Wilders wil info over 17-jarige terreurverdachte

Tweede-Kamerlid Geert Wilders (VVD) wil opheldering over de 17-jarige Samir A. wiens arrestatie leidde tot het huidige terreuralarm in ons land. Wilders wil van de ministers Remkes van Binnenlandse Zaken en Donner van Justitie weten of alle verhalen die in de media zijn verschenen over de 17-jarige knaap, in Nederland geboren uit Marokkaanse ouders, waar zijn.

Zo wil de VVD'er weten of A. inderdaad in een Pakistaans trainingskamp een terroristen opleiding heeft gehad, of hij contact heeft gehad met mensen die betrokken zijn bij de aanslagen in Madrid en Casablanca, of de jongen een bezoeker was van radicale moskeeŽn en of bij hem eerder gevaarlijke chemicaliŽn en een zelfmoordtestament zijn gevonden.

Wilders wil ook weten of het verhaal uit de Volkskrant klopt dat de 17-jarige ťťn van de twee jongens is die begin 2003 naar TsjetsjeniŽ vertrokken om mee te doen aan de jihad aldaar, maar terugkeerden wegens onder meer heimwee. Onder de schuilnamen Khalid en Mo verschenen indertijd artikelen over hen in de pers.

-
Zie ook: 17-jarige moslim al eerder terreurverdachte.