Record bommetje op NK gebroken

Icoon Sport nieuwsFred Waasdorp uit het dorpje De Zilk mag zich sinds gisteren niet alleen Nederlands kampioen Bommetje noemen, maar is tevens de nieuwe recordhouder. De waterspetters van Waasdorp reikten tot een hoogte van 9.40 meter, waarmee hij het record van ex-schoonspringer Edwin Jongejans met vijftig centimeter verbeterde.

Jongejans kwam vorig jaar op het NK tot zijn prestatie, maar moest dit jaar verstek laten gaan wegens andere verplichtingen. Waasdorp was in 2002 al eens kampioen. Bij het NK Bommetje is het doel om met het lichaam een zo groot mogelijke plons in het water te maken. Tevens zijn er prijzen voor de mooiste en de meest originele plons.

Op het evenement in het Groningse Stadskanaal kwamen ruim 2500 belangstellenden af. Overigens volgt er woensdag een tweede NK, aangezien een zwembad in Bergschenhoek ook de rechten claimt voor het evenement. Organisator C. Stuut van het NK in Stadskanaal meent dat het tijd wordt dat bommetjespringen als heuse sport wordt gezien. "Veel mensen noemen het flauwekul, maar voor een grote groep deelnemers is het echt een serieuze sport. Zodra de eerste buitenbaden open gaan, beginnen ze met oefenen."

NK Bommetje
Een deelnemer aan het NK Bommetje in Stadskanaal