Vier mensen verdrinken in waterpark

Icoon Buitenlands nieuwsEén man en drie kinderen zijn woensdag verdronken in een waterpark in Texas (Amerika). Ze werden op de bodem van een diep bassin gevonden dat niet bedoeld was om in te zwemmen. Het gaat om de 35-jarige vader Myron Dukes, zijn 8-jarige dochter Lauren Dukes en zijn 13-jarige zoon Christopher Dukes. De naam van een ander overleden meisje is nog niet bekend gemaakt omdat de familie nog niet is ingelicht.

Subheader
Het bassin was niet bedoeld om in te zwemmen


De slachtoffers waren allen naar het waterpark gekomen omdat het zwembad van hun hotel gesloten was. Hoewel er een bord stond met 'verboden te zwemmen' had één van de slachtoffers besloten een duik in het bassin te nemen. Een ander slachtoffertje viel in het bassin toen ze haar vriendinnetje eruit wilde trekken. Daarna sprongen de man en de jongen erin om de meisjes te redden. Doordat er een sterke neerwaartse stroming was werden de slachtoffers één voor één naar de bodem getrokken.

Ondertussen belden omstanders in paniek de hulpdiensten. ''Ik was aan het gillen dat de kinderen aan het verdrinken waren en iemand moest helpen,'' aldus getuige Stephanie Johnson. Hulpverleners gingen vervolgens om het bassin heen staan terwijl duikers de slachtoffers probeerden te redden. Ze probeerden de man en de kinderen nog te reanimeren, maar het was al te laat.

Subheader
Hulpverleners halen een van de slachtoffers uit het water