Vroegere vriendin wil opgraving lichaam Rolling Stone

De vroegere vriendin van Rolling Stones-gitarist Brian Jones beweert dat er nieuw bewijsmateriaal is, dat aantoont dat Jones in 1969 werd vermoord. Ze wil dan ook een nieuw gerechtelijk onderzoek. Ook moet volgens haar het lichaam van de overleden gitarist worden opgegraven. Officieel zou Jones in 1969 in zijn zwembad in Londen zijn overleden door een overdosis drugs.

De zaak kwam aan het rollen naar aanleiding van de film 'The Wild and Wycked World of Brian Jones', die volgend weekend in première gaat op het filmfestival van Edinburgh. Producent Stephen Woolley zou in de film aantonen dat Frank Thorogood, een toenmalige vriend van Jones die inmiddels ook is overleden, de gitarist vermoord heeft.

Thorogood zou Jones voor de grap onder water geduwd hebben, omdat hij zijn schulden niet had betaald. De grap resulteerde echter in de dood van de gitarist. Een nieuwe getuige zou nieuwe bewijzen voor deze hypothese hebben. De Britse politie is echter nog niet van plan de zaak te heropenen. Wel worden de bevindingen in het aangeleverde dossier grondig doorgenomen.


Brian Jones