Caroline Tensen is zielig

Wat is er leuker dan huilende mensen op televisie? Huilende BN’ers op televisie natuurlijk. Caroline Tensen moest zich afgelopen week steeds verbijten om maar niet in janken uit te barsten. Want Caroline had verdriet. Groot verdriet. En ze was nog kwaad ook. Zo kwaad was ze dat ze meteen een advocaat in de arm nam en de rechter erbij haalde. Maar wat voor leed was haar toch in hemelsnaam aangedaan?

Caroline Tensen is zielig. Ze was de afgelopen week niet van de televisie te slaan, in ieder programma dat haar wilde hebben, stond ze met pruillipje van ingehouden woede en intens verdriet te verkondigen dat haar zo enorm veel onrecht was aangedaan. Ik citeer: ‘Dit is het ergste wat er over je gezegd kan worden.’ Met andere woorden, dat wat Caroline heeft meegemaakt is zo erg, zo vernederend dat je verwacht dat Amnesty International onmiddellijk een gironummer zou openen om enigszins tegemoet te kunnen komen aan het leed dat haar is aangedaan. Wat een medelijden had ik met mevrouw Tensen, zo’n zielig hoopje mens. Je zou haar in je armen willen sluiten, willen troosten en willen zeggen dat alles goed komt. Caroline, maak je niet druk zou ik in haar oor fluisteren. Alles komt goed meissie, alles komt goed.

De hamvraag is: wat voor ergs is onze Caroline overkomen, waardoor is zij zo aangeslagen? Willen we een moeilijke of makkelijke vraag? Nou, doe maar een makkelijke. Het gaat natuurlijk wél over Caroline Tensen.

A: Ze is overvallen in haar eigen huis, verkracht door drie gemaskerde mannen die haar met tien messteken voor dood hadden achtergelaten en ook nog eens al het zilverwerk hadden meegenomen.

B: Ze is voor de Postcodeloterij naar Rwanda geweest en zag hoe moeders daar hun kinderen letterlijk zagen doodgaan door gebrek aan voedsel, hygiëne en medicijnen. En terwijl de ouders hun kinderen massaal aan het begraven waren, zag ze de hoe de dorpsoudsten al het geld voor ontwikkelingshulp opmaakten aan drank, eten en hoeren.

C: Een roddelblad beweerde dat ze een affaire had met een getrouwde man.

Lastige opgave, nietwaar? Ik zou een escape inzetten als ik jou was. Want hoewel het een makkelijke vraag is, kom je er zonder hulp niet uit. Zal ik het maar verklappen? Het is niet A. Caroline zit in een goed beveiligd vrijstaand huis in Naarden-Bussum, en zoveel valt er niet te halen. B is het ook niet, want Caroline reist wel eens af naar Derde Wereldlanden voor de postcodeloterij, maar dat staat gewoon in haar contract.
Blijft over C: ja, eerlijk waar, een roddelblad heeft namelijk gemeld dat Caroline een affaire had met een getrouwde man. En dat dat huwelijk dus werd stukgemaakt door La Tensen. Ja, het is wat. Alsof er ook maar iemand is die de Story serieus neemt. Of Caroline. Want iemand die haar marktwaarde weet te behouden door zelf regelmatig de roddelbladen op te zoeken om te vertellen over zichzelf en haar reuze interessante leventje, die moet ook niet gaan janken als diezelfde bladen ineens iets schrijven dat ze niet leuk vindt. Het is het een of het ander. Of nooit meewerken en de bladenmakers negeren, of wel meewerken en dan niet miepen als het een keer niet positief is.
Maar Tensen wil allebei. Meewerken als het haar uitkomt en tegenwerken als het haar niet uitkomt. Want een oma uit Maastricht die bij de kapper zit, zou wel eens kunnen denken dat Tensen een slet is die met Jan en alleman neukt. Nu kan ik daar wel iets over zeggen, dat ze zich een weg omhoog heeft gepijpt, [1] maar ja, daar was ik niet zelf bij, dus hard maken kan ik het niet.

Maar blijkbaar hebben de krokodillentranen van Tensen geholpen, want de rechter oordeelde dat de Story moet rectificeren op de cover en pagina drie. En Tensen krijgt maar liefst 25.000 euro als voorschot. Ik mag hopen dat Tensen snel een escape neemt naar het buitenland, en lekker lang van haar zuurverdiende geld gaat genieten. Goeedeeeeeeeeeeeeenavond Caroline.

1[Toevoeging van mijn rechtsbijstandadvocaat: Caroline Tensen heeft carrière gemaakt door louter keihard werken, net als ieder ander.]