Williams prijst Ferrari

Het team van Williams heeft aan de vooravond van de start van het seizoen het Ferrari geprezen voor de prestaties van de afgelopen jaren.

De aartsrivalen in de top, Williams en Ferrari, zijn nooit zo scheutig met complimenten naar elkaar, maar nu steken ze bij Williams de lofzang uit over de prestaties van Ferrari. De prestaties van Schumacher, Byrne, Todt, Martinelli en de rest van het team worden bewierrookt. Met name de samenstelling van het team en het zo lang bij elkaar blijven van de belangrijkste mensen benijden ze bij Williams.

Technisch directeur van Williams, Patrick Head, zei over Ferrari: "Ik heb nog nooit zo'n prestatie gezien in mijn tijd in de Formule 1. Dit jaar is er een kans dat ze verslagen worden, maar als iemand dat doet dan is dat een geweldige prestatie."

Teambaas Frank Williams vertelde dat het de grootste prestatie van zijn team zou zijn als ze Ferrari, met Michael Schumacher in de cockpit, weten te verslaan. Frank Williams vertelde: "Het is moeilijker in de F1. Ferrari heeft de lat hoger gelegd. Zij zijn zo ontzettend goed als team."

Over het bij elkaar blijven van de belangrijkste mensen bij Ferrari vertelde Patrick Head: "Normaal in deze situatie betaalt een ander team de hoofdprijs voor een sleutelfiguur van een ander team en verdwijnt die persoon, maar bij Ferrari zijn ze allemaal gebleven. Ik denk dat dat met Michael Schumacher te maken heeft. Ze weten dat het werk dat ze doen door Michael Schumacher wordt gesteund en omgezet in prestaties. Onze rijders, Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya, zijn erg goed, maar ze ze weten zelf ook wel dat ze nooit zo betrokken worden in de ontwikkeling van een team zoals Michael."