CD: Ferry Corsten - Passport Kingdom Of The Netherlands

Ferry Corsten, een van de bekendste DJ's in de wereld en afkomstig uit Nederland. Hij draait al een flink aantal jaren mee in de DJ-wereld en heeft dan ook al heel wat platen en CD's op zijn naam staan. Niet alleen als Ferry Corsten maar ook bijvoorbeeld als SystemF. Na zijn album Right Of Way werd het tijd voor een nieuw mix-album.

Passport Kingdom Of The Netherlands is een mix-album dat zeker beschikt over de sound die Ferry Corsten altijd hanteert. Zo is het een echt trance-album. Dus verwacht geen techno of electro invloed in dit album van Ferry. De CD begint met Daydreamer. Een nummer van de Tonepushers's in de Bull Hamel Remix met vocals. Dit eerste nummer geeft eigenlijk een beetje weer hoe de rest van het album is. Want Till There Was You van Rachael Starr en Lately van Airbiscuit hebben hetzelfde ritme. In de tracklist kom je twee nummers tegen die van hemzelf zijn, naja eigenlijk drie als je System F meetelt. Dit zijn Galaxia, Sublime en Underwater. Het enige nummer dat eigenlijk een beetje echt begint met beats is Without You, maar verder is het een heerlijk trance album zoals dat we van Ferry Corsten live ook gewend zijn. De echte hoogtepunten voor mijzelf in dit album zijn toch zeker wel Till There Was You en Galaxia. Voor mij persoonlijk betekent dat ogen dicht en genieten maar.

De meeste tranceliefhebbers zullen de veel van deze tracks al in hun bezit hebben, maar toch vind ik dit een goede aanvulling voor je collectie trance-CD's. Het is een heerlijk album waar je duidelijk de Ferry Corsten stijl in terug kan vinden. Elke DJ heeft zijn eigen stijl en die van Ferry is vrij duidelijk voor de meeste muziekliefhebbers. Geen slecht woord over deze CD eigenlijk te zeggen, kan niets anders zeggen dan dat het een juweel van een CD is.


Label: Dance Therapy Releasedatum: 16 juni 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!