CDA ageert tegen meditatie op ministerie

Icoon politiek binnenland nieuwsHet CDA wil opheldering over een meditatie-centrum op het ministerie van VROM. Volgens Kamerlid Antoinette Vietsch is het gebruik van aardstralenkastjes en wichelroede-behandelingen verkwisting van belastinggeld. Zij vindt dat het ministerie niet serieus kan worden genomen.

Het stiltecentrum in het gebouw van VROM bestaat sinds zes jaar. Bij de inrichting werd gebruik gemaakt van een wichelroedeloopster, die het gebouw controleerde op kwalijke energieën en schadelijke aardstralen. Speciaal aangebrachte aardstralenkastjes zouden de negatieve ladingen neutraliseren. Ongeveer vijftig medewerkers maken gebruik van de ruimte.

In een reactie laat het ministerie weten dat de meditatiekamer een initiatief is van het personeel en dat de professionaliteit niet aangetast wordt. Uit een onderzoek van de Universiteit van Stockholm zou zelfs blijken dat leidinggevenden die meditatietechnieken gebruiken, een hogere reactiesnelheid hebben en minder stressverschijnselen vertonen dan hun niet-mediterende collega's.