Prince ontkent beschuldigingen student

Icoon Buitenlands nieuwsPrince heeft vandaag ontkent dat hij een van zijn bodyguards de opdracht gaf een student aan te vallen die een foto van hem te maakte op het vliegveld van Minneapolis eind vorig jaar. De student, Anthony Fitzgerald, klaagde Prince in April aan voor mishandeling en de emotionele schade die hij hierbij zou hebben opgelopen. Ook werd zijn fotocamera door de bodyguards meegenomen. Hij eist 50.000 dollar van Prince en zijn bodyguard.

Prince stapte maandag op zijn beurt naar de rechtbank om een aanklacht tegen de student in te dienen wegens het schenden van zijn privacy en het schenden van de wetgeving van handelsmerk en auteursrecht. Prince eist nu ook 50.000 dollar van de student.

''Fitzgeralds eis heeft geen legale basis en we zullen dit uitvechten in de rechtbank'', aldus Kristen Naros, een van de advocaten van Prince. De advocaat van Fitzgerald noemde de aanklacht van Prínce ongegrond. ''Hij is een publiek figuur die door een voor publiek toegankelijk vliegveld loopt. Hij weet dat hij daar geen privacy heeft.''