Aanslag in Irak op kantoor Al Arabiya

Icoon Irak nieuwsHet kantoor van de Arabische nieuwszender Al Arabiya in de Iraakse hoofdstad Bagdad was vandaag doelwit van een aanslag. Hierbij vielen zeven doden, ongeveer twintig mensen raakten gewond. De aanslag is inmiddels opgeëist door een groepering met de naam '1920 Brigade'.

Volgens een woordvoerder van Al Arabiya bevinden zich onder de doden twee medewerkers van de televisiezender. De zender zou doelwit zijn omdat het als spreekbuis zou dienen voor de 'Amerikaanse bezetters en spionnen in Irak'. De vanuit Dubai opererende zender is de afgelopen maanden meerdere malen beschuldigd van pro-Amerikaanse berichtgeving. Zo uit de zender regelmatig kritiek op de opstand in Irak en worden ook de ontvoeringen en onthoofdingen openlijk afgekeurd.

De groep die verantwoordelijk zou zijn voor de aanslag van vandaag maakte ook bekend dat de presentator van het programma 'Vanuit Irak' bovenaan de dodenlijst zou staan. Presentator Elie Nakouzi, Libanees en tevens van christelijke komaf, al een tijd geleden vanuit Bagdad werd teruggeroepen naar Dubai. Toch is Nakouzi nog steeds de presentator van het programma, dat de ontwikkelingen in Irak op de voet volgt en van commentaar voorziet.