Party: Extrema Beautiful

De derde editie van Extrema Beautiful in het Koningshof te Veldhoven moest wel een klapper worden. Op de site van Extrema valt namelijk te lezen dat vanwege de financiën zulke redelijk exclusieve feesten nog maar moeilijk te realiseren zijn. Een lang verhaal, te lezen op Extrema. Des te meer reden om van deze editie een groot feest te maken. Goed, er stonden geen rijen grote namen op de programmering, maar met Todd Terry en Marcello toch ook zeker niet de minste.



Past
Todd Terry
Lucien Foort
Marcello
Per
Dexter G

Present
Tom Stephan
DJ Sneak
Johnny Kelvin
René Amesz
John Doe

Future
Drillem Live
Nobody Beats The Drum Live
3-1 Live
Robob



Deze avond was het gelukkig niet glad meer op de weg en konden we zonder problemen de locatie bereiken. Een enkeling had helaas wel een binnendoorweg proberen te nemen, die vanwege wegwerkzaamheden toch niet zo kort bleek te zijn. Bij aankomst op de locatie was het verdacht rustig. Toch waren we er niet zo laat, iets voor 11 uur. Zonder te wachten konden we de parkeerplaats op. Slechts een handvol mensen stond te wachten om gefouilleerd te worden. Gelukkig binnen, want wat was het koud zeg. Gelukkig stroomde de warme lucht ons al tegemoet.


Deze keer ook weer de rijen kluisjes voor de jassen. Met een beetje duwen passen daar wel vier jassen in, dan is 5 euro zeker niet veel. Helemaal als je je bedenkt dat je zo vaak als je wilt, waarvoor is een andere vraag, dat kluisje weer kunt openen. Goed, op naar de zalen. Wat daarbij meteen opviel, is de vloerbedekking. De gehele oppervlakte was bedekt met grote tapijttegels, wat een soort huiskamersfeer gaf. Vooral in de Present zaal, was dat goed te merken. Daar was gekozen voor een aparte belichting. Deze keer geen flitsende draaiende lichten, maar een soort sterrenhemel. Lekker rustig, wat ook ook wel beter paste bij de muziek in deze zaal. De Past was duidelijk het meeste aangekleed, met wel actieve lichten. Het aanwezige glas in lood van de kerklocatie was doorgetrokken in een soort reuze lampions. De DJ kwam terecht achter een altaar, met voor hem wat kaarsen en achter een roodverlicht kruis. God is a DJ!


De Future zaal, tevens de kleinste, was een beetje overbelicht. Hier traden de meer experimentele artiesten op, maar om het nou direct de uitstraling van een klinische fabriekshal mee te geven, was misschien iets te veel van het goede. Tussen de zalen waren stukjes gang, maar ook twee Chill-Out stukjes, waar je lekker kon zitten, of zelfs genieten van wat eten. Zelfs nog een derde stukje, alleen toegankelijk met het juiste polsbandje, zodat het daar een stuk rustiger was. Lekker snel aan de beurt aan de bar, dat wel, maar dat was eigenlijk niet nodig. Elke zaal en tussenstuk was namelijk voorzien van een bar, dus echt lang hoefde je nooit te wachten. WC’s was voor de dames nog steeds even wachten, maar gelukkig niet extreem lang. Er waren op meerdere locaties wel toiletten aanwezig, maar helaas waren er geen extra geplaatst. Voor één consumptiebon (twee euro), kreeg je een stempel, waarmee je onbeperkt gebruik mocht maken van de toiletten. Handig.