Hitchhiker's Guide trekt online miljoen luisteraars

Boekenkaft Hitchhiker\'s GuideEen radiohoorspel gebaseerd op het cultboek 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' is via internet door ruim ťťn miljoen personen beluisterd. De serie wordt uitgezonden door BBC Radio. Iedere aflevering is vervolgens de week na de uitzending via een speciale website te beluisteren.

Het hoorspel is gebaseerd op het derde boek van de reeks van schrijver Douglas Adams, 'Life, the Universe and Everything'. Het eerste deel werd 26 jaar geleden al via de radio uitgezonden. Een aantal acteurs die destijds meewerkten verlenen ook nu weer hun stem aan de verschillende karakters. Radiodirecteur Jenny Abramsky is verrast door het succes. "Onze luisteraars waarderen dit. We zullen doorgaan met het maken van dit soort programma's en deze via het web beschikbaar maken", aldus Abramsky.

'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' (Ned. vertaling: 'Het Transgalactisch Liftershandboek'), met illustere karakters als Marvin the Paranoid Android, Ford Prefect, Arthur Dent en Zaphod Beeblebrox, is een absurdistische science-fiction roman, geschreven door Douglas Adams. Het boek kreeg vier vervolgdelen. Behalve de radiohoorspelen staat er een nieuwe verfilming op stapel, die in 2005 in de bioscopen moet komen. Adams overleed overigens plotseling in 2001, op 49-jarige leeftijd.

Acteurs spreken de stemmen in voor het hoorspel
Acteurs spreken de stemmen in voor het hoorspel