TV-première Lord of the Rings 1 bij KRO

Hét bioscoopsucces van de afgelopen jaren beleefde woensdaganavond zijn televisiepremière bij de KRO. Om 20.25 begon op Nederland 2 'Lord of the Rings: The fellowship of the Ring'. De omroep won de strijd om de uitzendrechten en dat is gunstig voor filmliefhebbers, omdat de publieke omroep films niet onderbreekt voor reclame of nieuws. De drie uur durende film was in zijn geheel te zien.

Er worden veel kijkers verwacht voor de spektakelfilm, die honderden miljoenen dollars opbracht wereldwijd. De televisiepremière van 'Harry Potter en de Steen der Wijzen', maandag op SBS6, trok 1,8 miljoen kijkers, een record sinds jaren voor een film op televisie. Pietje Bell trok met kerst 1,5 miljoen kijkers. 'The Fellowship of the Ring' kan het record zeker evenaren, zo weten kenners.

In dit eerste deel van Lord of the Rings komt de Hobbit Frodo in het bezit van een magische ring met kwade krachten. Samen met een select groepje van vertrouwelingen gaat hij op pad om de ring te vernietigen. De film is onderdeel van een trilogie en werd gevolgd door 'The Two Towers' en 'Return of the King.'

 Lord of the Rings
Woensdag startte Frodo met zijn missie bij de KRO.