Dutroux slaapt tijdens proces

Geheel volgens plan is vandaag de jury voor de zaak Dutroux vastgesteld voor het Hof van Assisen in het Belgische Aarlen. Zowel in de effectieve als de plaatsvervangende jury zitten zes mannen en zes vrouwen. Van de negentig opgeroepen kandidaten verschenen er veertien niet en voerden vierendertig anderen redenen aan waarom zij niet deel zouden hoeven nemen aan de jury.

Opvallend was dat Marc Dutroux tijdens het samenstellen van de jury in slaap viel. De verdachte zat al een tijdje voorovergebogen in de glazen kooi van de beschuldigden. Toen zijn advocaat Magnťe via de intercom met hem wilde communiceren, merkte assistenvoorzitter Stťphane Goux op: "Meester Magnťe, uw cliŽnt is in slaap aan het vallen." Hierop schrok Dutroux wakker. Een andere advocaat van Dutroux verontschuldigde zich door aan te geven dat zijn cliŽnt 's nachts slecht slaapt.

Omstreeks 17.30 uur werd de zitting geschorst; morgen zal verder worden gegaan met het voorlezen van het verwijzingsarrest van de kamer van inbeschuldigingsstelling. Na de voorlezing hiervan zal het Openbaar Ministerie de akte van beschuldiging lezen. Daarna krijgt de verdediging van minstens twee verdachten, Michel Nihoul en Marc Dutroux, het woord voor hun aktes van verdediging.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak Dutroux.