Harry Potter een afknapper voor vrouwen

Icoon opmerkelijk nieuwsHeren die op het strand indruk willen maken op de andere sekse kunnen de boeken uit de Harry Potter reeks maar beter thuislaten. Ook Tolkiens Lord of the Rings hoort bij de slechtst mogelijke keuzes. Een onderzoek van de Engelse uitgeverij Penguin leert dat vrouwen afknappen op mannen die op het strand fantasy-boeken lezen.

Penguin ondervroeg 1000 vrouwen over wat de ideale man in zijn vakantie zou moeten lezen. Boeken die een gevoelige kant van de man zouden aantonen zijn favoriet, Nick Hornby, F. Scott Fitzgerald, en een klassieker als Emily Bronte's Wuthering Heights worden daarbij genoemd als voorbeelden. AutobiografieŽn, waargebeurde verhalen, klassiekers en thrillers worden als attractief bestempeld, romantische, sport-, science fiction en erotische boeken als een afknapper.

Acht op de tien vrouwen zeggen dat ze letten op wat een man leest, een zelfde aantal beweert dat de keuze van het boek inzicht geeft in de psyche van een persoon. De Britse tv-persoonlijkheid Tracey Cox, deskundige op gebied van seks en relaties, bevestigt dit. Zij meent dat op het strand, waar mensen zich nauwelijks kunnen onderscheiden door kleding, een boek veel over iemand kan vertellen. Volgens Cox zouden mannen die zich aangetrokken voelen tot fantasy-achtige verhalen minder grip hebben op de echte wereld.