Grujic voelt zich gepasseerd

Nadat eerder al Grujic liet weten zijn contract bij FC Twente niet te verlengen, heeft hij in een interview ook het verhaal over de manier waarop met hem werd onderhandeld verteld.

Grujic voelt zich door FC Twente erg slecht behandeld en is echt beledigd. Als 32-jarige routinier, die zich al jaren voor de club inzet, had hij meer van de club verwacht. In een interview met de Twentsche Courant Tubantia kwam alles eruit.

Grujic vertelde: "Ik moest zeventig procent inleveren en als de mensen het me eerlijk hadden verteld was ik ook bereid geweest om de club een heel eind tegemoet te komen. Ik hou van de supporters en de club en wilde helemaal niet weg." Grujic moest vervolgens veel te lang wachten op een nieuwe aanbieding volgens hem: "Johan Plageman (coördinator technische zaken, red.) had al met iedereen gepraat, zelfs met spelers uit het tweede elftal, voordat ik aan de beurt was. Ik was de allerlaatste, en dat terwijl ik aanvoerder ben. De afspraak was dat ik voor 1 februari mijn aanbieding zou krijgen, maar ik heb 'm pas 12 februari gekregen."

Hij vindt dat terwijl hij aan de club dacht, niemand dat nu waardeert: "Toen ik in het begin van het seizoen geblesseerd raakte aan mijn enkel vroeg Plageman mij of ik in het belang van de club alsjeblieft nog zes wedstrijden wilde spelen. En voor Twente heb ik toen met de operatie gewacht, terwijl dat voor mezelf niet goed was. Nu zeggen diezelfde mensen opeens: 'Spira, je bent 32 jaar en het is maar de vraag of je na de operatie weer op je oude niveau komt.' En drie maanden later is diezelfde Grujic dus opeens te oud."

Grujic komt niet meer terug op zijn beslissing: "Later heeft hij (Rini Coolen, die volgend seizoen coach is van FC Twente, red.) me teruggebeld en gezegd dat er geen ruimte meer was voor een ander bod. En toen heb ik het boek meteen dichtgeslagen. Ook al biedt Twente me nu vijf miljoen per jaar, ik kom niet meer op deze beslissing terug."

"Er is een vies spelletje met me gespeeld. Maar waarom? Dat vraag ik me nu al dagen af. Ik had er respect voor gehad als de mensen van de club tegen me hadden gezegd: Spira, luister, we willen niet verder. Maar dat is me nooit verteld. Ik heb er alles aan gedaan om hier te blijven, maar de mensen van Twente hebben er niks aan gedaan om me hier te houden.", beëindigde Grujic het verhaal.