Euro 2004: Uitslag Engeland - Zwitserland

Icon EK 2004 PortugalVandaag begon in Coimbra de tweede speelronde in groep B met een duel tussen Engeland en Zwitserland. Het eerste duel van de Engelsen ging op miraculeuze wijze verloren. Frankrijk bleek uiteindelijk met 2-1 te sterk. De Zwitsers openden het toernooi met een bloedeloze 0-0 tegen Kroatië.

Het tweede duel bracht de Engelsen meer succes. Er werd met 3-0 gewonnen van de Zwitsers. In de 23e minuut tekende Rooney de 1-0 aan. Met deze goal is hij tevens de jongste doelpuntmaker ooit op een EK. Ook in het resterende deel van de eerste helft was Engeland de sterkere ploeg. Toch bleef de ruststand 1-0.

Na de rust ontving de Zwitser Haas zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en werd zodoende door de Russische scheidsrechter Ivanov van het veld gestuurd. In de 75e minuut verschalkte Rooney opnieuw de Zwitserse doelman. Zeven minuten later was het weer raak en zette Gerrard de 3-0 eindstand op het bord.