Het leven zuyght

Column door brijner

You're getting closer, to pushing me off of life's little edge
Cause I'm a loser and sooner or later you know I'll be dead
You're getting closer, you're holding the rope and I'm taking the fall
Cause I'm a loser

(3 doors down - Loser)

Ik kon het zelf effe niet beter verzinnen. Het lijkt wel alsof iedereen om me heen plotseling de lente in zijn karma heeft. Twee ex-mede-werkelozen in dezelfde week aan een baan, en ik zit hier nog steeds. Nutteloos, doelloos en volledig overbodig te wezen.

Dat had je niet gedacht he pa, toen je me deze hopeloze kloot op hielp. De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en ik heb een nauwelijks te onderdrukken neiging om met een kogel-envelop in mijn zak een minister van zijn sokken te gaan rijden. Doe ik niet, want te ver rijden, maar verder...

Zo'n dag dat het goede humeur van andere mensen dubbel zwaar op je schouders weegt. Het liefst zou ik met een aluminium honkbalknuppel al die verwrongen glimlachjes van hun kop af meppen. *toing* *toing* en dan heldhaftig met mijn knuppel op de reeds gealarmeerde politie agenten inrennen, hun aanmoedigingen om mijn knuppel neer te leggen vrolijk negerend, en een kogel in mijn rug opvangen als een agent zijn wapen leeg schiet omdat ik met zijn collega zojuist heb gevisualiseerd dat agenten best hersens hebben.

Dan gaat de wekker weer es. Weer zo'n dag. Ik kan niks, heb niks, wil alles, krijg niks. Zou het makkelijker zijn als ik een geloof had? Zouden al die zelfmoord terroristen niet gewoon mensen zoals ik zijn, maar dan MET geloof? Kan ik me best voorstellen.
Zou ik dan met een riempje van c4 in de tweede kamer gaan staan en roepen "ghammalle ghammalle gham" *Boem* ZEVENENZEVENTIG MAAGDEN HERE I COME!!!

Nah, wie wil er nou seks met zevenenzeventig maagden. Kan ook maar één keer he, seks met een maagd. Dus na 77 dagen heb je ongetwijfeld zo'n dag als ik vandaag. En dan nog even afgezien van het feit dat maagden absoluut NIETS van seks afweten. Zevenenzeventig keer dat bange gezicht als je broek uitgaat. Nah... doe mij maar zevenenzeventig pornoactrices, DAT is feest!

"Het leven zuyght, het leven zuyght, en waarom zuyght het leven zo? Het leven zuyght, het leven zuyght, het leven, leven zuyght"

Vroeger zongen we dat in koor als het eens mis zat. Van dat koor is weinig meer over. Vrienden uit mijn jeugd. Gek dat je na je dertigste nauwelijks nog vrienden maakt.
Ondertussen kijk ik werkeloos toe hoe de wereld om me heen met een vrolijke glimlach en een uitnodigend wuifgebaar naar de klote gaat, en maak ik mezelf wijs dat het allemaal wel weer goed gaat komen.

Welkom allemaal, dit is de apocalyps, en wij zitten er midden in..

Went snel he?