75% christelijke studenten is maagd

Icoon opmerkelijk nieuws Driekwart van de christelijke studenten in het hoger onderwijs is nog maagd. Zo vinden zij seks voor het huwelijk absoluut niet kunnen. Maar wat seks nu echt is, daar verschillen de meningen aanzienlijk over, zo blijkt uit een afstudeeronderzoek van een studente.

92 procent van de christelijke studenten zegt seks voor het huwelijk af te keuren. Seks voor het huwelijk is volgens hen hetgeen wat verboden is volgens het Woord. Zo wordt het 'aanraken/strelen/stimuleren van geslachtsdelen' door 58 procent als seks beschouwd en evenzoveel mensen keuren dit gedrag af. Ongeveer 82 procent noemt 'oraal contact hebben met geslachtsdelen' seks en ook dit wordt door ongeveer evenzoveel studenten afgekeurd. Een enkeling noemt betitelt het zoenen als seks.

Van de respondenten zonder relatie vindt 96 procent orale seks niet kunnen. Dit percentage is zeventig procent bij mensen die wel een relatie hebben. Hetzelfde geldt voor het 'oraal contact hebben met borsten/tepels'. Van de mensen die nooit een relatie hebben gehad, zegt zo'n 35 procent dit gedrag goed te keuren. Ongeveer 80 procent van de studenten die een relatie hebben, menen dat dit gedrag door de beugel kan.

Een deel van de studenten gaf aan zich schuldig te voelen over hun seksuele gedrag. Studentes hadden hierin een groter aandeel.