Hoofd baby blijft achter na abortus

Asskicker14 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het King's College Hospital in Londen heeft een grote fout gemaakt bij de abortus van een ongeboren baby. Enkele uren nadat de vrouw die de abortus onderging uit het ziekenhuis werd ontslagen, 'beviel' ze namelijk van het hoofd van het kindje, dat in haar buik was achtergebleven.

Kort nadat bij de 29-jarige Davina Chambers een ernstige leverziekte werd geconstateerd, bleek dat ze zwanger was van haar vierde kind. Chambers besloot het kindje te laten aborteren. "Ik was ontzettend ziek, had al drie kinderen en was erg depressief door de medicijnen die ik moest nemen."

Na de abortus-behandeling mocht de vrouw naar huis, maar rond middernacht ontdekte ze het achtergebleven baby-hoofdje. "Ik ging naar de badkamer en terwijl ik daar zat voelde ik iets uit me glijden, alsof ik zojuist was bevallen. Ik keek in het toilet en zag een klomp vlees dat botten leek te hebben." Nadat Chambers het aan haar ex-partner liet zien, kwamen de twee tot de ontdekking dat ze naar het vier centimeter grote gezicht van hun ongeboren kind zaten te kijken, inclusief de ogen, neus, mond en oren.

Het ziekenhuis liet weten de zaak in onderzoek te hebben, maar tot de afronding van het onderzoek geen commentaar te kunnen geven.


Het gezichtje van de geaborteerde baby