Celestino spurtte met de handrem op

Maurice (mbn)
De sprint gisteren op de Cauberg pakte wat vreemd uit. Boogerd trok eigenlijk voor Freire aan, maar die had zijn wiel al gelost en ook Celestino verwachtte nog andere mannen.

De kilometer sprintklimmen op de Cauberg zorgde voor een chaotisch einde van de Amstel Gold Race. Boogerd trok vol naar boven, maar Freire kon zijn wiel niet houden en bij de finish moest Boogerd het afleggen tegen Di Luca. De Nummer drie, Celestino, denkt achteraf dat een beter resultaat voor hem mogelijk was. Hij wachtte tot Rebellin en Freire de sprint zouden beginnen, maar ze kwamen nooit uit zijn rug.

Mirko Celestino vertelde over de sprint: "Ik heb er vooral spijt van dat ik vandaag niet genoeg van mijn eigen kracht ben uitgegaan. (zucht) Ik sprintte in de laatste 300 meter met de handrem half opgetrokken. Waarom? Ik dacht dat Freire of Rebellin nog zouden wegflitsen vanachter mijn rug. Niet dus. Ik koerste te verdedigend."

Hij heeft wel goede hoop in Luik - Bastenaken - Luik mee te kunnen gaan doen om de overwinning: "Ik onthou wel het positieve: ik weet nu dat ik de explosie in de benen heb om ook in Luik voluit mee te doen."