Russische crimineel scoort met tv-serie

Icoon opmerkelijk nieuws Een Russische maffiabaas had het helemaal gehad met de in zijn ogen onrealistische maffiashows op de televisie. Hij is daarom zijn eigen serie gestart, die inmiddels een groot succes is. Hij speelt zelf de hoofdrol in de nieuwe serie 'Spets'.

De op echte gebeurtenissen gebaseerde serie bestaat uit zeven delen en speelt zich af in en rond Vladivostok. Naast hoofdrolspeler is Vitali Dyomochka tegelijkertijd ook schrijver, regisseur, producer en financier van het hele project.

De series zijn een groot succes in de regio. Naar de tweede aflevering heeft 'bijna honderd procent' van de mensen die uitzendingen kunnen ontvangen gekeken, aldus de directeur van het lokale televisiestation wat de uitzendingen verzorgt.

Dyomochka heeft al een hele serie veroordelingen achter zijn naam staan, waaronder een veroordeling voor de moord op een andere gangster. De opnames moesten dan ook regelmatig onderbroken worden omdat de politie iemand moest ondervragen. Van de spelers zijn er na de opnamen alweer tien gearresteerd en is er één vermoord.

In een verklaring liet Dyomochka weten graag de overstap naar speelfilms te willen maken om zo aan zijn criminele carrière te kunnen ontsnappen.