Zeikerdje.com stopt ermee

justhg en dimage hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jeroen Otten van Zeikerdje.com stopt met loggen. Dit schrijft hij op zijn website. Aan Zeikerdje.com werd de laatste tijd veel aandacht besteed, vooral op Geenstijl.nl, waar zelfs een heus dossier over Otten werd aangelegd.

"Het is jullie gelukt, alle aandacht van bijvoorbeeld Geenstijl, alle bedreigingen en telefoontjes waren nog wel te doen, maar als men als een malloot ineens met een stel gasten voor je deur staat en dan ook je familie en vrienden bedreigd en betrekt in een situatie waar ik en zij niet om gevraagd hebben is het voor mij afgelopen!", zo schrijft Otten, die ooit nog te gast was bij Kopspijkers.

De weblog van Otten draait vooral om het bellen van mensen, in deze gesprekken heeft hij dan iets "te zeiken". De telefoongesprekken worden stuk voor stuk in één van zijn logs op de site geplaatst, zonder dat de andere persoon het weet. Zo belde hij bijvoorbeeld ene Jeroen van Jeroen.it. In dit gesprek, nog te beluisteren op de site, kraakt Otten de jongen geweldig af en maakt hem finaal met de grond gelijk. De jongen weet zich er geen raad mee.

Dit leek nog redelijk onschuldig, maar later belde hij een man, die zo dom zou zijn geweest om na een chatsessie te zijn gaan masturberen voor de webcam. Ook sprak Otten met de vrouw van de man, waarin hij haar vertelde over wat haar man had gedaan. Otten ging nog een stapje verder en plaatste zelfs het telefoonnummer van de man op zijn site. Het gesprek is inmiddels verwijderd, de rest (o.a. foto (screenshot) en telefoonnummer) staat er nog.

De logger kwam echt in opspraak toen hij naaktfoto's van een minderjarig meisje uit Zeeuws-Vlaanderen op zijn site hostte. Ook FOK! berichtte hier over. Het 16-jarige meisje en haar gezin zou slachtoffer zijn geworden van telefoon- en emailterreur. Otten, die de foto's van Volkomenkut.com had, belde zelfs het meisje waarbij hij haar op de hoogte stelde van de foto's die op internet waren verschenen. Hij deed zich voor als iemand van Penthouse en deed het meisje een aanbod om in het blad te verschijnen. Het meisje reageerde hierop met "Kun je mij over twee weken terugbellen", ze was namelijk op vakantie in Duitsland. Daarna belde Otten de zus van het meisje op, en vertelde haar van de foto's. Het gesprek is inmiddels van zijn site verwijderd, maar nog steeds te beluisteren, met dank aan GeenStijl. De log is ook verwijderd, maar nog te lezen dankzij Google's cache.

Otten, die volgens GeenStijl zelfs ontslagen is vanwege zijn website, houdt het nu dus voor gezien. In hoeverre het waar is wat hij beweert over alle bedreigingen en mensen voor de deur is nog maar de vraag. Het lijkt ietwat op de actie van GeenStijl, waar in april van dit jaar beweerd werd dat één van de loggers mishandeld was, dit bleek later een grap. Otten beweert in ieder geval dat het geen quatsch is: Iedereen die denkt dat het een hoax is, dat het een geintje is, prima. Fuck jullie allemaal. Ik kap ermee", aldus 'Zeikerdje' in zijn laatste 'gesprek'.


Otten te gast bij Kopspijkers