blom en de zilveren medaille van Rutger Smith stond Nederland zelfs lange tijd bij de eerste tien in het klassement. Niet slecht voor een land dat voorafgaand aan Helsinki slechts vier medailles won. Enkele toppers als Kiplagat, Warners, Liefers en Maase deed bovendien wegens blessures niet eens mee.

Amerika heeft met grote overmacht het medailleklassement gewonnen. Liefst veertien keer klonk het Amerikaanse volkslied gedurende het WK. Sprinter Gatlin is bovendien één van de grote figuren van het toernooi geweest door beide sprintnummers te winnen. Ook Dibaba en Ramzi wonnen twee individuele nummers. De grote tegenvaller in het medailleklassement is Groot-Brittannië. Alleen marathonloopster Paula Radcliffe keert naar huis met een gouden plak.

Medaillespiegel-Top 16:

Positie:Land:Goud:Zilver:Brons:
1Verenigde Staten1483
2Rusland785
3Ethiopië342
4Cuba240
5Wit-Rusland221
6Frankrijk214
7Zweden201
8Bahrein200
9Jamaica152
10Kenia124
11Marokko120
12Duitsland113
13Nederland110
13Estland110
13Bahama's110
16Groot-Brittannië102

Ligue 1: PSG op kop

In de derde speeldag van de Franse competitie stond er een onvervalste kraker op het programma: Marseille speelde in het eigen Vélodrome met 1-1 gelijk tegen Lyon. Mede door dat resultaat gaat een swingend Paris Saint-Germain aan kop.

De topper van dit weekend was de clash tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon. Marseille verloor zijn eerste twee wedstrijden, terwijl Lyon voortvarend startte met twee zeges. Lyon was gisteren de bovenliggende partij maar kwam niet verder dan 1-1. Al na zes minuten kwam Marseille aan de leiding dankzij een gelukje: een vrije trap van Taiwo ging via de muur in het doel. Dankzij Carew – met alweer zijn derde doelpunt – houdt de kampioen nog een punt over aan de wedstrijd.

AS Monaco herstelde zich na de nederlaag van vorige week tegen Auxerre. In Strasbourg wonnen de Monegasken met 2-1. De Franse international Squillaci opende even na de pauze de score voor Monaco. Hij kopte knap raak vanuit een hoekschop. Javier Chevanton verdubbelde in de 79e minuut de score. De aansluitingstreffer van Le Pen in blessuretijd kwam te laat om de ploeg van Deschamps nog te verontrusten.

Op zaterdag werd er ook al een aantal wedstrijden afgewerkt. Paris Saint-Germain boekte zijn derde zege op rij en gaat nu alleen aan de leiding. De ploeg van Laurent Fournier won thuis met 2-0 van Toulouse. De Portugees Pauleta maakte beide doelpunten. Na een half uur moest Toulouse al met tien man verder nadat Bergougnoux een schandalige overtreding maakte op Kalou. Zowel Nantes als Bordeaux ging wél voor het eerst onderuit dit seizoen. Nantes verloor thuis met 2-0 van Ajaccio, terwijl Bordeaux het moest afleggen tegen Auxerre.


Uitslagen Ligue 1- 3e Speeldag:
Paris Saint-Germain- Toulouse 2-0
AJ Auxerre – Bordeaux 1-0
Le Mans – Stade Rennes 4-0
Lille – Troyes 1-2
Nancy – RC Lens 1-2
Nantes – Ajaccio 0-2
Olympique Nice – Sochaux 1-2
Saint-Etienne – FC Metz 2-0
Strasbourg – AS Monaco 1-2
Olympique Marseille – Olympique Lyon 1-1


Stand na drie speeldagen :

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:
1Paris Saint-Germain39
2AJ Auxerre37
3Olympique Lyon37
4Nantes36
5Bordeaux36
6RC Lens36
7AS Monaco36
8Ajaccio35
9Saint-Etienne35
10Troyes35
11Le Mans34
12Olympique Nice34
13Lille34
14Sochaux33
15Toulouse33
16Strasbourg31
17Olympique Marseille31
18FC Metz31
19Nancy30
20Stade Rennes30


Topscorer:

De Melo – Le Mans 3 goals

Nadal verslaat Agassi in Montreal

Rafael Nadal heeft in een strijd der generaties Andre Agassi geklopt in de finale van het Masterstoernooi in Montreal. De Spanjaard won met 6-3, 4-6 en 6-2.

Het leeftijdsverschil tussen de finalisten was zestien jaar; het grootste verschil sinds 1979. Toen won de 35-jarige Tom Okker van de 19-jarige Per Hjertquist in Tel Aviv. Gisteren trok echter de jongere van het tweetal aan het langste eind. Na 36 minuten had Nadal al de eerste set te pakken, in een wedstrijd die bijna hoofdzakelijk vanaf de baseline werd gespeeld. Andre Agassi knokte zich knap terug in set twee door op 4-5 door de service van Nadal te gaan. In de derde set maakte Nadal enkele ‘onmogelijke’ punten en brak hij de opslag van de Amerikaan op 1-1 en 3-1.

Voor Nadal is het alweer zijn negende ATP-titel van 2005 en zijn derde Masterstitel (na Rome en Monte Carlo). De voorgaande acht toernooizeges behaalde de nummer twee van de wereld allemaal op gravel. Nadal is nu zestien wedstrijden ongeslagen sinds hij op Wimbledon verloor van de Luxemburger Muller. De Spanjaard heeft dit jaar al 65 wedstrijden gewonnen.

Steekpartij met dodelijke afloop in Tilburg

Icoon Binnenlands nieuwsBij een steekpartij in de recreatieruimte van een voormalig klooster aan de Kardinaal de Jongstraat in Tilburg is afgelopen nacht een 39-jarige man gedood. Een 29-jarige man is volgens de politie na de steekpartij aangehouden.

Zowel de dader als het slachtoffer zijn van Poolse afkomst. In het klooster bevinden zich in totaal ongeveer vijftig Polen, ze zijn daar door een uitzendbureau ondergebracht. De dader was onder invloed van drank en drugs. Volgens hem waren een aantal mensen afgelopen nacht televisie gaan kijken, maar wat de preciese aanleiding voor de steekpartij was is nog niet bekend.

Hete herfst voor Verdonk

Het zal de komende maanden zwaar worden voor minister Rita Verdonk (VVD, Integratie). Zij zal flink wat stressdossiers moeten afhandelen terwijl politici, belangenorganisaties, columnisten, gemeenten en kerken klaar staan om er voor te strijden. Zij zouden dan ook geen traan zouden laten als de liberale politica zou struikelen.

Rita Verdonk
Rita Verdonk


Eén van de stressdossiers betreft een besluit over hoe verder te gaan met de verplichte inburgering van 850.000 oudkomers in Nederland, één van de struikelblokken van haar integratiebeleid. Het van de grond krijgen van dit plan zal bepalen of ze al dan niet als een geslaagde minister de geschiedenis zal ingaan.

Het blijkt juridisch zeer moeilijk om allochtonen met een achterstand verplicht te laten inburgeren zonder daarbij te discrimineren. Van de 850.000 oudkomers is ongeveer de helft genaturaliseerd tot Nederlander. Aan hen kan de plicht om in te burgeren nu mogelijk niet worden opgelegd omdat burgers van EU-lidstaten op grond van Europees recht zijn uitgezonderd van de inburgeringsplicht.

Voor het zomerreces bleek uit een advies van de Raad van State dat Verdonk met haar inburgeringsplannen, ondanks de aangekondigde aanpassingen, nog steeds discrimineert. Als ze de -soms tegenstrijdige- adviezen negeert dan kan ze rekenen op vertragende procedures tot aan het Hof in Luxemburg aan toe, terwijl in 2006 de examens moeten beginnen

Voor het reces kreeg de minister het al zwaar te verduren vanwegen uitgelekte informatie van uitgezette asielzoekers uit Congo. De bewindsvrouw schortte de uitzetting van uitgeprocedeerde Congolezen op en kondigde een onderzoek aan. Afgelopen vrijdag kreeg Verdonk, in de eerste ministerraad van na het zomerreces, meteen al te maken met een groep uitgeprocedeerde Iraanse asielzoekers die in hongerstaking was gegaan tegen hun uitzetting.

Onafhankelijkheid Indonesië vanaf '45 erkend

De woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Jakarta, Usha Gopie, heeft vandaag gezegd dat Nederland de datum van 17 augustus 1945 'politiek en moreel' als de dag van de Indonesische onafhankelijkheid erkent. Tot nu toe erkende Nederland de soevereiniteitsoverdracht van 27 december 1949 als onafhankelijk- heidsdatum.

Zo zal minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot aanwezig zijn bij de festiviteiten in Jakarta. Dit jaar op 17 augustus viert Indonesië haar zestigste jaar onafhankelijheid van Nederland.

Op 17 augustus riepen politieke leiders Soekarno en Hatta, twee dagen na de Japanse capitulatie, de onafhankelijkheid van Indonesië uit. Nederland zag de onafhankelijkheidsstrijders als collaborateurs van de Japanse bezetters van Nederlands-Indië. Er volgde een onafhankelijksstrijd, en uiteindelijk werd op 27 december 1949 officieel de soevereiniteitsoverdracht getekend.

Het erkennen van de onafhankelijkheid van Indonesië vanaf augustus 1945 door Nederland is in Nederland altijd een politiek hangijzer geweest. De SP heeft al eerder in een open brief laten weten dat Nederland niet moeilijk moet doen over het erkennen van augustus 1945.

King of the road

Vanmorgen valt in de krant te lezen dat vrachtwagen-
chauffeurs steeds vaker het initiatief nemen om het verkeer te regelen op de snelweg. Ja, truckers stoppen vaak aso-rijders af. Het blijkt hier te gaan over het 'ritsen' bij wegversmallingen, waar personenwagens nogal eens de neiging hebben om tot het laatste moment door te rijden en dan pas proberen in te voegen. Vrachtwagens gaan dan op twee banen rijden om de personenwagens dit te beletten en worden door medeweggebruikers dan kennelijk als een held bejegend.

Eens even kijken op de site van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat wat nu precies de bedoeling is bij het 'ritsen'. Op deze site valt het volgende te lezen: "Weggebruikers op de linkerrijstrook rijden helemaal door tot het bord 'ritsen vanaf hier'. Pas ná dit bord 'ritsen'. Dit voorkomt voordringen en zo gaat dus ieder op zijn beurt."

Heel juist, het is dus de bedoeling om zover mogelijk door te rijden en dan pas in te voegen, daar is ook uitgebreid campagne over gevoerd. Helaas is dit tot veel truckers niet doorgedrongen en daarom blokkeren ze nogal eens de linkerbaan, vaak nog honderden meters voor de werkelijke wegversmalling. Wanneer u weer eens achter zo'n aso-trucker zit die dit gedrag vertoont, vergeet dan niet om even uit te stappen en te applaudisseren. Het is immers een held...

Schalken niet naar US Open

Sjeng Schalken doet niet mee aan het laatste Grand Slam toernooi van het jaar, de US Open. Hij heeft nog steeds teveel last van een blessure.

De Limburgse tennisser vindt dat hij nog niet voldoende is hersteld van een blessure aan zijn achillespees. Van deze blessure heeft hij al lange tijd last.

Schalken zou door zijn plaats op de wereldranglijst niet rechtstreeks voor het hoofdtoernooi zijn geplaatst, maar verplicht zijn kwalificaties te spelen. Hij testte zich kort geleden in Indianapolis en in het Canadese Granby, maar deze tests betekenden voor Schalken dat hij zich nog steeds niet voldoende fit voelde om mee te doen aan het Grand Slam toernooi waar hij ooit de halve finale haalde.

10 kleine negertjes deel 1

Met onbeschrijflijk veel dank aan die superlieve Jerre
Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
Één overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
Één kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
Één zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
Één sloeg zichzelf in tweeën, toen waren er nog maar
zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
Één werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
Één kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er één, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er één fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
Één verbrandde er helemaal, toen was er nog maar één.
Één klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet één.

Ik herhaalde het versje in mijn hoofd. Een rijmpje dat vroeger in detectiveverhalen altijd naar voren kwam en in nieuwe horrorfilms gold als een succesformule. Ik kon me alleen niet voorstellen wat dit rijmpje bij mij in mijn e-mail box deed. De ontvanger was niet te achterhalen, aangezien één of ander vaag en onbekend e-mail adres werd gebruikt die zo tussen de junkmailadressen zou passen. Ik had het versje pas nog gelezen in een boek van Agatha Christie.
Ik tikte het webadres van FOK! in mijn browser en ging naar het weblogkladblok. Ik was er al een tijdje niet geweest door de vakantie en postte dus een thuiskomberichtje.

Twinky (Weblogger) (*) donderdag 11 augustus 2005 @ 14:33
Zo, ik ben weer onder de levenden! Heerlijk om vakantie te hebben he! Ik heb trouwens een raar mailtje gehad met een evrsje van de tien kleine negertjes. Kent iemand dat versje!? Best cool, maar wel raar dat het via een of ander onbekend e-mail adres naar mij was ervzonden!

Ik nam het maar voor lief dat mijn post wederom vol spelfouten zat en drukte op 'Invoeren'. Ik pakte nog een boterham met Duo Penotti en hing lekker achterover terwijl ik de voorbereidingen trof om in de tuin te gaan liggen. Toen hoorde ik het welbekende geluidje door de speakers heen van de mIRC: Nolius|druk sprak mij aan. 'Twink, beeb, zeg klinkt misschien raar maar ik heb net ook zo'n mailtje gehad! Bij mij was de zin over het laatste kleine negertje dik gedrukt en de rest Italic'. 'Ow?' typte ik terug. 'Ik zal eens kijken hoe dat bij mij zit.' Ik keek nog eens naar het versje en merkte op dat de laatste twee zinnen Bold waren, terwijl de rest alleen schuin was. Wat zou dat betekenen?
Toen ik een kwartier later op refresh drukte in het betreffende topic, zag ik tot mijn verbazing een aantal reacties van webloggers. 'Hee, ik herken dat mailtje!' stond er bij de post van Xessive. 'wat een grafkankerversje is dat zeg, ik had 'm ook in mijn mailbox,' stond er bij de post van Nietzman. Ook rickmans had gereageerd met de mededeling dat hij het mailtje herkende. Andere crewleden lachten ons uit dat we opgezadeld zaten met zo'n raar mailtje.
Iedereen keek trouwens uit naar de weblog meeting. We hadden een tip gekregen van een regelmatige bezoeker van de Weblog dat de Crazy Piano's in Scheveningen toch wel een heel goeie plaats was. Strand, eten, muziek, alles was daar aanwezig. Met dit in mijn achterhoofd reed ik met de auto naar Scheveningen. Ik was benieuwd wie er op de meet kwamen en wie niet. Knut zou eindelijk naar de meet komen en ook Nolius en RealBizkit66 hadden zich laten verleiden om een biertje te komen drinken. In een laatste mailtje dat rondging bij de Webloggers stond de afspraaktijd en de plek. Rond een uur of zeven voor bij de Crazy Piano's. Toen ik aan kwam lopen kon ik de ruige rasta's van Nietzman al rondwaren en ook het lompe silhouet van Knut was tussen de lege stoeltjes op het terras waarneembaar. Ik voegde me verlegen toe aan het gezelschap en begon gezellig te kletsen. Nietzman vertelde over zijn grafkankervertragingen en nadat rickmans zich had toegevoegd aan het gezelschap, begon het gesprek over Tobias. Na een tijdje en nog wat webloggers later, voegden zich geen mensen meer bij het gesprek en merkte Xessive op dat er tien waren komen opdagen. Tien, het getal, ik schrok er ergens van. Tien webloggers op het terras, tien....

De serveerster nodigde ons uit om in een apart zaaltje te gaan zitten, aangezien daar een tafel voor tien stond en we op het terras schijnbaar al geluid voor tien hadden gemaakt. De ruimte keek uit op het podium, alwaar de band bezig was met de grootste hits van het moment te spelen. Aan de andere zijden waren blinde muren en een deur, die terug naar de grote ruimte van de band leidde. We namen plaats op wat krakkemikkig ogende stoelen en voor ons werd het bestek op tafel gelegd. Knut zat het dichtst bij de deur, naast hem Tolgashakur en Nietzman. Tegenover haar zat ik met Rickmans te praten over haar quotum en naast hen zaten Xessive en Nolius over FOK!ers te roddelen. Het gezelschap werd gecompleteerd door 2Mini, RealBizkit666 en Cptmarco in het midden.

Wat toen gebeurde, schokte als een golf door het hele gezelschap: de band begon een versje te rappen, op de melodie van een nummer van Eminem. Een versje, dat ieder van deze tien mensen ook in hun mailbox had ontvangen. Het versje van de tien kleine negertjes. Was dit toeval? Knut, die altijd dingen wilde regelen, wilde de ruimte uitlopen om de band te vragen wie de aanvraag had gedaan voor dit versje, maar de deur klemde, waardoor ze niet naar buiten kon. 2mini werd wit van schrik, toen hij naar het midden van de tafel keek: Tien houten beeldjes in de vorm van tien kleine negertjes. Wat was dit voor grap?

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven Weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel? In de volgende WWKW zal het snel duidelijk worden...

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.