Overval op restaurant Jamie Oliver

Flevoland1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Amsterdamse restaurant Fifteen van de Engelse tv-kok Jamie Oliver is afgelopen nacht overvallen. Om 02.45 drongen drie gemaskerde overvallers het restaurant binnen. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Op het moment van de overval waren vier personeelsleden aanwezig. Deze werden onder bedreiging van een vuurwapen vastgebonden. De overvallers namen een onbekend geldbedrag mee. De vastgeknoopte personeelsleden wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. De daders zijn nog voortvluchtig.

Coen Alewijnse en Sarriel Taus, initiatiefnemers van Fifteen Amsterdam, zijn behoorlijk geschrokken. "Vooral omdat vier van onze personeelsleden zijn bedreigd en vastgebonden. Gelukkig zijn zij heel rustig gebleven en is niemand gewond geraakt." Het meegenomen geldgedrag kan volgens hen niet veel zijn geweest: in het restaurant wordt voornamelijk elektronisch betaald.

Jamie Oliver opende december vorig jaar de vestiging in Amsterdam, waar werkloze jongeren tot chefkok worden opgeleid. In London heeft hij al vier jaar een dergelijk restaurant.