Jongens gooiden beeldscherm van viaduct

Icoon Binnenlands nieuws Twee jongens hebben maandag een beeldscherm van een viaduct over de Den Elterweg in Zutphen gegooid. Enkele auto's zijn over het beeldscherm heengereden, maar er zou geen noemenswaardige schade zijn ontstaan. Nadat de lokale media aandacht hadden besteed aan het incident, meldden de jongens zich vandaag bij de politie.

De eerste van de twee jongens meldde zich dinsdagochtend vrijwillig bij het politiebureau. Volgens een woordvoerder had de politie al vlak na het incident een 'vermoeden' dat in zijn richting wees. Een paar uur later meldde een tweede jongen zich. "We hebben nog niet de hele club gesproken die erbij betrokken was, maar we hebben nu wel de hoofddaders te pakken", aldus de woordvoerder.

De jongens verklaarden zich niet gerealiseerd te hebben wat de gevolgen hadden kunnen zijn. Ze zijn door de politie doorverwezen naar een preventieproject, waar 'passende maatregelen' zullen worden genomen.

Volgens de woordvoerder werkt de aandacht voor mensen die objecten van viaducten gooien twee kanten op. "De ťťn breng je door de berichtgeving op een idee, de ander bedenkt welke risico's ze nemen. Wij mikken met voorlichting in schoolklassen en in de media op de groep jongeren die er niet bij nadenkt voordat ze iets van een viaduct gooien."