Benefiet nodig voor uitvaart Wally Tax

Icoon Muziek nieuwsEen benefietconcert voor de vorige week zondag overleden zanger Wally Tax heeft bijna 10.000 euro opgeleverd. Het geld wordt gebruikt om de kosten van de uitvaart van Tax te bekostigen. De voorman van The Outsiders had zelf geen cent en moest de laatste levensjaren rondkomen van een uitkering.

Tijdens het concert in Paradiso traden onder meer The Outsiders op, de band die Tax op 12-jarige leeftijd had opgericht. Philip Elzerman, zanger van The Zipps, nam hierbij de plek van Wally Tax in. Verder zongen Huub van der Lubbe (De Dijk), Peter te Bos (Claw Boys Claw), Thé Lau (The Scene) en protestzanger Armand nummers van de op 57-jarige leeftijd overleden zanger. Ongeveer 1000 bezoekers kwamen op het evenement af.

"Ik kan helemaal niks. Ik kan liedjes schrijven en optreden, that's it", zei Tax een paar jaar geleden in een interview. Hij was uitgenodigd om op de Amsterdamse Banenmarkt met een ambtenaar te praten over mogelijkheden om weer aan de slag te komen. Zondag 10 april werd hij dood aangetroffen in de keuken van zijn woning. Wally Tax wordt vandaag in Amsterdam begraven.

Wally Tax
Wally Tax (1948 - 2005)