Fourniret aanwezig bij opgravingen lijken

pro_jeex had ons via de nieuws-submit te melden:

De geruchtmakende pedo-moordzaak in België gaat vandaag een nieuwe fase in. Rondom het kasteel van de van een reeks moorden verdachte Fransman Michel Fourniret zullen vandaag opgravingen plaatsvinden. Er zouden zeker twee vermoorde vrouwen of meisjes door de Fransman begraven zijn. Fourniret is vrijwillig aanwezig bij de opgravingen, mogelijk om aanwijzingen te geven bij de opgravingen.

Tot nu toe heeft Fourniret bekend zeker acht jonge vrouwen en meisjes te hebben vermoord. Zeven daarvan zou hij, voor ze om het leven werden gebracht, verkracht hebben. Ook zou hij een automobilist hebben doodgeschoten om zo aan geld te komen. De moorden zijn vanaf eind jaren tachtig voornamelijk in ver uiteen liggende plaatsen in Frankrijk gepleegd.

De zaak kwam aan het licht toen een 13-jarig meisje wist te ontsnappen aan een ontvoering door Fourniret. Dit vond ongeveer een jaar geleden plaats. Het is onbekend hoeveel meisjes en jonge vrouwen niet wisten te ontsnappen uit de handen van de Fransman, die zichzelf 'de houthakker' noemt. Onderzoekers vrezen dat het mogelijk "een tiental" is.

Inmiddels heeft de Franse justitie een serie onopgeloste zaken heropend, omdat Fourniret hierin mogelijk betrokken was. Zo bekende hij een moord, die eerder aan een andere seriemoordenaar werd toegerekend. De Fransman zou destijds de werkwijze van die 'collega' hebben nagebootst om de politie op het verkeerde been te zetten. Fourniret heeft in totaal twee moorden bekend die aan andere daders werden toegeschreven.

Subheader
Michel Fourniret heeft inmiddels
negen moorden bekend