Alcoholverbod op stations op Koninginnedag

Casper had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Tijdens de Koninginnenach en op Koninginnedag zelf wordt er traditioneel veel gedronken, maar dit jaar niet op de stations van de Nederlandse Spoorwegen. Daar geldt namelijk vanaf vrijdag 19.00 uur tot zondag 5.00 uur een totaal alcoholverbod. Er mag niets gedronken worden, de hoeveelheid alcohol die reizigers mogen meenemen is beperkt en er wordt geen alcohol meer verkocht op de stations.

Mensen die meer dan ÚÚn flesje of blikje met alcoholhoudende drank bij zich hebben, moeten dat bij de spoorwegpolitie inleveren. "Het is een dag vol feest, maar we willen de sfeer wel graag in de hand houden", aldus een woordvoerder.

De NS verwacht dat, net zoals ieder jaar, mensen massaal afreizen naar de grote steden. Er zullen daarom extra lange treinen worden ingezet op veel trajecten. Naar Nijmegen zullen meer treinen rijden, omdat die stad tegelijk met Koninginnedag het 2000-jarige bestaan viert. Naar Amsterdam zullen zo veel mogelijk dubbeldekkers ingezet worden in de hoop de stroom reizigers aan te kunnen.