Bonden starten acties op treinstations

Icoon Binnenlands nieuws De vakcentrales FNV, CNV en MHP gaan woensdag aan hun protest tegen het kabinetsbeleid beginnen door informatie uit te delen op elf treinstations. Dit heeft de vakbond FNV Bondgenoten dinsdag gemeld.

Tussen 6.30 en 9.30 uur zullen medewerkers van de bonden 200.000 pamfletten uitdelen op elf stations. Het gaat hierbij om de stations Rotterdam Centraal, Rotterdam Alexander, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Dordrecht, Gouda, Breda, Roosendaal, Schiedam Centrum, Goes en Bergen op Zoom.

De acties zullen de komende drie weken op maandag herhaald worden, waarbij steeds een ander onderwerp aan bod komt. Woensdag wordt begonnen met algemene informatie over de kabinetsplannen en de visie van de bonden daarop. Daarna komen respectievelijk het prepensioen, de 40-urige werkweek en de WW aan bod.

Met de actie, waarvan het motto 'Nederland verdient beter' is, willen de bonden de aandacht van burgers vestigen op het kabinetsbeleid en hun eigen visie daarop. Bovendien worden de reizigers opgeroepen om aan een demonstratie op 20 september in Rotterdam mee te doen.