Meer aangiften tegen 16-jarige Awa

dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Er komen steeds meer aangiften binnen tegen Awa, de jongen die op 9 augustus zijn ex-vriendin twee keer in brand stak. Maandag zal een 15-jarig meisje uit Marssum aangifte doen van mishandeling en bedreiging door de jongen. Een aantal jongens, die ook door hem bedreigd zijn, heeft dit ook gemeld bij de politie, maar zij doen voorlopig nog geen aangifte.

De 16-jarige Leeuwarder van Iraaks-Koerdische afkomst nodigde op 9 augustus zijn ex-vriendin uit om naar het huis van zijn pleegouders te komen, waarna hij haar op een stoel zette. Hij kraste met een mes zijn naam in haar borst en overgoot haar met terpentine, om het eveneens 16-jarige meisje daarna in brand te steken. Nadat Awa de vlammen gedoofd had, overgoot hij het meisje weer met terpentine en stak hij haar opnieuw in brand.

Vervolgens zette hij het slachtoffer onder de douche en bracht hij haar naar het 15-jarige meisje in Marssum. Die nacht zou Awa volgens dat meisje, overigens ook een ex-vriendin, gedreigd hebben haar ook in brand te steken. Hij zou haar ook hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd.