Bikini's taboe bij Miss Russisch Leger

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Russische legerleiding heeft een bikiniparade verboden bij de allereerste Miss Russisch Leger, die deze week in Moskou wordt gehouden. Negentien soldates zullen meedoen aan de schoonheidsverkiezing. In uniform en met geweren zullen ze over de catwalk paraderen.

Na een geuniformeerde sessie was een bikinironde gepland, maar daar hebben hoge officieren een stokje voor gestoken. "Ik ben het eens met de beslissing dat de vrouwelijke militairen het uniform niet mogen uitdoen. Hun lichamen moeten een militair geheim blijven", reageerde majoor-generaal Nikolai Burbyga, jurylid bij de verkiezing.

Luitenant Ekaterina Shumeiko, een van de deelneemsters, vertelde de jury geen probleem te hebben met het schrappen van de bikiniparade. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fantastisch het is voor een vrouw om in een militair uniform over straat te lopen. Alle mannen draaien zich om en kijken naar je", zei Shumeiko vol trots.

De deelnemende dames zijn geselecteerd uit legeronderdelen uit geheel Rusland, en dienen onder meer in de luchtmacht, de marine en op een raketlanceerbasis. De winnares zal naast een gebruikelijke misskroon een promotie krijgen, en worden vrijgemaakt voor een campagne om het Russische leger overal in het land te promoten.