Politie maakt einde aan gijzeling Maastricht

JoeyGnarf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Maastricht heeft de politie een 40-jarige man aangehouden die afgelopen nacht vier kleine kinderen had gegijzeld in een flat aan de Largostraat. De Maastrichtenaar dreigde zichzelf in brand te steken, nadat hij zichzelf had overgoten met benzine, zo meldde de politie vanmorgen.

Op het moment dat de politie actie wilde ondernemen, richtte de man een pistool op de politieagenten en dreigde de zichzelf en vier kinderen van vijf, vier en twee jaar en een baby van zeven maanden te zullen doden. Om zijn daad kracht bij te zetten hield hij ťťn van de kinderen in zijn armen.

Een brandweerman kreeg het voor elkaar om ťťn van de kinderen te bevrijden door met behulp van een ladder naar het balkon te klimmen en daar een van de kinderen weg te trekken. Onderhandelaars van de politie zorgden ervoor dat de man nadat hij de kinderen had vrijgelaten, zich overgaf. Er zijn geen gewonden gevallen. Mede omdat er uit voorzorg tientallen buurtbewoners tijdens de gijzeling geŽvacueerd naar een buurtcentrum werden.

Gisteravond om elf uur begon de gijzeling. Na ongeveer 3 uur gaf de man zich over. De vriendin was tijdens de gijzeling niet aanwezig in de woning. Haar is samen met haar vier kinderen voor die nacht bij een kennis onderdak aangeboden. Het is niet bekend wat het motief is van de verdachte.