FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 8 augustus 2004

Mauresmo geeft Lichovtseva geen kans

Amélie Mauresmo heeft in Montréal haar derde toernooi van het seizoen gewonnen. Ze won van de Russin Lichovtseva in twee korte sets.

Slechts één game werd Lichovtseva gegund door een gemotiveerde Amélie Mauresmo. Haar eerste opslagspel kon de Russin nog in handen houden, maar dan was ze een vogel voor de kat. Mauresmo haalde het toernooi van Montréal binnen met droge 6-1 6-0 cijfers.

De Française wordt hierdoor de nieuwe nummer twee van de wereld, haar hoogste positie ooit. Ook Lichovtseva mag van een geslaagde campagne spreken. Ze versloeg in de voorrondes Myskina en Capriati maar was vandaag te vermoeid om nog naar behoren te presteren.

DJ Tiësto draait openingsact OS

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws Hoewel het nog een geheim had moet blijven, is het toch uitgelekt. Tijs Verwest, beter bekend als DJ Tiësto, zal tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen de muziek verzorgen. De ongekroonde koning van de dancemuziek zal de sporters tijdens de parade in het olympisch stadion muzikaal begeleiden.

Het was de bedoeling dat het strikt geheim zou blijven tot aan de opening van de Spelen zelf. Het Bredase managment heeft het uitkomen van het nieuws inmiddels bevestigd. De Grieken zijn er niet over te spreken dat het nieuws bekend is geworden. Het is namelijk de gewoonte dat de verrichtingen tijdens de openingsceremonie tot het laatste moment geheim blijven. Daaronder valt Tiësto eveneens.

Volgens de Griekse choreograaf Dimitris Papaiouannou is Tiësto dé topattractie bij de openingsceremonie. "Het was gedurfd van de organisatoren om hem uit te nodigen. Zijn moderne muziek past goed bij de jeugd van de wereld en de sporters zijn de jeugd van de wereld."

DJ Tiësto met lintje
DJ Tiësto (rechts op de foto)

Man vindt nieuwe slaapplekken in Volendam

Martijntj had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 29-jarige Duitse toerist is afgelopen nacht midden in Volendam totaal verward wakker geworden; zonder kleren, geld en waardepapieren. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Het laatste dat de man zich herinnerde is dat hij zich tegoed had gedaan aan enkele biertjes in een café in het vissersdorp en de kroeg vervolgens verliet. Enkele uren later werd hij op een voor hem onbekende plek wakker. Hij haastte zich daarna in adamskostuum terug naar zijn hotel, waar hij zijn vriendin vertelde over het gebeuren. De vrouw ging vervolgens op zoek naar zijn spullen.

Toen ze, zonder resultaat, terugkeerde in het hotel was haar vriend opnieuw verdwenen. Enkele uren later ontwaakte hij aan de andere kant van Volendam. Wat voor kleren hij toen aan had is onbekend.

Morgen eerste hittegolf van het jaar

Naar alle waarschijnlijkheid zal aankomende maandag de eerste hittegolf van het jaar in Nederland zich aandienen. Daarvoor zijn vijf dagen op rij een temperatuur van meer dan 25 graden Celsius, waarvan drie dagen boven de dertig, nodig.

In de loop van de week steeg het kwik al tot boven de 25, en gisteren en vandaag werd het zelfs warmer dan dertig graden. Aangezien het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) voor morgen opnieuw een temperatuur van boven de dertig graden verwacht in De Bilt kunnen we dus morgen waarschijnlijk officieel spreken van een hittegolf.

Na maandag is het dan ook gelijk gedaan met het extreem warme weer. Buien en onweer zullen vanaf dinsdag de hitte verdrijven, aldus het KNMI. "We spreken dan van een iets mindere periode, maar de temperatuur blijft tussen de 20 en 25 graden, dus toch nog heel aangenaam", zo zegt een woordvoerder. Maar berg de barbecues nog niet op; een week later zal de hitte waarschijnlijk weer teruggekeerd zijn.

Kaaiman neemt rondweg van Oss

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Brabantse Oss was zondagochtend een kaaiman aan de wandel. Voorbijgangers zagen ‘een vreemd dier’ op de rondweg lopen en hielden vervolgens enkele passerende surveillanten aan.

Bij nadere inspectie bleek het te gaan om een kaaiman met een lengte van zo’n zeventig centimeter. Eén van de passanten, die reptielenliefhebber bleek te zijn, heeft het dier dat iets weg heeft van een krokodil gevangen. Het ging om een relatief klein exemplaar, maar sterker dan een grote hond, zo liet een politiewoordvoerder weten.

De tropische dieren kunnen zo’n twee-en-een-halve meter lang worden en moeten onder speciale, warme omstandigheden worden gehouden. Omdat de eigenaar nog niets van zich heeft laten horen is het dier voorlopig ondergebracht in de reptielenopvang Iguana in Vlissingen.

Over de toestand van de kaaiman wordt verder niets vermeld, maar wat de temperatuur aangaat zal hij tijdens zijn uitje weinig te lijden hebben gehad.

Medicijnenman

Fijn die medicijnenmannen in Afrika. Als je hen moet geloven:
quote:
Accra - A Ghanaian man was shot dead by a fellow villager while testing a magic spell designed to make him bulletproof, the official Ghana News Agency reported on Wednesday.

Aleobiga Aberima, 23, and around 15 other men from Lambu village, northeast Ghana, had asked a jujuman, or witchdoctor, to make them invincible to bullets.

After smearing his body with a concoction of herbs every day for two weeks, Aberima volunteered to be shot to check the spell had worked.

One of the others fetched a rifle and shot Aberima who died instantly from a single bullet.

Angry Lambu residents seized the jujuman and beat him severely until a village elder rescued him, the report added.

Tribal clashes are common in Ghana's far north, where people often resort to witchcraft in the hope of becoming invulnerable to bullets, swords and arrows. - Reuters

Dan kun je nog een grotere @#$ krijgen door mieren te eten.

Man neergeschoten op Kwakoefestival

Icoon Binnenlands nieuwsOp het culturele Kwakoefestival in Amsterdam-Zuidoost is gistermiddag een 21-jarige man neergeschoten. De kogel ging dwars door zijn hoofd, desondanks overleefde de man de schietpartij.

De schietpartij vond rond half zes plaats toen de man richting de uitgang van het festivalterrein liep. Hier nam een andere man hem onder vuur. Ondanks dat de kogel door zijn hoofd ging kon de man vanochtend het ziekenhuis weer verlaten. Over de oorzaak van de schietpartij is niets bekend, de dader is nog voortvluchtig.

[update] Dodelijke brand Eindhoven mogelijk misdrijf

Twee kinderen zijn vannacht omgekomen bij een brand aan de Jan Hollanderstraat in Eindhoven. De brand brak rond 02.15 uur uit in het woonhuis. De ouders overleefden het tragische voorval wel. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht waar ze voor hun verwondingen werden behandeld.

Meteen na het blussen ging de technische recherche aan de slag met het onderzoek. De buurt is erg aangeslagen, zo meldt een politiewoordvoerder. De Jan Hollanderstraat ligt in een kleine woonwijk en iedereen kent elkaar. De oorzaak van de brand alsmede de leeftijd van de kinderen is nog niet bekend gemaakt. De woning brandde gedeeltelijk uit.

Update 21:11
De politie houdt er ernstig rekening mee dat de brand een misdrijf betreft. Tot deze conclusie kwam men vandaag na een technisch onderzoek in de woning.

De al dan niet opzettelijke brand kostte het leven aan twee jongens van 8 en 14 jaar oud. Hun ouders wisten ernstig gewond de woning te verlaten.

Voetbal: Uitslag Johan Cruijff Schaal 2004

KNVBDe Johan Cruijff Schaal is gewonnen door bekerwinnaar FC Utrecht. In een warme ArenA won het van landskampioen Ajax na een eindsprint met 2-4.


In een van extra drinkpauzes voorzien duel kon er van uitgespeeld voetbal geen sprake zijn. De kansen waren schaars in de eerste helft. Ajax nam het iniatief en stichtte een weinig gevaar voor het Utrechtse doel.

Na de pauze opende Steven Pienaar al snel de score voor Ajax. Kort hierna moest Soetaers na rood het veld verlaten. Met elf tegen tien ging Utrecht op zoek naar de gelijkmaker. Een goed kwartier voor tijd wist Alje Schut de 1-1 aan te tekenen. Lang duurde het feest voor Utrecht niet, de getergde invaller Wesley Sneijder bracht Ajax op voorsprong nadat voor Utrecht Joost Broerse zijn tweede gele kaart ontvangen had. In de laatste vijf minuten ging het alsnog mis voor Ajax. Invaller Hans Somers maakte twee treffers en Darl Douglas maakte in de slotseconde ook nog 2-4.

De winst van Utrecht is uniek, een bekerwinnaar wint meestal niet de Johan Cruijff Schaal. Ook was de schaal in haar veertienjarig bestaan altijd naar één van de grote drie clubs gegaan.

Ajax - FC Utrecht (2-4)
51' Pienaar 1-0
72' Schut 1-1
81' Sneijder 2-1
87' Somers 2-2
90'+1 Somers 2-3
90'+5 Douglas 2-4

De aftrap van het seizoen is achter de rug. Dit betekent tevens dat de FOK!voetbalmanager weer gaat starten. Deze week heb je de gelegenheid om je weer in te schrijven. Zie uit naar het aankondigingsbericht op de manager!

Uitslag Johan Cruijff Schaal 2004

De Johan Cruijff Schaal is gewonnen door FC Utrecht. In de ArenA won het van Ajax na een eindsprint met 2-4.

In een van extra drinkpauzes voorzien duel kon er van uitgespeeld voetbal geen sprake zijn. De kansen waren schaars in de eerste helft. Ajax nam het iniatief en stichtte een weinig gevaar.
Na de pauze opende Steven Pienaar al snel de score. Kort hierna moest Soetaers na rood het veld verlaten. Met elf tegen tien ging Utrecht op zoek naar de gelijkmaker. Een goed kwartier voor tijd wist Alje Schut de 1-1 aan te tekenen. Lang duurde het feest voor Utrecht niet, de getergde invaller Wesley Sneijder bracht Ajax op voorsprong nadat voor Utrecht Joost Broerse zijn tweede gele kaart ontvangen had. In de laatste vijf minuten ging het alsnog mis voor Ajax. Invaller Hans Somers maakte twee treffers en Darl Douglas maakte in de slotseconde ook nog 2-4.

De winst van Utrecht is uniek, een bekerwinnaar wint meestal niet de Johan Cruijff Schaal. Ook was de schaal in haar veertienjarig bestaan altijd naar één van de 'grote drie' clubs gegaan.

Ajax - FC Utrecht (2-4)
51' Pienaar 1-0
72' Schut 1-1
81' Sneijder 2-1
87' Somers 2-2
90'+1 Somers 2-3
90'+5 Douglas 2-4

De aftrap van het seizoen is achter de rug. Dit betekent tevens dat de FOK!voetbalmanager weer gaat starten. Deze week heb je de gelegenheid om je weer in te schrijven. Zie uit naar het aankondigingsbericht op de manager!

Amsterdamse politie schiet man dood

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsAmsterdamse politieagenten hebben een 20-jarige Duitser doodgeschoten in het plantsoen van het Frederiksplein. Het slachtoffer opende het vuur op de agenten toen hij ze zag aankomen, waarna ze de schoten beantwoordden.

De man kwam de afgelopen nacht langs op het politiebureau in de Amsterdamse wijk De Pijp, waar hij wilde praten over een aanrijding waar hij bij betrokken was. Opeens trok hij echter een pistool, waarna de baliemedewerker weg moest duiken.

De man wist vervolgens te vluchten, maar belde vanmiddag de politie vanuit een telefooncel op. Toen de agenten in kogelwerende vesten arriveerden troffen zij de man even verderop aan in het parkje, waar het vuurgevecht begon.

Dubbele bomaanslag bij school Pakistan

Icoon Buitenlands nieuwsZes mensen zijn omgekomen en veertien gewond geraakt bij twee bomaanslagen in Karachi (Pakistan). De bommen explodeerden bij een restaurant vlakbij een soennitische school waar duizenden leerlingen studeren. De eerste explosie was licht en bedoeld om toeschouwers te lokken. Vervolgens ontplofte de tweede, zwaardere bom.

Niemand heeft de aanslag opgeëist. Volgens een dokter, Syed Mazhar, zijn drie van de gewonden nog in levensgevaar. De rector van de school, de vooraanstaande geestelijke Mufti Nizamuddin Shamzai, werd in mei door onbekenden doodgeschoten. Dit zorgde toen voor grote rellen in de stad.

Subheader
Een fotograaf maakt foto's van de plaats waar twee bommen ontploften

Arvesen troeft Voigt af

Kurt Asle Arvesen is de eindwinnaar geworden van de Ronde van Denemarken. Hij greep de leiderstrui vandaag in de slotrit naar Frederiksberg, die werd gewonnen door Jimmy Casper in de sprint.

Jens Voigt had begin deze rit nog één seconde voorsprong op Arvesen, maar moest in de eerste tussenspurt de meerdere erkennen in de Noor. Zo Finishte Arvesen na 195 km in het peloton met twee seconden voorsprong op Voigt. Arvesen was al tweede in de derde en vierde etappe van deze rittenkoers van tweede categorie en behaalt zo een nieuwe zege op Deense bodem na de CSC Classic.

Top tien eindstand
1 Kurt-Asle Arvesen (Noo) Team CSC 20.58.01
2 Jens Voigt (Dui) Team CSC 0.02
3 Stuart O'Grady (Aus) Cofidis le Credit par Telephone 0.49
4 Brian Bach Vandborg (Den) Team Post Danmark 0.59
5 Max van Heeswijk (Ned) US Postal Service-Berry Floor 1.07
6 Michael Barry (Can) US Postal Service-Berry Floor 1.08
7 Joost Posthuma (Ned) Rabobank 1.14
8 Ellis Rastelli (Ita) Alessio-Bianchi 1.35
9 Lars Ytting Bak (Den) Bankgiroloterij 1.37
10 Victor Hugo Peña (Col) US Postal Service-Berry Floor 1.45

Kameroen: moslims opgeroepen te strijden tegen christenen

Icoon Buitenlands nieuws In het Afrikaanse Kameroen wordt gevreesd voor een geweldsexplosie tussen moslims en christenen, vergelijkbaar met met het religieuze geweld in Nigeria. Het persbureau IPS meldt vandaag dat de onrust onder de bevolking toeneemt.

Door middel van pamfletten worden moslims opgeroepen tot haat tegen de christelijke bevolking, zo vertelt Garga Aoudou, een medewerker van een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie. Aoudou: "Religieuze fanatici proberen moslims ertoe aan te zetten met christenmeisjes te trouwen, zodat die ook moslim worden." Yves Steven, de bisschop van Maroua, laat weten dat de eerste klachten over fysiek geweld van moslims tegen christenen binnen zijn gekomen. Sommigen van hen zijn met geweld hun huis uitgejaagd, zonder dat ze iets van hun bezittingen mee mochten nemen."

De imam van de belangrijkste moskee in het land, Mahmoudou Mal Bakari, is van mening dat het "buitenlandse agitatoren zijn, die proberen andere religies in discrediet te brengen en haat tussen gelovigen te zaaien." Anderen zijn weer van mening dat het om relatief kleine groepen fanatici gaat, die proberen onrust te brengen.

32 procent van de Kameroense bevolking bestaat uit moslims. Op de noordelijke provincies van het land na zijn ze in de meerderheid. Die provincies grenzen aan het noorden van Nigeria, waar de afgelopen jaren duizenden mensen om het leven zijn gekomen bij religeus geweld tussen moslims en christenen.

Drie weken oude baby ontvoerd in Australië

Tekno had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe politie van Melbourne (Australië) is op zoek naar één man en één vrouw van in de dertig, die ervan verdacht worden een baby te hebben ontvoerd in de parkeergarage van een supermarkt. De ontvoering is te zien op beelden die door beveiligingscamera's zijn gemaakt.

De 27-jarige moeder, Anita Ciancio, was gisteravond bezig de boodschappen in te laden toen er opeens pepperspray in haar gezicht werd gespoten. Ook werd ze in haar gezicht geslagen. Vervolgens openden de daders de auto en namen de baby mee. Ciancio moest na de aanval in een ziekenhuis behandeld worden voor een kaakfractuur.

Subheader
Anita Ciancio (links) samen met haar vader

Zeker is dat de vader van de baby familie is van een onderwereldfiguur die vorig jaar is doodgeschoten, maar dat heeft volgens de politie niets met de ontvoering te maken. Wat dan wel de motieven zijn is nog onbekend. De moeder heeft vandaag op de Australische televisie een emotionele oproep aan de ontvoerders gedaan om de baby terug te brengen en er goed voor te zorgen.

Punten Classica San Sebastian

De Classica San Sebastian zag slechts enkele favorieten snel aan de finish verschijnen. Hiermee scoorden de deelnemers gemiddeld deze week.

Kazistuta en Lortnoc scoorden de meeste punten, 299. Bartolomew en jmherder -wederom sterk- completeerden het podium met een score van 269. In het algemeen klassement rukt Lortnoc op. Lijstaanvoerder TheCliffhanger had een mindere ronde en ook Hamilton en Arcee scoorden niet top. cheijne zet zich veilig weg in de top tien.

In de subleaguesstand veranderde er weinig in de top. Rijnsteeg bouwt de ruime voorsprong uit. De Crewrenners zien #ftr en N.U.D.E. naderen.

Over twee weken volgt een nieuwe koers, op 22 augustus rijden de renners de Ronde van Zurich. Tot de avond tevoren kunnen de nodige wissels in je selectie worden aangebracht.

Marlboro wil een rode Ferrari

Door de ban op tabaksreclame zijn velen in de Formule 1 bang dat er sponsoring gaat verdwijnen. Philip Morris wil het anders aanpakken.

Philip Morris sponsort momenteel met het merk Marlboro het team van Ferrari. Het tabaksconcern wil nu, zonder dat de naam op de auto hoeft te verschijnen, toch duidelijk maken dat het merk Marlboro bij het F1-team Ferrari hoort.

De Ferrari zou vanaf 2006 geheel rood moeten worden zonder ruimte van andere sponsors. Met 150 miljoen dollar wil Philip Morris de andere sponsors, waaronder Vodafone en Shell, uitkopen en zo garanderen dat de auto geheel rood wordt. Zonder dat de naam Marlboro op de auto voorkomt zou dat ervoor moeten zorgen dat de mensen weten dat het sigarettenmerk Ferrari sponsort.

Condooms India niet alleen voor seks gebruikt

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsUit een studie van de universiteit van Lucknow (India) blijkt dat slechts 20 procent van de condooms in India voor seks gebruikt wordt. Aannemers kopen massaal condooms in om ze in asfalt te verwerken, aangezien het latex de wegen gladder zou maken en er zo minder scheuren in het wegdek komen.

Ook worden de condooms gebruikt om daken waterdicht te maken en goud op te poetsen. Vroeger werd het goud opgepoetst met gesmolten was, maar dat zou veel makkelijker gaan met condooms met glijmiddel.

Volgens de universiteit laat dit onderzoek zien waarom het aantal HIV-aids besmettingen in India blijft stijgen, ondanks de schijnbaar succesvolle pogingen van de overheid om het condoomgebruik te stimuleren.

Bouwactiviteiten Athene afgerond

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen heeft de bouwactiviteiten voor de Olympische Spelen voor afgerond verklaard. Het wel of niet gereedkomen van de faciliteiten heeft in het afgelopen jaar voor veel discussie gezorgd.

De bouw liep verschillende keren zodanig achter dat het organisatiecomité waarschuwingen kreeg van het IOC. Met een sprint op het eind en het schrappen van enkele onderdelen van gebouwen, zoals het dak op het zwemstadion, is alles toch nog op tijd afgerond.

Voorzitter Janna Daskalaki-Angelopoulou van het organisatiecomité ATHOC maakte met trots de afronding bekend: "Na vier jaar keihard werken is het moment gekomen: Athene is er klaar voor. De inwoners van Athene dragen met trots de Olympische kleuren."

De Griekse premier Karamanlis is het daarmee eens: "Griekenland is klaar voor buitengewone en veilige Spelen, voor geweldige dagen van sport en cultuur. Ik wil alle Grieken danken voor al het harde werk vande afgelopen weken." Ook IOC-voorzitter Rogge gelooft erin dat deze spelen goed gaan worden: "We zijn zeker, het zullen zeer, zeer zeker hele goede Spelen worden."

Voeckler verlengt contract

Thomas Voeckler blijft zijn ploeg La Boulangère trouw. De Franse kampioen heeft zijn contract tot en met 2006 verlengt.

Voeckler was de revalatie van de Tour de France, waar hij ruim anderhalve week in de gele trui mocht rijden. Het team krijgt na dit seizoen een nieuwe hoofdsponsor. Binnenkort wordt de opvolger bekendgemaakt.

Voeckler's goede vriend Sylvain Chavanel vertrekt wel bij het Franse bakkersteam. Chavanel vertrekt naar Cofidis.

Agassi verslaat Roddick

Andre Agassi is het tennissen nog niet verleerd. De 34-jarige Amerikaan won in de halve finale van het toernooi van Cincinnati van landgenoot Andy Roddick.

Agassi, die dit jaar nog geen toernooi wist te winnen, won afgelopen nacht in een echte thriller van zijn dertien jaar jongere landgenoot Roddick. Het werd 7-5 6-7 7-6.

"Ik bekijk het nu van week tot week", aldus Agassi. "Ik krijg altijd vragen over mijn afscheid, behalve vanavond. Dit is het leven wat ik nu leid. Ik ga er voor en kijk waar ik uitkom. Dit zijn van die avonden waar je het voor doet."

Lleyton Hewitt zal de tegenstander zijn in de finale van het Masters toernooi van Andre Agassi. Hewitt won gemakkelijk van de Spanjaard Tommy Robredo (6-3 6-2).

Opnieuw topdiplomaat gegijzeld in Irak

Icoon Irak nieuwsOp een video, uitgezonden door de Arabische nieuwszender Al-Arabiya, verklaren militanten een Iraanse topdiplomaat te hebben gegijzeld. Op de video is een bebaarde man te zien die wordt geïdentificeerd als Faridoun Jihani. De kidnappers, die zichzelf het 'Islamitische leger in Irak' noemen, lijken de man niet met de dood te bedreigen en hebben ook nog geen concrete eisen gesteld.

De ontvoerders beschuldigen Jihani van het uitlokken van gewelddadigheden tussen religieuze groeperingen. Verder waarschuwen ze de Iraanse regering zich niet met Iraakse zaken te bemoeien.

Jihani zou de tweede diplomaat zijn die in de afgelopen weken is ontvoerd. Vrijdag 23 juli werd een Egyptische diplomaat, Mohammed Mamdouh Helmi Qutb, in Irak ontvoerd. De groep militanten die hem ontvoerde, de 'Brigade van Leeuwen van Allah', liet hem drie dagen later vrij omdat hij een 'goede moslim' zou zijn.

'Berck Beelenkamp blijft bij De Graafschap'

Omroep Gelderland meldt dat Milan Berck Beelenkamp overeenstemming heeft met De Graafschap over een twee-jarig contract.

De 26-jarige verdediger, wiens contract bij de provendus niet werd verlengd, kwam door de onverwachte promotie van De Graafschap toch weer in aanmerking voor een nieuwe verbintenis.

Berck Beelenkamp speelde de afgelopen 5 jaar voor de ploeg uit de Vijverberg, waarin hij 129 competitiewedstrijden speelde. Eerder speelde hij ook al voor Ajax, FC Volendam en het Italiaanse Genoa.

Wespen

Daar zat ik dan, lekker in de tuin te genieten van 't zonnetje: ijsthee op tafel, de Flair bij me. 't Klinkt goed, hè? Ja, als het eenmaal mooi weer is, dan moet je ervan genieten, da's mijn motto. En dat geldt natuurlijk dubbel als je in Nederland woont alwaar de regenwolken altijd op de loer liggen. Vorige maand hadden we zelfs nog hagel, en dat is toch wel schandalig voor begin juli. Deze keer waren er echter geen wolken te zien, dus ik hobbelde vol goede moed de tuin in. 't Werd hoog tijd om me eens te ontdoen van die melkflessen die zich benen noemen. Mijn Indische familie is na een half uur zonnen al zo bruin als 't maar kan, maar kennelijk heb ik het pigment niet meegekregen. Dus daar moest eens wat aan gebeuren! Geen halve maatregelen, gewoon -heel slecht- gaan bakken op het heetst van de dag.

Helaas heeft Moeder Natuur zo haar eigen manier van afstraffen als 't gaat om eigenwijze typetjes zoals ik. Ze zal wel gedacht hebben... als ik geen bui regen kan sturen, dan maar een stel wespen.
En ja hoor, ik zat nog geen tien minuten buiten of daar kwam het eerste gevleugelde gespuis al op me af. Bang uitgevallen ben ik niet, maar ik heb ze toch liever ver bij me uit de buurt. Ik vraag me überhaupt af wat ze bij me te zoeken hadden. M'n (zoete) parfum had ik expres niet opgedaan om dit soort dingen te voorkomen.
Enfin, over het algemeen geldt natuurlijk: zolang wij niets doen, dan doen zij ook niets. Verwoed met de krant (of de Flair) om je heen slaan of als een boeman door de tuin hollen, heeft eerder het tegenovergestelde effect. Dus heb ik me aan geen van de twee schuldig gemaakt, want geloof me... van agressieve wespen word je niet blij.

Helaas voor mij werd wesp nummer één werd snel opgevolgd door zijn broertje (of zusje) en nog een stel familieleden die je niet in je tuin wilt zien. Ik begon me toch een beetje zorgen te maken. Weer een nest? Net als vorig jaar? Ik hield ze goed in de smiezen, turend boven mijn Flair uit, maar ze leken niet echt een bepaalde voorkeur te hebben voor de buitenmuur van de schuur en ook de heg leek veilig.
Vorig jaar was dat wel even anders. Toen vlogen er niet een paar wespen aan me voorbij, maar tientallen... Noem het maar een soort van familiebijeenkomst in de spouwmuur van onze schuur. Want daar bleek het zootje zich achteraf schuil te houden. Na een korte inspectie bleek dat ze zich via de ventilatiegaten in de buitenmuur een weg naar binnen hadden gewerkt. Even was ik bang dat ze ook daadwerkelijk ín de schuur zouden zitten, maar dat was gelukkig niet het geval.
Mijn vader en ik beraamden een plan van aanval. Er moest iets gedaan worden, want 't is niet alleen ellendig om zo'n zwerm in je tuin te hebben, maar ook nog eens gevaarlijk.
We maakten de grote fout om de bewuste ventilatiegaten dicht te maken, wat tot gevolg had dat er niet lang daarna een stuk of dertig driftige wespen voor het natte cement-achtige goedje heen en weer zoemden. Beetje stom, inderdaad, maar we hoopten destijds dat de wespen die erin zaten wel dood zouden gaan, en dat de overige zoemers een ander plekje zouden zoeken... But that didn't happen.
Tijd om een verdelger te bellen, vonden we. Nu doe ik dat altijd met gemengde gevoelens. Ja, zeg, ik ben toch een dierenvriend? Wilde ik die beestjes dan wel om zeep helpen met 't nodige gif? Als ze gewoon ergens anders hun nest hadden gemaakt, dan zou het niet in me zijn opgekomen om ze te laten verwijderen. Aan de andere kant... we hadden die gaten ook al dichtgemaakt, was dat niet even dier-onvriendelijk van me?
Een uur later stond de beste man -met gif en al- op de stoep. Hij kwam, zag en overwon onze wespenplaag en was evenzosnel weer verdwenen...

Overigens was dit niet de eerste keer dat wespen m'n plezier danig verstoorden. Een jaartje of tien geleden kwamen ze via het ventilatierooster de badkamer binnen. Ze hebben kennelijk een voorkeur voor alles wat met ventilatie te maken heeft, of zo. Ik stond net lekker te douchen toen ik ze door dat rooster naar binnen zag komen. 't Enige wat ik op dat moment dacht was: wegwezen!
En ik maar denken dat ventilatiegaten alleen voor ventilatie bedoeld waren.

Overigens is het Moeder Natuur wel gelukt om mij de tuin uit werken. En er was geen regen of wespenfamilie voor nodig om dat voor elkaar te krijgen. Nee, er is iets dat zwaarder weegt dan het krijgen van dat o-zo gewenste bruine tintje. Ik had alleen geen idee dat ze zo gewiekst kon zijn, die Moeder Natuur, maar ja, ik ben dan ook zo'n onschuldig wicht... met slechte herinneringen aan wespen... Ze wíst 't!

Record bommetje op NK gebroken

Icoon Sport nieuwsFred Waasdorp uit het dorpje De Zilk mag zich sinds gisteren niet alleen Nederlands kampioen Bommetje noemen, maar is tevens de nieuwe recordhouder. De waterspetters van Waasdorp reikten tot een hoogte van 9.40 meter, waarmee hij het record van ex-schoonspringer Edwin Jongejans met vijftig centimeter verbeterde.

Jongejans kwam vorig jaar op het NK tot zijn prestatie, maar moest dit jaar verstek laten gaan wegens andere verplichtingen. Waasdorp was in 2002 al eens kampioen. Bij het NK Bommetje is het doel om met het lichaam een zo groot mogelijke plons in het water te maken. Tevens zijn er prijzen voor de mooiste en de meest originele plons.

Op het evenement in het Groningse Stadskanaal kwamen ruim 2500 belangstellenden af. Overigens volgt er woensdag een tweede NK, aangezien een zwembad in Bergschenhoek ook de rechten claimt voor het evenement. Organisator C. Stuut van het NK in Stadskanaal meent dat het tijd wordt dat bommetjespringen als heuse sport wordt gezien. "Veel mensen noemen het flauwekul, maar voor een grote groep deelnemers is het echt een serieuze sport. Zodra de eerste buitenbaden open gaan, beginnen ze met oefenen."

NK Bommetje
Een deelnemer aan het NK Bommetje in Stadskanaal

Doodstraf Irak tijdelijk heringevoerd

Icoon Irak nieuwsDe Iraakse regering heeft bekend gemaakt dat de doodstraf weer is ingevoerd. Onder het bewind van Saddam Hussein kon de doodstraf voor 114 delicten worden opgelegd, nu kan dat alleen worden opgelegd aan personen die schuldig zijn aan moord, drugshandel of de nationale veiligheid in gevaar brengen.

''De lastige taak waar wij in dit land voor staan is om de veiligheid en stabiliteit te handhaven, om het terrorisme en de georganiseerde misdaad te bestrijden. Ik bezweer u dat niemand in de regering zich prettig voelt bij de herinvoering van de doodstraf'', aldus de Iraakse minister voor mensenrechten, Bakhtiar Amin. De regering belooft de wet weer in te trekken zodra het weer veilig is in Irak.

Subheader
In hoeverre deze wet gevolgen heeft voor
Saddam Hussein is onduidelijk.

Allawi brengt onverwacht bezoek aan Najaf

Icoon Irak nieuwsDe Iraakse interim-premier Ayad Allawi heeft samen met de minister van Binnenlandse zaken, de minister van Defensie en de nationale veiligheidsadviseur een onverwacht bezoek gebracht aan de Iraakse stad Najaf, waar al enkele dagen hevig gevochten wordt. Bij de gevechten tussen de Iraakse Mehdistrijders, volgelingen van de radicale Shiitische leider Muqtada al-Sadr, en Amerikaanse en Iraakse soldaten, zijn al honderden doden gevallen.

Subheader Omringt door honderd lijfwachten bezocht de delegatie het bureau van de gouverneur van Najaf. Allawi riep de Mehdistrijders op Najaf te verlaten en hun wapens neer te leggen. De premier wil Al-Sadr ertoe overhalen zijn leger te ontmantelen en deel te nemen aan de verkiezingen. Een woordvoerder van Al-Sadr, Hazim al-Aaraji, heeft laten weten dat de strijders Najaf nóóit zullen verlaten. Hij vertelde nieuwszender Al-Jazeera dat er juist duizenden nieuwe strijders op weg zijn naar de stad.

''Er zijn enkele elementen die de wet hebben overtreden en deze stad hebben beschadigd. De situatie zal spoedig worden opgelost'', aldus Allawi, voor hij terugkeerde naar Bagdad.

Dood circusleeuw in VS leidt tot onderzoek

Icoon Buitenlands nieuwsDe dood van een tweejarige leeuw van het beroemde circus The Ringling Brothers and Barnum & Bailey wordt onderzocht door de federale Amerikaanse overheid. Het dier kwam om in een treinwagon tijdens een rit door de hete Mojave-woestijn. Volgens een medewerker weigerden de eigenaren van het circus de trein te stoppen ondanks de waarschuwing dat verschillende dieren dreigden te bezwijken.

De betreffende medewerker van het circus meldde het voorval aan het ministerie van Landbouw, dat voor dierenwelzijn verantwoordelijk is. De directie, die niet op de hoogte was van deze actie, ontsloeg vervolgens de man. Het circus kwam een paar maanden geleden al in het nieuws toen een acrobate overleed na een val.

Ralph Fiennes wordt Voldemort

Ralph Fiennes, bekend van onder meer The English Patient en Red Dragon, krijgt de felbegeerde rol van Voldemort in de vierde Harry Potter-film genaamd The Goblet of Fire.

Al sinds de eerste film werd er druk gespeculeerd wie de aartsvijand van de jonge tovenaarsleerling zou gaan spelen. Voldemort heeft de ouders van Harry Potter vermoord en zal niet rusten voordat ook Harry zelf gestorven is. Eerder werd Rowan - Mr. Bean - Atkinson getipt voor deze rol.

De opnames van Harry Potter & The Goblet of Fire zijn inmiddels in volle gang. Mike Newell (Four Weddings and A Funeral, Mona Lisa Smile) regisseert ditmaal. De film komt uit in november 2005.


Ralph Fiennes gaat Harry Potter het leven zuur maken

Brand in Frankrijk kost vier levens

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Franse plaats Saint Brieuc zijn vannacht vier personen omgekomen door een brand. Het gaat vermoedelijk om vier tieners die in een kelder van een flatgebouw in de Bretonse stad een honk hadden ingericht en daar 's avonds bijeen kwamen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Eerder deze week werd Frankrijk opgeschrikt door de dood van zeven jongeren die 's nachts door een brand in een manege werden overvallen.

Stranden onbereikbaar door drukte

Icoon Binnenlands nieuwsDoor extreme drukte zijn de stranden van de Nederlandse populaire badplaatsen al sinds een uur of elf deze ochtend niet meer bereikbaar. Parkeerplaatsen en toegangswegen zijn overvol. Door formule-3-races op het circuit in Zandvoort was het daar al vroeg extra druk.

"Het heeft, net als altijd op dit soort mooie zomerse dagen in het weekeinde, geen enkele zin om nu nog met de auto naar het strand te rijden", liet een woordvoerster van de ANWB rond het middaguur weten. "Helaas zijn er nog steeds mensen die het proberen."

De N200 en de N201 naar Zandvoort zijn inmiddels gedeeltelijk afgezet. Ook de N203 van Amsterdam naar Alkmaar is ter hoogte van Castricum afgesloten wegens gebrek aan parkeerruimte.

Racistische Antwerpse skinheads opgepakt

Gisterenavond zijn in het Belgische Kortrijk vier skinheads uit Antwerpen aangehouden die een 30-jarige man van Sri Lankese afkomst in elkaar sloegen. Zij deden dat puur uit racistische overwegingen. De skinheads hadden in Kortrijk een feestje toen het slachtoffer voorbij fietste. Er werd tegen zijn fiets getrapt en hij werd door één skin uitgemaakt voor ''bruine aap''. Toen hij stopte vielen de vier hem aan.

Het slachtoffer is niet zwaar gewond geraakt, maar justitie tilt zwaar aan de zaak. De vier moeten zich via een snelrechtprocedure binnenkort voor de rechter verantwoorden. Het gaat om personen van nog geen 20 jaar oud, een vijfde was minderjarig. Eén verdachte zei tegen de politie: ''Ik ben een racist en als ik gedronken heb nog meer uitgesproken als anders. Wat we hier hebben gedaan, doen we in Antwerpen overigens regelmatig".

[update] Irak sluit kantoor al-Jazeera

DR-ONLINE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsDe Iraakse interim-regering heeft tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat het kantoor van de Arabische nieuwszender al-Jazeera in Bagdad voor de periode van één maand is gesloten. ''We hebben deze beslissing genomen om de mensen van Irak en zijn belangen te beschermen'', aldus interim-premier Ayad Allawi.

Subheader
De aandacht die nieuwszender al-Jazeera
aan het verzet geeft zou het verzet doen toenemen


Bronnen melden dat critici van Al-Jazeera vooral kwaad zijn over de manier waarop verslag wordt gedaan van het verzet tegen de bezetting van Irak en Iraakse verzetsgroepen. De aandacht die Al-Jazeera hieraan geeft zou het verzet doen toenemen.

Allawi zei, tijdens de persconferentie, dat een onafhankelijke commissie in het leven was geroepen om al-Jazeera in de gaten te houden. ''De bevindingen van de commissie waren verassend. Zij kwamen met een beknopt rapport over de problemen die al-Jazeera tot nu toe heeft veroorzaakt. Op basis van die informatie hebben wij al-Jazeera nu een maand de tijd gegeven om haar manier van verslaggeving te veranderen'', aldus Allawi. In een verklaring op haar website stelt Al-Jazeera echter dat ze niet van plan is 'haar redactionele onafhankelijkheid' op te geven.

Iraakse ministers hebben de nieuwszender al vaker bekritiseerd omdat het, in hun ogen gevaarlijke, videoboodschappen van terroristen uitzend. Volgens de Iraakse minister van Binnenlande zaken schildert de nieuwszender Irak en de Irakezen slecht af. Hij noemt de nieuwszender een 'spreekbuis voor terroristen.'

Een woordvoerder van al-Jazeera, Jihad Ballout, vertelde 'The Associated Press' dat Al-Jazeera het besluit betreurt, aangezien de nieuwszender ernaar streeft de situatie in Irak zo goed mogelijk te verslaan. Al-Jazeera belooft hier de komende maand ondanks de beperkingen mee door te gaan.

Update 13:57 uur

Volgens de advocaten van nieuwszender al-Jazeera mag het kantoor alleen gesloten worden op bevel van een Iraakse rechtbank, zoals de Iraakse wet bepaalt. De sluiting zou dus niet legitiem zijn, aangezien de Iraakse minister van Binnenlandse zaken het bevel had gegeven.

Subheader
Iraakse politieagenten vielen het kantoor tijdens een uitzending binnen

Game: Spider-man 2

Publisher:Activision
Developer:Activision
Website:Spider-man 2
Platform:PS2


Wie droomde er als kind nou niet van om een dagje een superheld te zijn? De laserogen van Superman, de kracht van de Hulk, of de handigheid van Spiderman bezitten, dat is toch geweldig? Activision maakt dromen waar en biedt je nu de kans in de huid van Spider-man te kruipen en zelf met geweldige snelheid door de straten van New York te slingeren...


Belg poogt zijn zoon te vermoorden

In België is een man opgepakt die zijn zoon tot tweemaal toe probeerde te vermoorden. De reden is dat zoon Mohammed (14 jaar) zonder vragen geld 'geleend' zou hebben van vader Rachid H.

Vader H. wordt hierover afgelopen donderdag zo kwaad dat hij Mohammed in zijn wagen sleurt en aan een dollemansrit begint. De gevaarlijke rit eindigt in het plaatsje Ukkel tegen een muur. Net voordat de vader met zijn wagen op de muur botst, maakt hij de gordel van zijn zoon los. Wanneer hij merkt dat Mohammed slechts lichtgewond is, haalt hij een mes tevoorschijn en probeert zijn zoon verschillende messteken toe te dienen.

Mohammed weet te ontvluchten naar de woning van een oom en dient een klacht in bij de politie. Vader Rachid blijft enkele dagen spoorloos totdat hij gisternacht bij toeval wordt gearresteerd. De politie krijgt een melding van huiselijk geweld in een appartement in Ukkel. Daar blijkt de vrouw van Rachid inelkaar geslagen te zijn. De politie vindt een riem waarvan de gesp bebloed is. Rachid H., die daar aanwezig is, wordt aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw en poging tot moord op zijn zoon.

Ganea zwaar geblesseerd

De Roemeense international Ionel Ganea is door een blessure minstens een half jaar uitgeschakeld.

De Roemeense aanvaller van Wolverhampton Wanderers liep bij een vriendschappelijk interland van Roemenië een knieblessure op en gaat binnenkort onder het mes.

Roemenië is één van de tegenstanders van Nederland in de WK-Kwalicatiereeks. Volgende maand staat de uit-wedstrijd op het programma, drie maanden later wordt de return in Nederland gespeeld.

SBS gaat nieuwe soap met de Tokkies maken

Nadat de IKON en SBS al eerder aandacht aan de beruchte Amsterdamse familie Ruijmgaart-Tokkie besteedden, is die laatste zender van plan een heuse soapreeks te produceren met het asociale gezin in de hoofdrol. Ook Emile Ratelband, de positiviteitsgoeroe die eerder deze week liet weten de familie te gaan ondersteunen, zal te zien zijn in de serie.

Producent Peter Lubbers, die voor SBS6 ook het tweedelige 'De Tokkies' produceerde, is in onderhandeling met de Tokkies. "De besprekingen zijn al gevorderd", meldt Lubbers. "Het wachten is op een toezegging van een woning voor het gezin. Als dat is gebeurd, komen wij in actie om de familie te volgen tijdens alle wederwaardigheden rond de verhuizing, het betrekken van de woning en van het installeren in de wijk en omgeving."

Het gezin Ruijmgaart-Tokkie raakte in augustus 2003 betrokken bij een gewelddadige burenruzie waarbij het huis van hun bovenburen in vlammen opging. Daarop werd de familie het huis uitgezet. Door televisie-aandacht werden 'De Tokkies' een nationaal begrip. Zo zendt de IKON momenteel de documentairereeks Familietrots uit met het gezin in de hoofdrol.

De Tokkies
Vader Gerrie en moeder Hanna worden gefilmd door de IKON

Caffé Kenon

Mark en ik wonen in Pozzuoli, een dorp onder de rook van Napels. Vanaf het terras voor ons huis genieten wij dagelijks van een prachtig uitzicht over de Tyrrheense zee. In het begin zag dat terras er kaal en saai uit: grauwe tegels en verwaarloosde bloembakken.
Langs de Domitiana - een heel drukke tweebaansweg - had ik echter een bloemenzaakje gesignaleerd. Daar waren volop planten en bloemen te koop waarmee ik ons terras zou kunnen opfleuren. Ik zag mezelf al zitten, gezellig samen met Mark op een terras vol bloemen, genietend van een mooie zonsondergang en een heerlijk wijntje.
Helaas, manlief had helemaal geen zin in plantjes kopen, hij wilde liever in huis aan de slag. Er moest nog zoveel worden gedaan; kastjes moesten in elkaar worden gezet, gaatjes geboord, schilderijtjes opgehangen. Die plantjes konden wel wachten, vond hij.
Mijn romantische stemming sloeg meteen om in een boze bui. Maar waarom eigenlijk zou ik niet alleen gaan? Mijn kennis van de Italiaanse taal bestond slechts uit enkele simpele woordjes, maar mocht ik er onverhoopt niet uitkomen, hoefde ik de planten maar aan te wijzen. Wat was er dus moeilijk aan het kopen van tuinplantjes?

In de kleine bloemenzaak sjokte de vriendelijke verkoper achter mij aan en wachtte geduldig tot ik een keuze had gemaakt. Toen ik klaar was, rangschikte hij de plantjes keurig in houten kistjes. Daarna sjouwde hij ze gedienstig naar mijn Suzuki Alto die ik aan de overkant van de straat had geparkeerd. Wat voelde ik mij schuldig: waarom niet voor zijn winkel? Op de Domitiana wordt vreselijk hard gereden. Maar nee, ik mocht niet helpen, dit was service van de zaak, begreep ik. Ik kon alleen maar werkeloos toekijken hoe de arme man met gevaar voor eigen leven vier keer overstak. Vele malen werd er luid getoeterd, het ging sommige chauffeurs niet snel genoeg. Ondertussen probeerde ik hem duidelijk te maken dat ik mijn auto wel even kon halen. Maar nee, ook dat hoefde niet, hij was het gewend, maakte hij duidelijk.
Het duurde een eeuwigheid voor hij klaar was. Toen hij zwaar hijgend voor mij stond, gaf ik hem een vette fooi, dat had hij in mijn ogen zeker verdiend.

Alsof ik onderdeel was van een bloemencorso, zo tufte ik even later met mijn volgeladen autootje over de Domitiana. Ik aarzelde en wierp een snelle blik op mijn horloge. Ik was nog geen uur weggeweest. Waarom nu al teruggaan naar huis? Mark zat toch niet op mij te wachten en hij mocht zich best een beetje ongerust maken, dat zou hem leren!
Terwijl ik vaart minderde, viel mijn oog op een klein cafeetje, Caffé Kenon genaamd. Op het terras stonden een paar tafels met stoelen. Het zag er best gezellig uit met die gele luifel, maar vreemd genoeg zat er helemaal niemand. Nou, des te beter, besloot ik, met mijn slechte humeur had ik geen behoefte aan mensen om me heen.

In het café zaten enkele mannen achter de gokmachine. Toen ik binnenkwam, keken zij heel even op, maar daarna richtten zij hun aandacht weer op het spel.
Aan de bar bestelde ik een glas witte wijn. De barman bekeek mij van top tot teen, schudde zijn hoofd en maakte tegelijkertijd met zijn wijsvinger dezelfde beweging.
Wat nu, ik was toch in een café? Mijn humeur zakte tot ver onder het nulpunt. Zou hij soms door zijn wijnvoorraad heen zijn? Of was de lokale bevolking niet gewoon om 's middags wijn te drinken? Zijn vreemde blik bracht mij verder in verwarring. Wat? Mochten vrouwen, alleen in een café, geen alcohol drinken? Ik begreep werkelijk niet wat de barman bedoelde, het maakte mij dan ook beslist niet vrolijker.
Oké, dan maar een espresso. Dat serveerde de barman meteen, overigens nog steeds zonder een woord te zeggen. Daarna schudde hij opnieuw met zijn wijsvinger: ik hoefde niet te betalen, begreep ik.
Niet of nog niet? Nu snapte ik er helemaal niets meer van, wat was het toch een raar volk.
Ik stond erop om de zeventig eurocent meteen te betalen, gewoon, voor de zekerheid. Stel je voor, dat ik het verkeerd begrepen had en in moeilijkheden kwam.

Mokkend zat ik even later met mijn espresso op het terrasje. Het was gelukt, dat wel, maar vraag niet hoe. Hoe ongemakkelijk voelde het eigenlijk om daar zo alleen te zitten, vooral langs die drukke Domitiana. Ik hoorde auto's toeteren, mannen schreeuwen, maar ook dat begreep ik niet. Wat deed ik nu verkeerd?
Het was echter nog niets vergeleken met wat daarna gebeurde. Binnen een mum van tijd stond de parkeerplaats voor het café vol met oude, gehavende auto's. Mijn eigen Suzuki was volledig uit het zicht geraakt. Dat was nog niet het ergste, maar de louche types die uitstapten. Alsof ze over de catwalk liepen, kwamen ze recht op mij af en hielden hun blik strak op mij gericht. Sommige van hen passeerden mij zelfs rakelings. Wat was dit nu weer?
Ik vond er niets meer aan om daar te zitten en stiekem ook wel een beetje eng. Die mannen, het waren stuk voor stuk ongure types, allemaal grofgebouwd met vettig lang haar en ogen die welhaast zwart leken.
In het café liepen zij tot aan de bar waar zij zich onmiddellijk weer omdraaiden. Met hun ellebogen op de bar geleund, bleven zij maar staren naar mij.
Ze deden het expres, besefte ik woedend, ze posteerden zich opzettelijk in mijn blikveld. Hadden ze hier dan zo'n hekel aan buitenlanders? Sommige mannen maakten zelfs aanstalten om weer terug te komen, maar aarzelden. Verbeeldde ik het me of zag ik heel even een onzekere blik in hun ogen? De anderen, meer type lefschopper, twijfelden helemaal niet en wierpen mij veelbetekenende, uitdagende blikken toe.
Dat was de druppel. Ik voelde me absoluut niet meer veilig en stond razendsnel op. Wat een geluk dat ik had afgerekend, voor geen goud had ik nog tussen die engerds willen staan!
Verdwenen was mijn boze bui, bij Mark wilde ik zijn en wel meteen!

Veel later kwam ik erachter wat precies zich dagelijks bij Caffè Kenon afspeelt. De Domitiana is niet alleen een racebaan, maar ook een weg waarlangs tientallen prostituees staan. In Nederland onderscheiden deze dames zich meestal door opvallende kleding en dito make-up. Zo niet in Napels, hier herkent men de prostituee aan het feit dat zij alleen langs de weg staat, vooral in de buurt van de Domitiana.
Deze prostituees bezorgen Caffé Kenon in ieder geval meer klandizie. Uiteraard wordt dit door de barman hogelijk gewaardeerd en daarom schenkt hij een gratis espresso...

Nette automobilisten krijgen beloning

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsCadeautjes voor automobilisten die zich keurig aan de verkeersregels houden. Dat is de inzet van een proef die het ministerie van Verkeer en Waterstaat vanaf oktober gaat uitvoeren. Zestig automobilisten krijgen hiervoor een kastje in hun auto dat de snelheid en afstand tot de voorgangers meet.

Volgens een woordvoerder van het ministerie is het tot nu toe gangbaar om het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden door straffende prijsmaatregelen: "In deze proef wordt gekeken of het omgekeerde werkt. Jaarlijks zorgen bumperkleven en te hard rijden voor veel ergernis op de weg en voor ongelukken en files. Het experiment wil deze zaken tegengaan door zich te richten op het belonen van twee gewenste gedragingen: voldoende afstand houden en zich aan de geldende maximale snelheid houden."

Het is nog niet duidelijk of de proef een vervolg krijgt. "We moeten eerst de resultaten maar eens afwachten", aldus de woordvoerder.

Voetbal: Handsbal bezorgt Japan Asian Cup

IMDONE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsJapan is winnaar geworden van de Asian Cup, de Aziatische equivalent van de Europese kampioenschappen voetbal. De finale tegen China werd met een dubieus doelpunt in het voordeel van de Japanners beslecht. Tot woede van de Nederlandse coach van China Arie Haan, die na afloop weigerde de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

Voor een uitzinnig publiek in de Chinese hoofdstad Peking bracht Takashi Fukunischi de gasten eerst op voorsprong. De menigte kon echter opgelucht ademhalen toen Li Ming nog in het eerste halfuur gelijk maakte. In de tweede helft maakte Koji Nakata de 1-2. Op televisiebeelden was echter duidelijk te zien dat hij daarvoor zijn arm gebruikte. Keji Tamada maakte in de slotfase het karwei af, 1-3.

Haan voldeed met de tweede plaats ruimschoots aan de doelstelling, die hem door de Chinese bond was gesteld. China diende minimaal de laatste vier te bereiken dit toernooi. Het was voor het land reeds twintig jaar geleden dat de finale werd gehaald. Na afloop overheerste echter de woede en teleurstelling over het verlies tegen de aartsrivalen. "Ik kan de nederlaag niet accepteren simpelweg omdat de arbitrage zo slecht was", liet de verbitterde Haan weten.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager.

Gratis kaart met eigen ontwerp laten bezorgen

Bij TPG Post kun je tijdelijk via je PC gratis een echte kaart met een zelfgemaakte afbeelding versturen. Je kunt de kaart bij iemand in de bus laten vallen op een datum naar keuze. De gratis service is beschikbaar tot en met 18 augustus.

Er kan een eigen foto-ontwerp of afbeelding op de kaart gezet worden, of er kan een afbeelding uit de collectie van TPG Post gekozen worden. Het is een normale kaart waarop op de achterkant een persoonlijke boodschap gezet kan worden. TPG Post drukt de kaart af en wordt door de postbode bij de geadresseerde thuisbezorgd. Er mag één gratis kaart per persoon verstuurd worden.

Je kunt zelf een eigen mooie kaart met bijvoorbeeld een liefdesverklaring, een geboorte of wat dan ook maken. De service is tot en met 18 augustus nog gratis, mits TPG deze periode niet verkort. Daarna kost het 1 euro 30 per kaartje, maar je hoeft geen kaart zelf meer te kopen die al snel een paar euro kost, met daarbovenop nog een postzegel, en deze vervolgens ook nog naar de brievenbus moet brengen.

Het adres van de website van de service is:
http://www.tpgpost.nl/voo(...)_versturen/index.jsp

'Lez' uit den boze bij scrabbletoernooi

ThE_ED had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsPaniek bij de finale van de Amerikaanse kampioenschappen scrabble. Door het woord LEZ op het bord te leggen zou speler Trey Wright 32 punten scoren en op een aanzienlijke voorsprong komen. 'Lez' is echter spreektaal voor 'Lesbian' ofwel 'Lesbi', en dit woord kwam voor op een lijst van aanstootgevende woorden.

In de normale regels van het spel zijn deze begrippen gewoon toegestaan. Daarbij zag de scheidsrechter het verboden woord te laat en had Wright al vervangende letters gepakt. Na spoedberaadslagingen werd echter besloten dat Wright zijn beurt over moest doen. Hij kwam vervolgens tot het onschuldige 'GUV', wat slechts zeven punten opleverde.

Uiteindelijk won Wright het toernooi, dat later op televisie zou worden uitgezonden, wel. Met als laatste woord 'TEOPANS' (Mexicaanse Tempels) sleepte de 30-jarige concertpianist 25.000 dollar binnen. "Als ik speel houd ik geen rekening met de betekenis van de woorden", verklaarde de winnaar achteraf.

De hel.

Boodschappen doen is de hel. De terreur van de ouwe taarten die voordringen, die een gangpad versperren met hun cilindervormige kolossale aanwezigheid. De terreur van de eigen echtgenote. Het niets kunnen vinden. Danny heeft ooit de Kerstmarkt te Aken als zodanig omschreven; op de vraag wat hij er van vond antwoordde hij toen direct en serieus ‘Dit is de hel’. Maar voor mij ziet de hel er uit als een supermarkt.

Overal online met web-based MSN Messenger

Microsoft heeft een MSN Messenger gereleased waarmee je overal kunt chatten, ook al is er geen MSN Messenger op de computer geïnstalleerd. Het chatten gaat nu eenvoudig via een website.

Er waren al eerder sites waarmee je op MSN kon komen, maar nu heeft Microsoft zelf in de authentieke MSN Messenger stijl de service opgezet. De testversie ondersteunt nog geen webcams, audiogesprekken en online games, maar het chatten en het uiterlijk is precies hetzelfde.

De web-based Messenger is vooralsnog alleen beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans. Dit jaar zullen er meer taalversies beschikbaar komen.

Mits de site niet geblokkeerd is door de systeembeheerder, kun je op http://webmessenger.msn.com/ overal op MSN online komen.

Vandaag gesprekken Button-BAR

De deadline van BAR aan Jenson Button en zijn management heeft zijn uitwerking gehad. Vandaag zullen gesprekken plaatsvinden.

Teambaas David Richards van BAR hoopt Button duidelijk te kunnen maken dat de rijder nog een contract bij BAR heeft. Men hoopt een zware juridische strijd te kunnen voorkomen. Het CRB (Contracts Recognition Board), een instituut dat is opgericht om contracten op rechtsgeldigheid te controleren, zou BAR hebben bevestigd dat het contract met Button tot en met 2005 rechtsgeldig is.

David Richards zou Button graag overhalen om bij BAR te blijven. Hij vergelijkt Button met zijn zoon, die ook wel eens vreemde dingen heeft gedaan, maar die hij ook altijd zal vergeven.

Button heeft echter aangegeven voorlopig ervan uit te gaan dat hij in 2005 voor Williams rijdt. Hij vertelde: "Ik ga voor Williams rijden volgend seizoen. Ik ben geen juridisch expert, maar volgens de informatie die ik heb, ben ik vrij om volgend jaar voor Williams te rijden,"

Hakkinen praat met BAR

Vlak nadat bekend werd dat Jenson Button bij BAR wil vertrekken, is ook bekend geworden dat BAR gesprekken voert met Mika Hakkinen.

BAR hoopt Hakkinen over te kunnen halen terug te keren in de Formule 1 als coureur. Het contract dat Hakkinen nog met McLaren had, is enige weken geleden ontbonden. Het is de vraag of de gesprekken bedoeld zijn om Hakkinen als vervanger van Button binnen te halen, of van voor die tijd lopen om Sato te vervangen.

Hoewel Hakkinen tot nu toe niet wilde reageren op geruchten over een terugkeer, was hij nu duidelijk: "Er is nooit rook zonder vuur. Ik wil er op dit moment niet meer over zeggen. Voldoende is om te zeggen dat de gesprekken met BAR bijzonder interessant zijn."

Cruijff beste profvoetballer ooit

Johan Cruijff is gisteren in het Olympisch Stadion in Amsterdam onderscheiden als de beste speler van de afgelopen 50 jaar betaald voetbal. Via de site goudenvoetbaljaren.nl brachten zo'n 45.000 mensen hun voorkeurstem uit. Naast Cruijff waren onder meer Marco Van Basten, Dennis Bergkamp, Ruud Krol, Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Willem Van Hanegem genomineerd

Cruijff kreeg namens de UEFA en de FIFA eveneens een onderscheiding. De oud-Amsterdammer kreeg van de Europese voetbalunie de gouden herinneringsspeld. De wereldvoetbalbond benoemde hem tot lid van verdienste.

Tot beste trainer van de afgelopen 50 jaar werd Rinus Michels verkozen. De oud-succestrainer van onder meer het Nederlands elftal, Ajax en Barcelona versloeg daarmee onder meer Cruijff, Lous Van Gaal, Guus Hiddink en Dick Advocaat.

Ajax won de prijs in de categorie beste clubs. Afscheid nemend PSV-voorzitter Harry van Raaij werd uitgeroepen tot succesvolste bestuurder. Mario van der Ende tenslotte kreeg de prijs voor de beste scheidsrechter.

De eerste profwedstrijd in Nederland werd op 14 augustus 1954 gespeeld in Alkmaar en ging tussen Alkmaar’54 en Venlo.


Crijff in zijn gouden Ajax-jaren


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Romario in het gevang

Romario is door de Braziliaanse politie opgepakt en in de cel gegooid, wegen het niet betalen van alimentatie aan zijn ex-vrouw Monica.

Romario loopt bij zijn alimentatie-betalingen ruim 40.000 euro achter volgens zijn ex-vrouw. Romario beweert het echter al wel te hebben betaald. De politie houdt Romario voorlopig vast, tot is uitgezocht wie gelijk heeft. Romario moet overigens flink wat alimentatie betalen voor zijn vijf kinderen bij drie verschillende exen.

Cruijff beste speler betaald voetbal

Johan Cruijff is gekozen als beste speler van de afgelopen 50 jaar Nederlands betaald voetbal. Bezoekers van de website goudenvoetbaljaren.nl konden stemmen op hun favoriete speler.

Ook Van Basten, Bergkamp, Krol, Rijkaard, Van Hanegem, Van der Kuijlen, Van Beveren, Koeman en Gullit waren op de website genomineerd. De uitreiking van de prijs vond gisteren plaats in het kader van de viering van 50 jaar betaald voetbal. Cruijff kreeg gisteren ook een gouden herinneringsspeld van de UEFA en de FIFA benoemde hem tot lid van verdienste.

In dezelfde verkiezing werd Rinus Michels verkozen tot beste trainer, Ajax tot beste voetbalclub, Harry van Raaij tot beste bestuurder en Mario van der Ende tot beste scheidsrechter, allen over de afgelopen 50 jaar betaald voetbal. Bij de viering in het Olympisch Stadion in Amsterdam werd een jubileumwedstrijd gespeeld, waarin spelers van de afgelopen 50 jaar in actie kwamen.

Roemrucht Stones concert Kurhaus herdacht

Het legendarische concert dat The Rolling Stones op 8 augustus 1964 in het Scheveningse Kurhaus gaven, wordt vandaag herdacht. Het optreden werd 40 jaar geleden al na vier nummers afgebroken omdat de jonge fans volledig uit hun dak gingen, op het podium klommen, en vernielingen begonnen aan te richten toen de politie ze daar hardhandig weer vanaf smeet.

De Stones zullen zelf niet aanwezig zijn vandaag. De coverband Flip The Switch zal de plaats van The Stones innemen en ook de band van Trea Dobbs, die toen in het voorprogramma stond, is present. Het voorprogramma kende indertijd ook al hilarische momenten. Een aantal acts kwam op de jongeren veel te sullig over, en werden weggefloten. André van Duin, toen nog een tiener die een bandparodie opvoerde, bleef wel overeind. Van Duin zal vandaag echter niet aanwezig zijn. Ook Jos Brink, die het concert presenteerde, ontbreekt.

De beelden van het ruw verstoorde concert van de Stones schokte in 1964 ouder Nederland. Voor het eerst was een rel van de beatjeugd zo expliciet in beeld gebracht. Met afgrijzen zag de oudere generatie toe hoe een peperdure kroonluchter bijna om zeep werd geholpen en bierflessen en stoelen door de statige balzaal heenvlogen. De politie handhaafde uiteindelijk met grof geweld de orde en brak het concert af.

Het concert in Scheveningen was het eerste optreden van de Stones op het vaste land van Europa. Mick Jagger is in interviews nog wel eens een paar keer op het bewuste concert teruggekomen: ''Zoals bij alle optredens in die tijd was er veel politie aanwezig. We begonnen met het nummer ’Carol’. Ik kreeg een defect aan mijn microfoon, waarna wij het volgende nummer zonder zang deden. Daarna ging het fout. De politie ging nogal tekeer tegen die jonge fans en toen wij van het podium werden gesleept, kreeg onze tourmanager een steen tegen zijn hoofd.''

Ook op Keith Richards maakte het Kurhaus-concert een grote indruk. ''Het was werkelijk een gekkenhuis. Vrouwen die hun ondergoed uittrokken en mannen die stonden te huilen. Wij hadden nog nooit zoiets meegemaakt. Ik zag zelfs beha’s aan die mooie kroonluchters blijven hangen.''

De herdenking in het Kurhaus is overigens niet openbaar. De 700 mensen die er vandaag bij aanwezig zijn, moesten vooraf aangeven een verhaal te hebben dat te maken heeft met het beruchte concert.

Het concert wordt vanmiddag op Radio 2 in de uitzending van het Steenen Tijdperk tussen 2 en 4 uur rechtstreeks uitgezonden.

-
Kort video-itempje met beelden van destijds. (RealPlayer nodig. Wel even door een tiental seconde reclame heenbijten)

Downtime van gisteravond en vannacht

Om even voor tienen kwam ik thuis van een verjaardag en had ik meteen Breuls aan de lijn. FOK! lag al een tijdje plat en niets was extern bereikbaar. Gebeld met Trueserver, er waren geen storingen bekend dus gebeld met Iteejer die zich uit een meeting moest sleuren en beiden op weg naar Amsterdam waar ik even vóór en Johan even ná middernacht aankwamen.

Er werd gevreesd dat óf onze masterswitch eruit lag en onze server gewoon uit stonden, óf onze switch gewoon geen werk meer verrichtte.
De servers stonden nog gewoon aan, dus een monitor eraan gehangen en pingen. Intern pingen naar onze eigen servers ging uitstekend. Extern deed niets. De switch was dus ok, maar voor de zekerheid toch een reserveswitch geprobeerd en zelfs nog de uplink direct op de servers aangesloten. Geen verschil.
De kabels waren het ook niet aangezien er wel een verbinding op de switch werd geconstateerd en dus bellen met Trueserver.

Na enig onderzoek en het uit bed bellen van diverse mensen rees het vermoeden dat een van de coreswitches een niet-functionerende blade had, en dat dat precies degene was waar FOK! als enige aanhangt.
Na aankomst van het team van Trueserver (JP en Daniel bedankt voor de snelle service ) en het eenvoudigweg verwijderen van de stroomtoevoer naar de coreswitch met de defecte blade nam de tweede coreswitch de taak meteen over en waren we weer online.

De defecte coreswitch wordt vannacht nog vervangen en zal een downtime van hooguit een paar milli-seconden met zich meebrengen
Rond 3 uur vannacht was de boel weer online.

Hier en daar vind je op de frontpage nog een error vanwege cronjobs die vanwege de downtijd niet gedraaid hebben. Dit is niets om over te mailen of posten en kan absoluut geen kwaad anders dan dat vooralsnog de films van vandaag en het weer niet zichtbaar zijn.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.