Brandt wil onschuld bewijzen

Christophe Brandt is ontzettend geschrokken van zijn positieve dopingtest. Nu wil hij echter zo snel mogelijk zijn onschuld bewijzen.

Voor de Belgische televisie vertelde Brandt: "Dit is de zwaarste tijd van mijn leven. Ik weet dat ik bij een positieve tegenexpertise waarschijnlijk ontslagen word, maar dat is niet het einde van de wereld. Ik zal vechten om mijn onschuld te bewijzen."

Hij vervolgde: "De UCI-commissaris die me vrijdag het nieuws van de dopingcontrole bracht, was even verrast als ikzelf. Ik heb zeker niet bewust methadon genomen. Hoe het in mijn lichaam gekomen is, weet ik niet."

Over de herkomst van de Methadon, volgens kenners geen stof die wielrenners helpt, is hij zelf ook nog niet uit: "In de drie weken voor de Tour ben ik niet ziek geweest. Ik heb niets genomen, ook geen geneesmiddelen. Dat is zeker. Van waar die methadon komt, weet ik niet zeker. Ik heb wel een idee maar ik wacht nog op de tegenexpertise. Als die positief is dan gaan we wat producten laten onderzoeken."