''Dutroux? Nee, ik ben erger''

Icoon Buitenlands nieuws''Je kunt mij wel vertrouwen. Ik ben leraar, ik ben vader, ik ben 61 jaar.'' Met die woorden lokt Michel Fourniret op 26 juni 2003 de toen 13-jarige Marie in zijn auto. De vader van het meisje vertelde vrijdagavond zijn verhaal in het Vlaamse tv-programma 'Terzake.' De vader, G. Kirombo, was enkele jaren eerder met zijn gezin uit Burundi gevlucht voor de vele moorden die daar gepleegd werden.

Fourniret had het meisje de weg gevraagd naar een klooster, waar hij zogenaamd iets moest afleveren. Het meisje wilde aanvankelijk niet mee. ''Ik mag niet bij vreemde mannen in de auto stappen'', had ze gezegd maar ze besloot uiteindelijk toch in te stappen om de man te helpen. Eenmaal in de auto bond de man touwen om haar polsen. ''Bent u lid van de bende Dutroux?'', vroeg het meisje vervolgens toen ze in de gaten kreeg dat er iets mis was. Fourniret schudde zijn hoofd en antwoordde: ''Nee, ik ben geen lid. Ik ben erger''.

Even later slaagde het meisje erin om de touwen rond haar polsen door te bijten, waarna ze kon ontsnappen. De vader zegt in het interview 'meer dan ooit' te beseffen aan welk lot zijn dochter is ontsnapt. Inmiddels heeft Fourniret al negen moorden op merendeels jonge vrouwen bekend.

Subheader
Michel Fourniret heeft inmiddels
negen moorden bekend