Roddels van Story over Tensen keihard bestraft

Roddelblad Story heeft van de rechter ongenadig op zijn falie gekregen vanwege het deze week plaatsen van een artikel over TROS-presentatrice Caroline Tensen. Volgens het blad zou Tensen vreemdgaan met haar getrouwde buurman. Die zou zijn vrouw en vier kinderen op straat hebben gezet voor de presentatrice. Ook plaatste het blad foto's van Tensen en haar minderjarige kinderen.

Tensen spande hierop gisteren een kort geding aan en werd door de rechter op vrijwel alle punten in het gelijk gesteld. Het roddelmagazine moet volgende week over de volledige breedte van de voorpagina en op pagina drie een rectificatie plaatsen op straffe van een dubbele dwangsom van 100.000 euro. De rectificatiekop op de voorpagina moet in grote zwarte letters worden gedrukt tegen een witte achtergrond.

De rechter bepaalde tevens dat Tensen een voorschot krijgt op een schadevergoeding van 25.000 euro. Ook moet de internetpagina van Story worden aangepast (hetgeen inmiddels gedaan is). Het verzoek van Tensen om het nummer met het gewraakte artikel uit de winkels te halen, werd niet gehonoreerd.


Klinkklare nonsens in de Story