Nadal verslaat Agassi in Montreal

Michel (Baraja)
Rafael Nadal heeft in een strijd der generaties Andre Agassi geklopt in de finale van het Masterstoernooi in Montreal. De Spanjaard won met 6-3, 4-6 en 6-2.

Het leeftijdsverschil tussen de finalisten was zestien jaar; het grootste verschil sinds 1979. Toen won de 35-jarige Tom Okker van de 19-jarige Per Hjertquist in Tel Aviv. Gisteren trok echter de jongere van het tweetal aan het langste eind. Na 36 minuten had Nadal al de eerste set te pakken, in een wedstrijd die bijna hoofdzakelijk vanaf de baseline werd gespeeld. Andre Agassi knokte zich knap terug in set twee door op 4-5 door de service van Nadal te gaan. In de derde set maakte Nadal enkele ‘onmogelijke’ punten en brak hij de opslag van de Amerikaan op 1-1 en 3-1.

Voor Nadal is het alweer zijn negende ATP-titel van 2005 en zijn derde Masterstitel (na Rome en Monte Carlo). De voorgaande acht toernooizeges behaalde de nummer twee van de wereld allemaal op gravel. Nadal is nu zestien wedstrijden ongeslagen sinds hij op Wimbledon verloor van de Luxemburger Muller. De Spanjaard heeft dit jaar al 65 wedstrijden gewonnen.