FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 maart 2004

Problemen rond transfer John

De transfer van Collins John van FC Twente naar Fulham lijkt nog een staartje te krijgen.

De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar de transfer. Bij de overgang zou geen makelaar, die in het bezit van een FIFA-licentie is, betrokken zijn geweest, wat officieel wel verplicht is. Romeo Zondervan regelde als zaakwaarnemer van Collins John de overgang, maar bezit geen FIFA-licentie. KNVB-woordvoerder Frank Huizinga vertelde: "Als blijkt dat er sprake is van een overtreding van de reglementen, zou dit een zaak kunnen worden voor de aanklager." Het is onduidelijk wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

Davidson tevreden met testrol

Anthony Davidson heeft geen spijt van zijn beslissing om testrijder te blijven bij BAR.

Hoewel hij ervoor had kunnen kiezen om voor een zitje te betalen bij een minder goed team, voelt hij zich goed in zijn testrol. De Brit zal tevens tijdens alle Grand Prix' op vrijdag actief zijn.

"Het is een geweldige plek om te leren. Het voelt beter dan betalen voor een stoeltje bij een minder team. Het is goed werk. Je kunt niet veel beter krijgen", aldus Davidson.

Schumi: 6000 euro per uur

Michael Schumacher hoeft zich geen zorgen te maken om zijn bankrekening, hij verdient namelijk meer dan 6000 euro per uur. Zijn jaarsalaris komt neer op 56 miljoen euro.

Luca di Montezemelo denkt niet dat het teveel is: "Michael is elke cent waard die we in hem investeren. Hij betaalt ons het geld in overwinningen terug en daar zijn we heel gelukkig mee."

Ralf Schumacher moet het doen met 18 miljoen, terwijl Rubens Barrichello rond moet zien te komen met 12 miljoen. Jacques Villeneuve scheen in zijn hoogtijdagen 20 miljoen per jaar te krijgen.

Dutroux slaapt tijdens proces

Geheel volgens plan is vandaag de jury voor de zaak Dutroux vastgesteld voor het Hof van Assisen in het Belgische Aarlen. Zowel in de effectieve als de plaatsvervangende jury zitten zes mannen en zes vrouwen. Van de negentig opgeroepen kandidaten verschenen er veertien niet en voerden vierendertig anderen redenen aan waarom zij niet deel zouden hoeven nemen aan de jury.

Opvallend was dat Marc Dutroux tijdens het samenstellen van de jury in slaap viel. De verdachte zat al een tijdje voorovergebogen in de glazen kooi van de beschuldigden. Toen zijn advocaat Magnée via de intercom met hem wilde communiceren, merkte assistenvoorzitter Stéphane Goux op: "Meester Magnée, uw cliënt is in slaap aan het vallen." Hierop schrok Dutroux wakker. Een andere advocaat van Dutroux verontschuldigde zich door aan te geven dat zijn cliënt 's nachts slecht slaapt.

Omstreeks 17.30 uur werd de zitting geschorst; morgen zal verder worden gegaan met het voorlezen van het verwijzingsarrest van de kamer van inbeschuldigingsstelling. Na de voorlezing hiervan zal het Openbaar Ministerie de akte van beschuldiging lezen. Daarna krijgt de verdediging van minstens twee verdachten, Michel Nihoul en Marc Dutroux, het woord voor hun aktes van verdediging.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

Jongerenafdeling SGP groeit hard

Linz had ons via de de nieuws-submit te melden:

De jongerenorganisatie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) heeft afgelopen weekend op de Utrechtse Wegwijsbeurs ruim zeshonderd nieuwe leden van vijftien jaar en ouder binnen weten te halen. Hiermee heeft de jongerenafdeling van de partij 5600 betalende leden.

Hoewel de SGP-jongeren al jaren de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland is, neemt de partij nu wel een heel grote voorsprong. De jongerenorganisatie van de VVD, JOVD, telt bijvoorbeeld ongeveer 1500 leden, de CDJA heeft er 1250 en de SP-jongeren zo'n 1100.

De voorzitter van SGP-jongeren verwacht dat er nog meer leden bij zullen bijkomen. De huidige campagne waarbij SGP-jongeren worden aangemoedigd nieuwe leden te werven, onder de naam 'Ben jij een grijze muis? Beken kleur!', loopt namelijk nog tot begin april.

Fradkov mogelijk nieuwe premier Rusland

brighton had ons via de de nieuws-submit te melden:

Vladimir Poetin, de huidige president van Rusland, heeft Michaïl Fradkov aangewezen als nieuwe premier. Hij moet de vervanger worden van Kasjanov, de minister-president die vorige week door Poetin werd ontslagen. Het parlement stemt vrijdag over het premierschap.

De nominatie van de 53-jarige Fradkov kwam als een verrassing omdat zijn naam niet op de lijsten met mogelijke kandidaten voorkwam. Fradkov is op dit moment gezant bij de Europese Unie. Eeerder was hij al hoofd van de fiscale politie onder president Jeltsin en minister van Handel en Economische Betrekkingen.

Arjen Robben tekent voor vijf jaar bij Chelsea

brighton had ons via de de nieuws-submit te melden:

PSV aanvaller Arjen Robben (20) zal vanaf komend seizoen vijf jaar voor het Engelse Chelsea spelen. Voetbal International hoofdredacteur Johan Derksen maakte dit vanavond bekend in het tv-programma Voetbal Insite.

Er waren meer clubs in de race om de vleugelspeler over te nemen, maar Chelsea bleek bereid om veel geld neer te leggen. Naar verluidt ontvangt PSV een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro als afkoopsom. Manchester United, waar Robben eerder een rondleiding kreeg, vist achter het net.

Robben werd vandaag medisch in orde bevonden en gaat nu met een weeksalaris van ongeveer 100.000 euro één van de best betaalde spelers worden bij The Blues. PSV lijdt weliswaar sportief een groot verlies, maar kan de inkomsten uit de transfer daarentegen goed gebruiken. De Eindhovense club leed vorig seizoen zo'n veertien miljoen euro verlies en verwacht ook dit seizoen een dergelijk bedrag tekort te komen. Met de miljoenen van Chelsea op zak, is de balans weer positief.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager

Arjen Robben naar Chelsea

Arjen Robben speelt de komende vijf seizoenen voor het Engelse Chelsea.

De linksbuiten van PSV heeft vandaag een contract getekend en doorstond de medische keuring, waardoor de overgang naar Chelsea geen hindernissen meer kende. De Londenaren betalen 18,1 miljoen euro voor de jonge international.

De club van Roman Abramovitsj leek mis te grijpen toen concurrent Manchester United Robben uitnodigde en beiden van elkaar gecharmeerd leken te zijn. De onderhandelingen wilden echter niet vlotten en Chelsea nam die kans aan om de beurs te trekken. Arjen Robben zal vanaf komende zomer een salaris van ongeveer een ton per week ontvangen.

Met de overgang van de 20-jarige Robben knapt de financiële situatie van PSV aardig op. Vorig jaar leed de club nog een verlies van veertien miljoen euro. De transfermiljoenen van Chelsea bieden daarvoor een welkom soelaas.

Dossier: De zaak DutrouxSabine Laetitia Julie

Mélissa An EefjeSabine, Laetitia, Julie, Mélissa, An en Eefje


Dit zijn de namen van de meisjes die in amper een jaar tijd in de handen van Dutroux en zijn handlangers vielen. Alleen Sabine en Laetitia werden levend terug gevonden.

In het nu volgende dossier wordt een chronologisch overzicht van de feiten weergeven en worden de rollen van de vier verdachten uit de doeken gedaan. Tot slot wordt beschreven hoe de rechtszaak in zijn werk zal gaan.

Open het Dossier

Vanavond om 20:00 uur in FOK!Radio

Alles is weer snel, dus ook FOK!Radio zal vanavond om 20:00 uur weer in hoog tempo worden uitgezonden. Nolius en SunChaser hebben een volle uitzending voor je in phetto.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Afgelopen week zijn er steeds meer bugs uit de FrontPage en het Forum gehaald. Veel mensen meldden hun bugs bij admin Breuls. Vanavond komt hij live in de studio en maakt met ons de balans op. Wil je nog iets van hem weten? Dan kun je in dit topic je vragen aan hem kwijt. Daarnaast hebben we Brabantse Vleermuis aan de lijn. Met hem nemen we de gastenlijst door van de speciale uitzending van FOK!Radio vanuit Eindhoven die op 6 maart zal plaats vinden.

Uiteraard gaat Yvonne ook weer met ons roddelen en neem Knut zijn week met ons door. Ook hoor je de column 'SunChaser gaat offtopic'.

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Maar dit keer doen we dat niet via een topic op het forum. Je kunt namelijk live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending. De verzoekjes die voor die tijd gedaan worden komen zullen in het non-stop systeem van ActionRadio terecht komen. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven zit, hebben uiteraard voorrang.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gasten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Je kunt ook radio@fok.nl toevoegen aan je MSN of naar hetzelfde adres een mail sturen. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

Meer allochtone HBO-studenten

calvobbes had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Het aantal niet-westerse allochtonen dat een HBO-opleiding volgt is de laatste jaren gestegen. Zo blijkt uit onderzoek van het CBS. In het studiejaar 2002-2003 deed 14 procent van de jongeren van de tweede generatie niet-westerse allochtonen tussen de 19 en 23 jaar een HBO-opleiding. Dat percentage was in 1995 nog 11 procent.

Daarmee gaat de tweede generatie ongeveer drie keer zo vaak naar hoger onderwijs als de eerste generatie. Ook bij de autochtonen is het aantal studenten dat een HBO-opleiding volgt gestegen. Sinds 1995 is dat percentage opgelopen van 17 naar 19 procent.

Dij stijging is echter niet merkbaar bij niet-westerse allochtonen tussen de 20 en 24 jaar die een universitaire studie volgen. In 1995 lag dat percentage nog op 9,5. Dat is sindsdien gedaald tot iets onder de 8 procent. Dat percentage steeg wel bij de autochtonen, ook 9,5 procent in 1995 en in 2002 bijna 11 procent.

De Antillianen en Arubanen zijn ook goed vertegenwoordigd bij de hogere studies, en dan met name bij het wetenschappelijk onderwijs. Van de tweede generatie volgde 18 procent een HBO opleiding in 2002. Bij de universitaire studie is dat percentage zelfs groter dan het aantal autochtonen dat studeert, namelijk 12,5 procent.

CDA, VVD en LPF niet te spreken over gratis vliegtickets

The_T had ons via de de nieuws-submit te melden:

De Tweede Kamerfracties van CDA, VVD en LPF zijn niet te spreken over de gratis vliegtickets die armlastige Nederlandse Marokkanen van de gemeenten Rotterdam en Den Haag krijgen aangeboden om naar het rampgebied in Marokko te vliegen. De gemeenten betalen de tickets uit de pot bijzondere bijstand, maar volgens CDA, VVD en LPF is die bedoeld voor bijzondere noodgevallen in het dagelijks leven, zoals de aanschaf van een nieuwe wasmachine of de reparatie van een kapotte koelkast.

De fracties, samen goed voor een Kamermeerderheid, zullen de regering om opheldering vragen. CDA, VVD en de LPF vinden ook dat er sprake is van willekeur, omdat andere gemeenten de tickets niet betalen. In Gouda krijgen Marokkanen bijvoorbeeld niets, in Amsterdam kunnen ze een lening afsluiten voor een vliegticket.

De Nederlands Marokkaanse bijstandtrekkers mogen van de gemeenten ook extra vakantie opnemen om hun familie te bezoeken. Daar heeft de politiek verder niet op gereageerd.

Justitie schakelt tv-zender TMF in bij opsporing

Linz had ons via de de nieuws-submit te melden:

Dat er draagvlak is voor een programma als 'Opsporing Verzocht', is gezien hun succes, bekend. Dilemma voor dit programma was echter, dat deze de huidige generatie jongeren vaak slecht wist te bereiken. Maar daar gaat nu verandering in komen. Vanaf woensdag gaat de muziekzender TMF (The Music Factory) elke woensdagochtend opsporingsinformatie uitzenden in een programmaonderdeel genaamd 'Opsporings Facts'. De zender gaat dit in samenwerking met politie en justitie doen. Ook bij dit programmaonderdeel zal worden geprobeerd de televisiekijker te betrekken bij het oplossen van misdrijven.

Het Openbaar Ministerie zal het programma samenstellen. Zij zien deze variant op de reeds bestaande programma's als een mooie aanvulling, om via deze weg de jeugd alsnog te bereiken. De Utrechtse hoofdofficier van justitie, Rieke Samson-Geerlings, tevens voorzitter van de landelijke selectiecommissie opsporingsberichtgeving omschrijft dat als volgt: "Jongeren zijn vaak moeilijk te bereiken, maar kunnen wel van cruciaal belang zijn bij het oplossen van misdrijven. TMF vormt voor ons een belangrijk medium om jongeren te bereiken. De zaken die in Opsporings Facts worden behandeld, zullen ook specifiek op jongeren zijn gericht."

De Opsporings Facts zullen een onderdeel vormen van het dagelijkse TMF-nieuwsprogramma 'The Factory Facts'. Daarin komen dagelijks nieuwtjes voorbij. Na een jaar wordt gekeken of dit nieuwe opsporingsprogramma ook daadwerkelijk leidt tot tips van jonge kijkers.

En mocht je je afvragen of het wel zin heeft om dit juist in de morgen uit te zenden; uit een recent onderzoek bleek dat TMF 's ochtends gemiddeld ongeveer 17.000 kijkers trok.

TV-tip: Andere Tijden, dood op het circuit

Morgen, dinsdag 2 maart, vijf voor negen, Nederland 3, wordt in het programma Andere Tijden aandacht besteedt aan het fatale ongeluk van de jonge Britse coureur Roger Williamson op het circuit van Zandvoort in 1973.

Na een jaar afwezigheid was Zandvoort in 1973 weer terug in de Formule 1. Men dacht met een aantal aanpassingen 'het veiligste circuit ter wereld' te hebben gebouwd. Tijdens de Grand Prix bleek het anders te zijn.

Na acht ronden crashte de Engelse coureur Roger Williamson (25). Zijn wagen sloeg over de kop, vloog in brand en het duurde meer dan tien minuten voordat het vuur onder controle was. Dit was zowel op de televisie als voor de toeschouwers live te zien. Collega-coureur David Purley probeerde hem met gevaar voor eigen leven uit het vuur te trekken en met een weggegriste brandblusser probeerde hij het vuur te blussen. Het bleek te laat en de brand bleek Williamson fataal te zijn geworden.

Van vele kanten wordt de schuld bij de organisatie van de Grand Prix in Zandvoort gelegd. In Andere Tijden tracht men een goed beeld te geven door interviews met verschillende betrokkenen, zoals oud-wedstrijdleider Ben Huisman en baancommissaris Herman Brammer. Voor zowel mensen die destijds de beelden hebben gezien of er zelfs bij waren, als voor mensen die de beelden nooit gezien hebben, is dit waarschijnlijk een erg interessante en zeer indrukwekkende documentaire.

Hardarson weg bij Groningen

Joey Hardarson verruilt per direct FC Groningen voor IK Start, die in de IJslandse Eerste Divisie uitkomt.

De 27-jarige IJslandse middenvelder speelt sinds juli 2000 bij de Groningse club. Daarvoor kwam hij enkele maanden uit voor MVV. In 2003 werd Hardarson ook nog voor een half jaar verhuurd aan BV Veendam. Bij FC Groningen kreeg hij voornamelijk invalbeurten. Slechts eenmaal stond hij in de basis.

Berg bekritiseert komst De Boer

De Noorse verdediger van Glasgow Rangers, Henning Berg, heeft manager Alex McLeish bekritiseerd om het aantrekken van Frank de Boer.

In de Noorse krant Aftenposten, zei Berg dat de Schotse club geen centrale verdediger nodig heeft en dat hij dacht dat het belangrijkste bij de Rangers was om te winnen en niet om Frank de Boer een plezier te doen.

De Noor werd afgelopen zomer overgenomen van Blackburn Rovers. Tot de komst van de Nederlander kreeg hij veel speeltijd, maar na de komst van De Boer raakte hij zijn basisplaats kwijt.

Amsterdam in top 10 leefbare steden

RedDevil085 had ons via de de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek van 'Mercer Human Resource Consulting' is gebleken dat Amsterdam, net als vorig jaar, op de tiende plaats van de meest leefbare steden ter wereld staat. Winnaar is Calgary, deze Canadese stad eindigde voor Honolulu en Helsinki.

Minpunt aan Amsterdam is het verkeer. Er zijn veel verkeersopstoppingen en het verkeer stroomt niet door. De aanleg van de Noord-Zuidlijn maakt dit er niet beter op. In Bagdad is het qua verkeer echter nog slechter gesteld. Mede door de slechte infrastructuur en de constante dreiging van geweld wordt deze stad als de onveiligste gezien. Athene werd tot ongezondste stad verklaard.

Bij het onderzoek, dat jaarlijks in 215 steden over de hele wereld wordt uitgevoerd, wordt gekeken naar het leefklimaat en de persoonlijke veiligheid in grote steden. Ook wordt rekening gehouden met het aantal ziekenhuizen, het verkeer, de luchtvervuiling en de kwaliteit van de afvalverwerking en het rioleringssysteem.

Grujic voelt zich gepasseerd

Nadat eerder al Grujic liet weten zijn contract bij FC Twente niet te verlengen, heeft hij in een interview ook het verhaal over de manier waarop met hem werd onderhandeld verteld.

Grujic voelt zich door FC Twente erg slecht behandeld en is echt beledigd. Als 32-jarige routinier, die zich al jaren voor de club inzet, had hij meer van de club verwacht. In een interview met de Twentsche Courant Tubantia kwam alles eruit.

Grujic vertelde: "Ik moest zeventig procent inleveren en als de mensen het me eerlijk hadden verteld was ik ook bereid geweest om de club een heel eind tegemoet te komen. Ik hou van de supporters en de club en wilde helemaal niet weg." Grujic moest vervolgens veel te lang wachten op een nieuwe aanbieding volgens hem: "Johan Plageman (coördinator technische zaken, red.) had al met iedereen gepraat, zelfs met spelers uit het tweede elftal, voordat ik aan de beurt was. Ik was de allerlaatste, en dat terwijl ik aanvoerder ben. De afspraak was dat ik voor 1 februari mijn aanbieding zou krijgen, maar ik heb 'm pas 12 februari gekregen."

Hij vindt dat terwijl hij aan de club dacht, niemand dat nu waardeert: "Toen ik in het begin van het seizoen geblesseerd raakte aan mijn enkel vroeg Plageman mij of ik in het belang van de club alsjeblieft nog zes wedstrijden wilde spelen. En voor Twente heb ik toen met de operatie gewacht, terwijl dat voor mezelf niet goed was. Nu zeggen diezelfde mensen opeens: 'Spira, je bent 32 jaar en het is maar de vraag of je na de operatie weer op je oude niveau komt.' En drie maanden later is diezelfde Grujic dus opeens te oud."

Grujic komt niet meer terug op zijn beslissing: "Later heeft hij (Rini Coolen, die volgend seizoen coach is van FC Twente, red.) me teruggebeld en gezegd dat er geen ruimte meer was voor een ander bod. En toen heb ik het boek meteen dichtgeslagen. Ook al biedt Twente me nu vijf miljoen per jaar, ik kom niet meer op deze beslissing terug."

"Er is een vies spelletje met me gespeeld. Maar waarom? Dat vraag ik me nu al dagen af. Ik had er respect voor gehad als de mensen van de club tegen me hadden gezegd: Spira, luister, we willen niet verder. Maar dat is me nooit verteld. Ik heb er alles aan gedaan om hier te blijven, maar de mensen van Twente hebben er niks aan gedaan om me hier te houden.", beëindigde Grujic het verhaal.

[Upd]Bombarda niet naar Volendam

Studio sport meldt dat Mariano Bombarda waarschijnlijk het voetbalseizoen bij FC Volendam afmaakt.

De 31 jarige aanvaller, die onder contract staat bij Feyenoord, moet weer voor doelpunten gaan zorgen bij de club uit het vissersdorp.
Een dezer dagen hopen beide clubs de transfer af te ronden zodat de aanvaller volgende week al voor de Volendammers kan debuteren in de wedstrijd tegen Vitesse. Bombarda speelde al eerder voor FC Groningen, Willem II en het Franse Metz.

Update 14:30

Bombarda heeft toch besloten om de rest van het seizoen bij Feyenoord te blijven. Ondanks dat hij bij de Rotterdamse club weinig aan spelen toekomten zijn contract aan het eind van dit seizoen niet wordt verlengd, had de Argentijn weinig zin om degradatievoetbal te gaan spelen.

Wat is dit - Seizoen 2 - Deel 13

Welkom allemaal bij deel 13 van "Wat is dit?".
Speel iedere week mee en maak kans op de hoofdprijs:
2 Vrijkaartjes voor Snowdome in Den-haag!!!! Zie voor meer informatie www.snowdome.nl

Deze week neemt Portier mijn werk ff over voor 1 weekje. Ik ben aan het genieten in centerparcs

De highscores & regels zijn hier te vinden!
Succes namens de hele weblog crew

Poging 1 (maandag)

Poging 2 (dinsdag)

Poging 3 (woensdag)

Poging 4 (donderdag)

Uitslag

.

Oliseh weggestuurd bij Bochum

Vfl Bochum heeft Sunday Oliseh per direct weggestuurd, nadat hij na de wedstrijd van afgelopen weekend een ploeggenoot een kopstoot gaf.

Tijdens de wedstrijd tegen Hansa Rostock, die in 0-0 eindigde, kreeg Sunday Oliseh ruzie met Vahid Hashemian. Hij vond dat de aanvaller zich egoïstisch gedroeg. Op het veld kon een woordenwisseling tussen de twee worden gesust door ploeggenoten, maar na afloop ging de ruzie verder.

In de kleedkamer kon Oliseh zich niet meer beheersen. Hij rende op de aanvaller af en gaf hem een kopstoot. Hashemian werd bloedend naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij een gebroken neus bleek te hebben.

Oliseh wordt door Vfl Bochum gehuurd van Borussia Dortmund, maar Bochum wil nu de huurovereenkomst per direct ontbinden. Bochum doet het verrassend goed in de Bundesliga en was erg tevreden over Oliseh. Ze wilden zelfs gaan praten over een langer verblijf van hem, maar dit incident heeft de club anders doen besluiten.

Peter van Vossen naar Vitesse

Zoals verwacht hebben Peter van Vossen en Vitesse een akkoord bereikt over een contract. Van Vossen speelt daarmee dit seizoen voor de Arnhemmers.

Van Vossen was verleden jaar nog in de eredivisie actief voor De Graafschap. Dit jaar speelde hij in de landelijke hoofdklasse van amateurs voor Bennekom.

Vitesse komt dit seizoen scorend vermogen tekort en hoopt dat Van Vossen hierin verbetering brengt. Van Vossen brengt ervaring mee, hij speelde naast de Graafschap voor Ajax, Feyenoord en Glasgow Rangers. Ook speelde hij 30 interlands.

Doelman overlijdt na botsing met tegenstander

De nationale doelman van Guatemala, Josué Danny Ortiz (27), is gister overleden nadat hij op een tegenstander was gebotst.

Ortiz kwam in de 78ste minuut van het duel van zijn club Municipal met Comunicaciones in aanvaring met aanvaller Mario Rodríguez. De spits knalde zonder opzet vol op de borstkas van Ortiz, waarna de keeper buiten westen raakte.

Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar flinke inwendige bloedingen werden geconstateerd. Aanvankelijk leek hij zich nog te herstellen, maar drie uur na de botsing bezweek hij toch aan zijn verwondingen. "Zijn hart reageerde jammer genoeg nergens op", verklaarde dokter Jorge Jerez.

Ortiz keepte sinds 1998 bij Municipal. Het is overigens niet voor het eerst dat Municipal, dat de wedstrijd met 2-0 had gewonnen, een speler verliest op het veld. Twee jaar geleden stierf Johny Aldana tijdens een training.

Experts zetten geld niet op Schumi

Anders dan vorige jaren zet bijna niemand van de experts zijn geld op Michael Schumacher.

Formule 1 baas Bernie Ecclestone rekent op McLaren en Kimi Räikkönen. Ook voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen is overtuigd dat Michael dit jaar geen wereldkampioen wordt.

Niki Lauda gelooft in een wereldkampioen met de naam Schumacher, maar dan met de voornaam Ralf. "Ralf heeft dit jaar met de BMW Williams de goeie auto", aldus Lauda.

'Wildpoeper' op school eindelijk opgepakt

Op de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle is na enkele maanden eindelijk een 'wildpoeper' opgepakt. Al maandenlang werd de school geplaagd door een ware wildpoepterreur. In zeker drie verschillende toiletborstelhouders deed iemand zijn grote boodschap. Onlangs werd de onverlaat uiteindelijk opgepakt.

Steeds werd de ontdekking van de stront gedaan door schoonmakers na het weekend. Zij drongen bij de schoolleiding aan op cameratoezicht. Hans Valent, directeur van het facilitair bedrijf van de hogeschool, zegt zich niet te willen uitlaten over hoe de wildpoeper uiteindelijk is aangehouden. "Maar het was zonneklaar dat we de goede persoon hebben."

Er is niet bekend of de dader studeert op de school of dat hij of zij een personeelslid is van Windesheim. De dader is overigens niet geschorst, maar krijgt begeleiding van de vertrouwenspersonen van de hogeschool.

Keeper Guatemala overleden na botsing met spits

Danny Ortiz (27), de keeper van het nationale voetbalelftal van Guatemala, is zondag overleden nadat hij tijdens een competitiewedstrijd van zijn club Municipal hard in botsing was gekomen met aanvaller Mario Rodriguez van Communicaciones.

Bij de botsing werd Ortiz geraakt op zijn borstkas. Hij verloor het bewustzijn en werd naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later overleed hij.

Twee jaar geleden overleed een andere speler van Municipal ook al, Johnny Aldana. Dat gebeurde tijdens de training. In januari stierf de Hongaarse international Miklos Feher aan een hartstilstand tijdens een competitiewedstrijd in Portugal.

Kijk voor meer voetbalnieuws in de FOK-voetbalmanager

Taxichauffeur vermoord in Rotterdam

gammapooka had ons via de de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam is zondagavond een 52-jarige taxichauffeur overleden aan de verwondingen die hij een nacht eerder opliep bij een schietpartij. De man werd zaterdagavond met een vuurwapen in het hoofd geschoten in de Van Oosterzeestraat (Nieuwe Westen). Dat is maandag door een politiewoordvoerder bevestigd.

De politie tast nog in het duister over de toedracht van het misdrijf. Zondagmorgen vroeg werd de taxi met draaiende motor aangetroffen. De chauffeur lag op straat. Hij werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Williams prijst Ferrari

Het team van Williams heeft aan de vooravond van de start van het seizoen het Ferrari geprezen voor de prestaties van de afgelopen jaren.

De aartsrivalen in de top, Williams en Ferrari, zijn nooit zo scheutig met complimenten naar elkaar, maar nu steken ze bij Williams de lofzang uit over de prestaties van Ferrari. De prestaties van Schumacher, Byrne, Todt, Martinelli en de rest van het team worden bewierrookt. Met name de samenstelling van het team en het zo lang bij elkaar blijven van de belangrijkste mensen benijden ze bij Williams.

Technisch directeur van Williams, Patrick Head, zei over Ferrari: "Ik heb nog nooit zo'n prestatie gezien in mijn tijd in de Formule 1. Dit jaar is er een kans dat ze verslagen worden, maar als iemand dat doet dan is dat een geweldige prestatie."

Teambaas Frank Williams vertelde dat het de grootste prestatie van zijn team zou zijn als ze Ferrari, met Michael Schumacher in de cockpit, weten te verslaan. Frank Williams vertelde: "Het is moeilijker in de F1. Ferrari heeft de lat hoger gelegd. Zij zijn zo ontzettend goed als team."

Over het bij elkaar blijven van de belangrijkste mensen bij Ferrari vertelde Patrick Head: "Normaal in deze situatie betaalt een ander team de hoofdprijs voor een sleutelfiguur van een ander team en verdwijnt die persoon, maar bij Ferrari zijn ze allemaal gebleven. Ik denk dat dat met Michael Schumacher te maken heeft. Ze weten dat het werk dat ze doen door Michael Schumacher wordt gesteund en omgezet in prestaties. Onze rijders, Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya, zijn erg goed, maar ze ze weten zelf ook wel dat ze nooit zo betrokken worden in de ontwikkeling van een team zoals Michael."

Max Mosley vlucht naar Monaco

Max Mosley verhuist naar Monaco, evenals zijn kantoor, omdat hij de baas is van de FIA. Zo hoopt hij nieuwe Europese regelgeving te ontvluchten.

De nieuwe Europese regelgeving aangaande de verantwoordelijkheid bij ongelukken heeft in de Formule 1 voor veel paniek gezorgd. De teambazen dreigen met het boycotten van de Europese races. Als baas van de FIA is Max Mosley ook bang dat hij een slachtoffer kan worden van de nieuwe regelgeving.

On de de nieuwe regelgeving kan een teambaas, mechanicus of een official bij een ongeluk, waarbij iemand serieus gewond raakt op het circuit tijdens een race, worden gearresteerd en in de cel komen te zitten zonder dat het eerst door een rechter is bekeken.

Om te voorkomen dat Mosley op kantoor of thuis kan worden opgepakt, verhuist hij beiden naar Monaco. Het prinsendom neemt geen deel aan de Europese Unie en heeft daarom geen last van dezelfde regelgeving. Mosley vertelde erover: "Dit is geen plotselinge beslissing. We hebben deze regelgeving uitvoerig bediscussieerd en volgens ons is dit de beste beveiliging ertegen."

Mosley vervolgde: "Voor zolang ik president van de FIA ben, zal ik in Monaco moeten blijven wonen voor mijn eigen veiligheid. Om aan regelgeving te ontsnappen die niet redelijk is als hij op de Formule 1 wordt toegepast. Als de lokale politie ergens een zondebok zoekt voor een ongeluk op een circuit dan zouden ze makkelijk achter mij of race directeur Charlie Whiting aan kunnen komen."

Proces tegen Dutroux begonnen

RedDevil085 had ons via de de nieuws-submit te melden:

Het proces tegen de vermeende Belgische pedofiel Marc Dutroux is vandaag van start gegaan. Deze eerste procesdag van het Hof van Assisen in Aarlen zal naar alle waarschijnlijkheid geheel in beslag worden genomen door het vormen van de jury. Het voorlezen van de akte van beschuldiging staat voor morgen op de agenda.

Er werden al 180 potentiële juryleden opgeroepen. Eerst zullen de excuusredenen van 66 van hen worden uitgezocht, die zij hebben aangevoerd om niet deel te hoeven nemen aan de jury. Dan zal een eerste schifting volgen, waarna nog 48 kandidaten overblijven. Deze personen zitten in de jury, mits zij niet worden gewraakt door het Openbaar Ministerie of de verdediging. Zo zal één vrouw wegens vooroordelen geweigerd worden omdat ze aangaf graag in de jury te willen zitten en deel had genomen aan de zogenaamde witte comité's voor justitiehervorming. Uiteindelijk moeten er twaalf juryleden en twaalf reserveleden overblijven.

Verdachte Dutroux liet voor het begin van de zaak weten dat medeverdachte Michel Nihoul de spil in een pedofielennetwerk is. Volgens Dutroux was Nihoul, die als enige niet gevangen zit, de opdrachtgever voor de ontvoering van de kinderen. Behalve Dutroux en Nihoul staan ook Michel Lelièvre en Michelle Martin terecht. De vier worden onder andere verdacht van het ontvoeren, verkrachten en/of doden van verscheidene kinderen, onder wie An Marchall (17) en Eefje Lambrecks (19) en Julie Lejeune en Mélissa Russo (beiden 8).

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.

Loopcombi blijkt een succes

De loopcombi die NAC Breda-supporters naar Roosendaal hadden georganiseerd, is een succes geworden. Van de 130 deelnemers haalden er 118 lopend Roosendaal.

Bij zwijze van ludieke actie voor de streekderby werd, zoals eerder gemeld, een loopcombi georganiseerd. Na vorig jaar een succesvolle fietscombi naar Waalwijk te hebben gehad, werd nu de loopcombi geïntroduceerd.

Zaterdag om elf uur 's ochtends vertrokken 130 supporters te voet uit Breda op weg naar Roosendaal. In verschillende voetbalkantines van clubs tussen Breda en Roosendaal werden rustpauzes gehouden. Zeveneneenhalf uur later kwamen nog 118 man lopend aan in Roosendaal. De mars naar het stadion moest vervolgens wel een half uur wachten, omdat de politie, ondanks de positieve sfeer, bang was voor rellen.

Rivaldo wil alweer weg

Nog maar begin januari tekende Rivaldo een contract bij Cruzeiro, maar nu alweer wil de Braziliaan vertrekken bij die club. Na slechts tien duels heeft hij het bij Cruzeiro wel gezien.

Rivaldo heeft als reden dat de club coach Wanderley Luxemburgo heeft ontslagen. Hierop heeft Rivaldo ook zijn ontslag bij het bestuur van de club ingediend. Na zijn mislukte periode bij AC Milan, wist hij ook bij Cruzeiro niet te imponeren. Zelfs de eigen supporters begonnen hem uit te fluiten. In de tien duels die hij speelde wist hij nog wel twee keer te scoren. Nu staat hij dus weer open voor alle clubs die nog een poging met hem willen wagen.

'Cafémelker' Kooistra beschuldigd van chantage

calvobbes had ons via de de nieuws-submit -geheel herschreven, waarvoor dank!- te melden:

Onroerend goed-zakenman Sjoerd Kooistra is geen onbekende in de Nederlandse horecawereld. Hij heeft zich gespecialiseerd in de opkoop en uitpachting van horecagelegenheden en heeft daarmee tot op heden zo'n tachtig verschillende bedrijven onder z'n hoede weten te krijgen, waaronder de grote gelegenheden in o.a. Amsterdam en Groningen. De hiermee al eerder in opspraak geraakte Kooistra wordt er nu van beschuldigd dat hij chantage gebruikt om zakelijke meningsverschillen met concurrenten op te lossen. Kooistra was de laatste tijd al veel in het nieuws omdat opvallend veel van de café's die hij bezit, failliet raken.

Nu beschuldigt Ton Lenting, directeur van horeca-adviesbureau Lenting & Partners, en coördinator van de Grolsch Horeca Academie voor beginnende ondernemers, Kooistra ervan misbruik te maken van zwartwerkers in de horeca. Volgens Lenting gaan horecaondernemers daardoor makkelijk door de knieën voor deze chantage: "Nou, dan betaal je Kooistra wel, dan kies je eieren voor je geld.", aldus Lenting.

Lenting zelf heeft daar ook mee te maken gehad. Toen hij in 1995 een goedlopend café in Nijmegen aan Kooistra verkocht, eiste Kooistra na een paar dagen de helft van de koopsom (5,2 miljoen gulden, ca. 2,4 miljoen euro) terug. Lenting weigerde dat, waarna Kooistra dreigde naar de fiscus te stappen met belastende informatie over Lenting. Lenting bleef weigeren te betalen en uiteindelijk schreef Kooistra een brief aan de fiscus. Lenting kreeg daardoor een naheffing van in eerste instantie een kwart miljoen, maar dat is na nader onderzoek teruggebracht tot 6.000 euro.

Kooistra ontkent de beschuldigingen van chantage en meent dat er sprake is van kroegpraat. Ook is hij verbaasd dat de fiscus geen grote onregelmatigheden heeft gevonden "Dan hebben ze gewoon niet goed gecontroleerd."

En dat is dus niet het enige waarbij Kooistra in opspraak is. Sinds het plotselinge faillissement van de Oesterbar aan het Leidseplein in Amsterdam gaat die gemeente hem in de gaten houden. Het personeel had na de onverwachte sluiting een brandbrief gestuurd waarin ze vertelden ervan overtuigd te zijn dat er geen moeite is gedaan om faillissement te voorkomen. Burgemeester Cohen heeft een diepgaand onderzoek naar Kooistra aangekondigd, omdat wel meer van de cafés die hij bezit failliet gaan. Vorig jaar gingen er 9 cafés van Kooistra failliet waardoor o.a. de belasting, UWV en leveranciers in totaal bijna 5 miljoen euro schade leden.

Ook andere gemeentes stellen een onderzoek in naar de werkwijze van Kooistra. Daarnaast weigert bierbrouwer Grolsch nog samen te werken met Kooistra.

Ook in het programma Zembla op Nederland 3 is recent uitgebreid aandacht besteed aan de handel en wandel van Kooistra.

Geen Oscar voor Nederland

Afgelopen nacht zijn de jaarlijkse Oscaruitreikingen gehouden. De film Lord Of The Rings - The Return Of The King was dit jaar de grote winnaar. De film van Peter Jackson slaagde er in om maar liefst elf van de elf nominaties te winnen. Ze wonnen onder anderen de Oscar voor best directing en de Oscar voor de beste film. Dit jaar werd LOTR dan eindelijk beloond voor het maken van de beste film. Eerdere delen van deze trilogie werden gepasseerd bij vorige Academy Awards.

Peter Jackson
Peter Jackson met één van de elf beeldjes voor the Return of the King

Dat deze film elf van de elf nominaties gewonnen heeft is niet niks. LOTR mag nu een eerste plaats delen met Ben Hur en Titanic. Ben Hur presteerde het ook om elf Oscars te winnen, zij waren echter veertien keer genomineerd. De film Titanic scoorde elf van de twaalf nominaties.

Nederland was dit jaar genomineerd voor een Oscar met de film 'De Tweeling', maar moest helaas zijn Oscar afgeven aan de Canadese film, Les Invasions Barbares. Deze film was genomineerd voor beste buitenlandse film.

De Oscar voor de beste hoofdrollen werden dit jaar uitgereikt aan Charlize Theron, voor haar rol in Monster, en aan Sean Penn, voor zijn rol in Mystic River.

De uitslag van de Academy Awards zijn vannacht bijgehouden, en zijn hier te vinden. Uiteraard kan je nog steeds discussiëren op ons Forum.

[update] En de Oscar gaat naar?

Vannacht is het weer zover, deel 76 van de jaarlijkse Academy Awards. Dit jaarlijkse filmprijzen festijn zal vannacht live worden uitgezonden door de BBC. De voorspellingen geven aan dat het dit jaar het Oscar-jaar van Peter Jackson zou kunnen worden. Zijn eerste twee meesterwerken (The Lord Of The Rings Deel 1 en 2) werden al overgeslagen door de Oscarjury, en deze reeks mag natuurlijk niet Oscarloos blijven. Vannacht zullen we het weten.Enkele concurrenten van Peter Jackson zijn onder anderen de films Lost in translation, van Sofia Coppola, en Mystic River van Clint Eastwood. Deze films strijden ook voor de Oscars voor beste acteurs. Dit zijn Bill Murray namens Lost in translation, en Sean Penn die Mystic River vertegenwoordigd. Maar ook Johnny Depp kan een gouden poppetje winnen voor zijn rol in Pirates of the Caribbean. Onder de vrouwelijke actrices lijkt Charlize Theron de meeste kans te maken op een Oscar voor haar rol in Monster. Haar rol zal waarschijnlijk erg worden bekoord door de jury. Zij speelt in Monster de rol van seriemoordende lesbische prostituee, die in haar jeugd misbruikt werd.

Ook voor ons kikkerlandje is het spannend vannacht. Ons land is namelijk drie keer genomineerd voor het fel begeerde gouden beeldje. De film De tweeling is genomineerd voor de beste buitenlandse film, en twee nominaties voor de film Girl with a pearl earring. De art-directions en de kostuums van deze Amerikaanse film over de schilder Johannes Vermeer zijn verzorgd door Nederlanders.

Al met al zal het een spannende en leuke uitreiking worden. De uitreikingen kunnen vannacht live worden gevolgd op BBC1, en begint om 01.50 uur en zal tot 06.00 uur morgenvroeg duren. Ook kan je natuurlijk bij de website van de Oscars zelf terecht

Uiteraard zal FOK! je ook op de hoogte houden van de uitslag. Uiteraard zullen er vannacht ook diverse disussies gaande zijn in ons Academy Awards slowchat topic, en je kan natuurlijk ook in het Film, TV en Radio IRC kanaal komen praten over de awards. Dit IRC kanaal is te vinden op irc.fok.nl in #ftr.

WINNAARS (UPDATE 06:06 uur)


ACTOR IN A SUPPORTING ROLE
 • Tim Robbins - MYSTIC RIVER

  ART DIRECTION
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  ANIMATED FEATURE FILM
 • FINDING NEMO

  COSTUME DESIGN
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE
 • Renée Zellweger - COLD MOUNTAIN

  SHORT FILM (LIVE ACTION)
 • TWO SOLDIERS

  SHORT FILM (ANIMATED)
 • HARVIE KRUMPET

  VISUAL EFFECTS
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  HONORARY OSCAR FOR LIFETIME ACHIEVEMENT
 • BLAKE EDWARDS

  MAKEUP
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  SOUND MIXING
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  SOUND EDITING
 • MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD

  DOCUMENTARY SHORT SUBJECT
 • CHERNOBYL HEART

  DOCUMENTARY FEATURE
 • THE FOG OF WAR

  MUSIC (SCORE)
  THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  FILM EDITING
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  MUSIC (SONG)
 • "Into the West" - Annie Lennox -THE LORD OF THE RINGS:ROTK

  FOREIGN LANGUAGE FILM
 • THE BARBARIAN INVASIONS (Les Invasions Barbares - Canada)

  CINEMATOGRAPHY
 • MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD

  WRITING (ADAPTED SCREENPLAY)
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING

  WRITING (ORIGINAL SCREENPLAY)
 • LOST IN TRANSLATION

  DIRECTING
 • PETER JACKSON - THE LORD OF THE RINGS: ROTK

  ACTRESS IN A LEADING ROLE
 • Charlize Theron - MONSTER

  ACTOR IN A LEADING ROLE
 • Sean Penn - MYSTIC RIVER

  BEST PICTURE
 • THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING
  voor een clickable overzicht met meer informatie, Klik hier
 • Feyenoord onderhandelt over Bosschaart

  Na de door FC Utrecht gewonnen wedstrijd tegen Ajax heeft de thuisclub bekend gemaakt dat het met Feyenoord onderhandelt over een overgang van Pascal Bosschaart (24).

  Verleden jaar liep een eerdere transfer stuk op de te hoge vraagprijs voor de linkermiddenvelder, die ook als linksback uit de voeten kan. Utrecht wilde toen 3,5 miljoen euro ontvangen. Na dit seizoen heeft Bosschaart nog een eenjarig contract bij FC Utrecht.

  Bosschaart heeft een huis op loopafstand van de Kuip en droomt ervan om bij de Rotterdammers te voetballen. Zijn hoop is dan ook dat de clubs er ditmaal zullen uitkomen. Feyenoord kan de linkermiddenvelder goed gebruiken.

  Laatste reviews en specials
  preview
  WWE 2K20
  special
  Cosplay op GameForce 2019
  special
  Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
  special
  Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
  special
  Interview Nino Roos (Asterion)
  special
  Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
  ©FOK.nl e.a.