Begrafenis Hells Angels rustig verlopen

Woensdagmiddag hebben enkele honderden Hells Angels in Sittard twee van hun drie vermoorde leden bijgezet in het 'familiegraf' van de Hells Angelsclub 'De Nomads' uit Oirsbeek. De Angels reden eerst in een rouwstoet vanaf het clubhuis Angel Place in Oirsbeek naar het kerkhof in Sittard. De politie telde z'n 300 motoren en 150 auto's met binnen- en buitenlandse Hells Angels en sympathisanten.

Langs de route hadden zich duizenden belangstellenden verzameld om de rouwstoet van motoren gade te slaan. Ook bij het kerkhof in Sittard waren veel belangstellenden. Op het kerkhof klonk hardrockmuziek. In een toespraak werd de moord op de drie medeleden ,,een klap in het gezicht van de Hells Angels'' genoemd. Er werd benadrukt dat niemand de Hells Angels klein kan krijgen en dat ze ,,gewoon doorgaan''. Op het eind werd massaal de kreet AFFA gescandeerd (AFFA staat voor: Angels Forever Forever Angels).

De gehele begrafenis is zonder incidenten verlopen. De politie hield zich tijdens de uitvaart vrijwel afzijdig en liet de begeleiding van de stoet voor het grootste deel over aan de Hells Angels zelf. Wel werd hier en daar de pers weggejaagd, vooral aan het begin bij het clubhuis, waar leden van de motorclub een kordon rond het pand hadden gelegd. Op het kerkhof mochten sommige camerateams wel filmen. Op de site van L1 zijn daarvan (en van de rouwstoet) twee reportages te zien.

De twee leden van de Hells Angels die in Sittard zijn begraven zijn Nomads-president Paul de Vries en Serge 'Moon' Wagener. Het andere lid, Cor Peijnenburg, wordt morgen in zijn woonplaats begraven.


Binnen- en buitenlandse Angels betonen de laatste eer