FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 augustus 2003

Populariteit Bush op een dieptepunt

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populariteit van de president van de Verenigde Staten, de heer George W. Bush, is de afgelopen maanden flink gedaald. Waar hij na 9/11 nog bij 86 procent van de ondervraagden populair was, is hij dat nu bij 53 procent ervan. Een maand geleden was dat nog 58 procent.

De populariteit van Bush nu is nu ongeveer gelijk aan de populariteit die hij had net vóór 9/11, aldus onderzoeksbureau Pew Center. Daarna is die populariteit dus omhooggeschoten naar 86 procent. Tijdens de oorlog in Irak was Bush bij 74 procent van de Amerikanen geliefd.

Andere resultaten van de enquête zijn dat 57 procent van de bevolking wil dat Bush meer aandacht besteedt aan de economie en minder aan de strijd tegen het terrorisme. Opvallend is dat dat percentage vorige maand nog op 27 lag.

En van de 2528 personen die tussen 14 juli en 5 augustus ondervraagd werden, is 37 procent ronduit ontevreden over het werk van de president. En dat is het grootste percentage ontevredenheid dat Pew Center gemeten heeft sinds zijn aanstelling als president, in januari 2001.

Kartcenter leeggeroofd

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het kartcenter Coronel in Huizen werden deze ochtend alle aanwezige karts gestolen. Volgens getuigen zou de diefstal erg georganiseerd verlopen zijn, aangezien zij niets in de gaten hadden - zelfs niet toen alle karts in drie klaarstaande vrachtwagens werden overgeladen.

Volgens de directeur van het kartcenter is een aantal Tsjechen het brein achter de diefstal.

Spectaculaire ontsnapping uit gevangenis

Pooks had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Spectaculaire taferelen rond een gevangenis in Brazilië, waar meer dan 80 gedetineerden ontsnapten.

Volgens de politie werd er vanuit één cel een tunnel gegraven die wel vijftig meter lang was en onder de gevangenismuur door liep, tot in het oerwoud dat de gevangenis omringt. Drie gevangenen zijn intussen weer opgepakt.

De gevangenis, gelegen in de regio Paraba, was overvol. Op het moment van de ontsnapping waren er ongeveer 700 gedetineerden waar er normaal gezien plaats is voor zo'n 400 gevangenen, wat overigens wel vaker voorkomt in de Braziliaanse gevangenissen. Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke ontsnapping is in Brazilië, in het verleden zijn er al ontsnappingen via bijvoorbeeld de riolering geweest.

Met 80 ontsnapte gevangenen is dit echter wel één van de grootste ontsnappingen in de geschiedenis van het land.

Iraakse ex-minister aangehouden

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige Iraakse minister van Binnenlandse Zaken, de heer Mahmud Dhiyab al-Ahmad, heeft zich gisteren overgegeven aan de Amerikaanse strijdkrachten in Irak. Hij staat op plaats 29 in de lijst van de 55 meest gezochte personen uit het Saddam-regime.

Pikant detail is dat de Amerikanen vorige maand exact hetzelfde nieuws meldden. Een woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten kon echter niet uitleggen hoe de de vork precies in de steel zat.

Basra

In Basra is het dan weer tot rellen gekomen tussen Britse militairen en ontevreden inwoners. Die bekogelden de militairen met stenen en brandende autobanden. Bij het tegenoffensief van de Britten raakte vier Irakezen gewond door rubberkogels. Volgens een fotograaf zouden ook drie Britten gewond geraakt zijn.

De rellen zouden ontstaan zijn bij een tankstation waar een lange rij wachtenden stond. Ook zou een Britse truck daar getroffen zijn door een granaat, hoewel dat niet bevestigd is door de Britse Defensie.

Guerrillaoorlog

Het verzet tegen de Amerikanen en Britten en Irak laait steeds hoger op. Een aantal Islamitische groeperingen heeft opgeroepen tot een guerilla-oorlog tegen de tijdelijke regering, geleid door de Amerikanen. De videoboodschap die daartoe opriep werd uitgezonden op de nieuwszender al-Arabiya, waar ook de meeste Saddam-tapes uitgezonden worden.

De vijf gemaskerde mannen die er op te zien waren, zouden naar eigen zeggen tot de groeperingen "Witte Vlaggen", "Moslim Jongeren" en "Leger van Mohammed" behoren. Eén van hen verklaarde dat ze andere groeperingen wilden duidelijk maken dat een guerilla-oorlog de enige manier is om het land te bevrijden van de buitenlandse troepen.

Tiener neergeschoten na gebruik paddo's

mattttPUNTnl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een naakte man, gewapend met een mes, heeft vorige week een politie-auto aangevallen, waarna hij neergeschoten werd door een politieman.

De 19-jarige Dan Bucci, afkomstig uit Mayfield Heights in de VS, had eerst onrust gezaaid in de wijk door ramen kapot te slaan met zijn vuist en een mes. Toen de politie aankwam, gooide de man zich op de auto, sloeg het raam ervan kapot en viel de agent aan, waarop deze de man neerschoot. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Nader onderzoek bracht aan het licht dat de man in de uren ervoor paddo's had gebruikt. Daarna verloor hij de controle over zichzelf in een IRC-kanaal en liep naakt de straat op. De IRC-log is bijgehouden en er is ook een politievideo gemaakt.

Mariniers in Irak eerder thuis

CobraGuy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse mariniers die zich op dit ogenblik in Irak bevinden mogen eerder naar huis. Dat besliste het ministerie van Defensie. Concreet betekent dit dat de mariniers slechts vier maanden moeten blijven, ipv de vooropgestelde zes maanden.

"De warmte is een handicap voor de 662 mariniers die bij temperaturen van 45 tot 50°C de stabiliteit moeten handhaven in de provincie al-Muthanna", aldus een woordvoerder van het ministerie. Het besluit heeft verder geen gevolgen voor de eigenlijke missie, Nederland houdt zich aan de afspaak om minstens zes maanden in Irak te blijven, al dan niet met een verlenging van nog eens zes maanden.

De bevelhebber van de Nederlanders op missie, overste Swijgman, verklaarde zaterdag in het NOS radiojournaal dat zijn manschappen donderdag- en vrijdagavond een vuurgevecht hadden met inbrekers die poogden metalen te stelen bij een cementfabriek. Daarbij vielen geen gewonden.

Op dit ogenblik bevinden zich 1164 Nederlandse militairen in het land. De hoofmacht, het "bataljon mariniers" is de enige groep die pas na zes maanden wordt afgelost. De luchtmachteenheid van de Chinook-helikopters, de marechaussees en de medische staf kregen eerder al te horen dat ze vroeger zouden worden afgelost. Enkel de 51 genisten die het basiskamp opbouwen blijven tot het einde.

Japanner Fujita naar FC Utrecht

FC Utrecht heeft met Jubilo Iwata overeenstemming bereikt over Toshiya Fujita (31). De Japanner speelt het komend seizoen in de Galgenwaard.

FC Utrecht leek eerst het riante salaris van de middenvelder niet op te kunnen brengen. De Japans international krijgt zijn salarisverlies echter vergoed door een Japanse sponsor. Daarbij gunt zijn club Jubilo Fujita graag zijn avontuur -na tien jaar trouwe dienst- en zal het Utrecht derhalve geen huursom berekenen.

13-jarige aangehouden voor zedenfeiten

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarige jongen uit Beerta is aangehouden op verdenking van het plegen van zedenfeiten met meisjes van 6 en 7 jaar uit, eveneens uit Beerta. Dit werd donderdag bekend gemaakt door de Groningse politie. Aangenomen wordt dat de jongen de enige verdachte is.

Hij werd geplaatst in een jeugdgevangenis en de zaak is nu in handen van Justitie en de hulpverlening. Naar aanleiding van de zaak zou er in het dorp een ware geruchtenstroom op gang gekomen zijn. Eén van die geruchten houdt in dat er nog een andere verdachte zou zijn. Het politieonderzoek wijst echter uit dat er slechts één verdachte is.

De politie is dan ook niet van plan om een uitgebreider onderzoek in te stellen.

Co-piloot moet bomschoen grap bezuren

Melch, gogo115 en lt_baseline hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Franse piloot die dacht de lolbroek te moeten uithangen op een Amerikaans vliegveld, zal zich een tweede keer wel bedenken. Op het New Yorkse vliegveld JFK zei hij voor de grap bij de veiligheidscontrole dat hij een bom in zijn schoenen had verborgen. De piloot werd prompt in de boeien geslagen en afgevoerd.

De Fransman zou als co-piloot meevliegen op een Air France-vlucht naar Parijs. Deze werd door de arrestatie van de co-piloot geannuleerd. De 350 passagiers moesten de nacht doorbrengen in New York en konden pas vandaag vertrekken.

De co-piloot is officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens het afleggen van een 'valse verklaring'. Daarop staat maximaal 11 jaar cel.

Agent in Utrecht neergestoken

In Utrecht is vanmiddag rond 12:00 uur een politieman neergestoken in de Händelstraat. De agent vroeg een man, die zich nogal verdacht ophield, om zijn legitimatie. Die was daar kennelijk niet van gediend en stak de agent neer, waarna hij vluchtte op een donkere scooter.

De politieman raakte licht gewond en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Volgens de politie is de dader een gezette getinte man van circa 20 á 25 jaar, 170 tot 180 cm groot met kort zwart golvend haar. Hij droeg een donker poloshirt en een donkere broek. De politie is op zoek naar getuigen.

-
Het Utrechts nieuwsblad meldt overigens dat de agent zwaargewond raakte en een spoedoperatie moest ondergaan.

Mannen te moe voor seks

Als de man moet kiezen tussen seks en een uurtje langer slapen, kiest meer dan de helft voor het laatste. Dit is gebleken uit een onderzoek door voedingsssupplementenfabrikant 'Berocca' in Engeland.

Ondanks dat mannen veel aan seks denken, zetten ze hun gedachten niet zo vaak om in daden. Door de drukte overdag zijn ze vaak te moe om zich nog met hun partner te vermaken. Ook het sociale leven lijdt bij vijftig procent van de ondervraagden onder de stress.

De verklaring leggen de onderzoekers bij de ambitieuze houding van veel mannen, waardoor zij nog maar moeilijk het evenwicht tussen werk en thuis kunnen vinden. Voor werkende vrouwen zal de uitkomst van het onderzoek niet leiden tot teleurstellingen. Ook zij slapen na een zware werkdag liever een uurtje langer.

Venezolaanse dierentuin leeggeroofd

In de dierentuin van de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn een hoop dieren verdwenen. De dieren zijn gestolen, vertelde een woordvoerder van de dierentuin gisteren. Het misdrijf vond twee weken geleden plaats, maar is nu pas bekendgemaakt.

De dieven wisten het hek 's nachts te forceren. Ze namen 37 schildpadden, een schaap, een pauw, een eend en een landschildpad mee. Tevens roofden ze de souvenirshop leeg.

Er bevinden zich een aantal zeldzame dieren onder de schildpadden, die met uitsterven bedreigd worden, aldus de woordvoerder. De poltie onderzoekt de zaak nog. Justitie denkt dat de dieren gestolen zijn om ze vervolgens te verkopen. De totale waarde van de dieren wordt geschat op omgerekend 45.000 euro.

hooiberg alsnog bedankt voor het submitten!

Vrouw bevalt tijdens zwemmen

Een Nederlandse vrouw is afgelopen woensdag bevallen, terwijl zij in het meer van Robertville (België) aan het zwemmen was.

Elke Willems, uit het Limburgse Vaesrade, was met haar vriend Rob Verwasch op vakantie in de Waalse provincie Luik. Ondanks dat de vrouw lichte weeën had, dacht het tweetal gerust nog een boottochtje te kunnen maken. Echter, toen de vrouw de kano verliet om een stukje te gaan zwemmen, braken haar vliezen.

Haar vriend peddelde zo snel mogelijk terug naar de waterkant. Daar kwam de baby binnen enkele minuten ter wereld, terwijl hun gynaecoloog telefonisch instructies gaf.

Man slaapt half jaar naast dode broer

Keejos herschreef voor ons het volgende bericht:

Een man in Hongarije heeft een half jaar lang naast zijn dode broer in een bed geslapen. Reden hiervoor was dat de man het verpleeggeld, dat hij van de overheid ontving, voor zijn verstandelijk gehandicapte broer wilde blijven ontvangen.

Volgens de politie is de man in januari aan een natuurlijke dood gestorven. De broer had het lichaam ingepakt in een hertenvel en op zijn eigen bed gelegd. De waarheid kwam pas boven water toen een derde familielid kwam informeren naar de gesteldheid van de zieke broer.

Melvin en Schwakkelikkie bedankt voor het submitten!

Ziekenwagen te laat door staking

Kiepauto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de stakingsacties bij particuliere ambulancediensten in de afgelopen week, is zeker één ambulance te laat gekomen. In Hoofddorp had de ambulance 28 minuten nodig om naar de plek van bestemming te komen, in plaats van de gewoonlijke vijftien minuten.

De vrouw die ernstig gewond is, ligt nu in coma. Het is nog niet duidelijk of haar toestand beter zou zijn geweest als de ambulance op tijd was geweest.

De vakbonden menen dat de stakingen geen gevaar opleveren voor de hulpverlening. Het ambulancepersoneel staakt voor de invoer van een lagere pensioensgerechtigde leeftijd.

Flashmob in Rotterdam stuk minder

darktower had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag was de flashmob in Rotterdam. Na het succes gisteren in Amsterdam had Fok!ster Kirsten Verdel er wel weer zin in zo meldde ze aan Fok!. ''Ik woon toch in Rotterdam dus meldde ik me aan. Maar vanaf het eerste ogenblik had ik er al minder vertrouwen in: het was onduidelijk hoe je je aan moest melden, waar je heen moest, etcetera''.

Uiteindelijk kreeg Kirsten toch een mailtje met instructies. Daar stond de flashmob al direct in, dus de spanning was er al af. ''Echt af, want het was doodsaai: bij het maritiem museum twee minuten lang een paraplu uitklappen. Kom op zeg! Dat had wel een beter idee kunnen zijn. Slecht idee, slechte locatie, en ongelooflijk slechte timing, want vandaag is de dance parade''.

Het maritiem museum ligt net achter de parade route, en viel volgens Kirsten niet eens op. Het publiek dat nota bene vlak voor de mobbers stond had niets door, want die stonden met hun rug naar de mobbers toe, die al vóór het afgesproken tijdstip massaal op de plek van de mob aanwezig waren; hetgeen dus niet moet.

Kirsten telde zo'n 70 mensen. Ze deed zelf niet mee, ''want het was gewoon bijna genant''. Ze maakte wel een aantal foto's.

-
Een andere Fok!ker, Wilbert van der Kruk, meldde ons dat de flashmob in Rotterdam uitliep op grote rellen waaraan de ME een einde moest maken. Hij schreef een uitgebreid verhaal, dat (helaas voor hem) naar het rijk de fabelen kan worden verwezen.

Tot 5 jaar eis voor homo-chat berovers

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij onze zuiderburen is 3 en 5 jaar straf geëist tegen twee jongemannen die in chatboxen homo's verleidden en hen daarna beroofden. Het duo, de 20-jarige Jean B. en diens vriend Yahyah M. maakten in chatsessies afspraakjes met homoseksuele mannen.

Op 30 januari kwam er volgens afspraak een homo naar hun Antwerpse flat. Hij werd onder bedreiging met een mes zijn pinpas plus pincode afhandig gemaakt en vastgebonden. Toen zijn rekening leeggeplunderd was lieten ze de man weer gaan. Op 2 en 4 april herhaalde zich dit met andere mannen.

'Doden Marokkaan discriminatoire moord'

Zinloos geweld, mogelijk discriminatie en een bewuste moord, zo typeert de voorzitter van het Komitee van Marokkaanse Arbeiders in Nederland (KMAN) het doodschieten door de politie, van de 33-jarige Driss Arbib afgelopen donderdagavond in een eetcafé op het Mercatorplein in Amsterdam-West.

Op het kantoor van de KMAN kwamen gisteravond vertegenwoordigers bijeen van alle denkbare Marokkaanse organisaties in Nederland, waaronder de Marokkaanse Studentenvereniging en de Stem van Marokkaanse Democraten in Nederland. Hun conclusie: ''Dit is al de derde keer dit jaar dat door de politie zulk geweld tegen een Marokkaan wordt gebruikt. Dit is geen incident meer'', aldus KMAN-voorzitter Jamal Ftieh.

Gisteravond richtten de organisaties een speciaal comité op, het 'Comité tegen zinloos politiegeweld en discriminatie'. Het comité zal in elk geval op 16 augustus, volgende week zaterdag, een grote protestmars organiseren in Amsterdam tegen - in de ogen van de initiatiefnemers - discriminatoir geweld van de zijde van de politie.

Een onderzoek van de rijksrecherce naar de schietpartij haalt volgens de Marokkanen niets uit. ''De rijksrecherche is niet los te zien van de gewone politie. En de ervaring leert dat als de politie zelf onderzoek gaat doen, ze altijd tot de conclusie komt dat de politie heel fatsoenlijk en correct heeft gehandeld'', zegt Ftieh. De politie heeft volgens de KMAN-voorzitter alternatieven voor gericht schieten. ''In een moeilijke situatie kun je ook in iemands been schieten, maar er is op een hoogte van 1.70 meter geschoten, precies ter hoogte van zijn hart. Dat is bewust moord''.

Vervolguitkering ww gaat geschrapt worden

De vervolguitkering van twee jaar,die volgt op de WW-uitkering, wordt met ingang van aanstande maandag helemaal afgeschaft. Dat heeft het kabinet besloten. Na de WW zal vanaf nu direct de bijstand volgen. Met de maatregel hoopt het kabinet een half miljard euro te besparen.

Iedereen die werkloos wordt, heeft recht op zes maanden tot vijf jaar WW. Daarna kwam tot nu toe een vervolguitkering op bijstandsniveau van twee jaar. In Nederland hebben ongeveer 40.000 mensen momenteel zo'n uitkering.

De afschaffing treft met name werklozen met een eigen vermogen of een partnerinkomen. Voor de vervolguitkering telden die dingen niet mee, maar voor de bijstand wel. Die groep krijgt daarom na de WW voortaan geen geld meer.

Bromfietscertificaat is geen succes

Het theoriebewijs voor de brommer en scooter, beter bekend als het bromfietscertificaat, is een mislukking geworden. Het verplichte theorie-examen werd in 1996 in het leven geroepen om het aantal ongelukken te verminderen, maar het aantal mensen dat bij een bromfietsongeluk omkomt of gewond raakt is niet gedaald.

Voor Verkeersorganisatie 3VO is dit nu een reden om te pleiten voor een praktijkexamen. Het bromfietscertificaat is sinds 1 juni 1996 verplicht voor iedereen die zestien jaar of ouder is en op brommer of scooter wilt rijden. Het theorie-examen bestaat uit vijftig vragen, waarvan de geëxamineerde er vijf fout mag hebben. De Bovag schat dat er in Nederland 550.000 bromfietsen zijn.

Ongeveer 126.000 mensen deden vorig jaar examen voor 28,70 euro. Van hen is 46,6 procent geslaagd. Uit cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat het aantal verongelukte brommer- en snorfietsrijders de laatste tien jaar gelijk is gebleven; het zijn er nog steeds zo'n honderd per jaar. Ook het aantal brommerbestuurders dat jaarlijks in het ziekenhuis terecht komt, ligt al jaren rond de drieduizend. Sinds de komst van het certificaat zijn hier geen veranderingen in opgetreden.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat geeft toe dat het certificaat 'weinig effect' heeft. "En controle is erg moeilijk", zegt een woordvoerder. Ook het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is teleurgesteld dat verwachte resultaten niet worden gerealiseerd. "We hadden de hoop het aantal slachtoffers omlaag te brengen", zegt Wim ter Buren van het CBR.

Verkeersorganisatie 3VO vindt dat het anders moet. "Alleen de theorie wordt getoetst. Dat is onvoldoende. Je pakt een boekje en je kunt slagen. Het zou mooi zijn als er ook een praktijkexamen komt."

Een theoriecursus aan een rijschool is de beste manier om een brommercertificaat te halen en vervolgens het aantal ongelukken op de weg te reduceren, vindt Ter Buren van het CBR. "De slagingskans bij een rijschool ligt twintig procent hoger. Toch gaat slechts eenderde van de kandidaten voor het examen naar een rijschool toe."

Een enkele rijschool geeft tegenwoordig ook praktijklessen. Ter Buren: "Het belangrijkste probleem is de mentaliteit. Veel jongens doen stoer met hun brommer. Bij een rijschool worden ze op de gevaren van hun gedrag gewezen."

IMF: zorgsysteem Nederland kost teveel

De kosten van de gezondheidszorg in Nederland dreigen buiten alle proporties te lopen. Dit baart het Internationaal Monetair Fonds (IMF) grote zorgen. De organisatie schrijft dat in een rapport over de Nederlandse economie.

Het IMF is van mening dat hogere eigen bijdragen en een aangepaste dekking van de gezondheidsrisico's niet de juist maatregelen zijn, om deze problematiek op te lossen. De Nederlandse regering zal dan ook stevigere maatregelen moeten nemen, om de overheidsfinanciën gezond te houden.

Het IMF verwacht dat de vergrijzing een grote kostenfactor zal worden in de gezondheidszorg. Om deze problemen rond de vergrijzing te voorkomen, zouden de mensen pas op 67-jarige leeftijd met pensioen moeten gaan. Ook vindt het IMF dat er meer maatregelen moeten worden genomen, zodat de belastinginkomsten zullen toenemen. Versobering van de hypotheekrenteaftrek juicht het IMF toe. Het IMF juicht het stevige beleid van het huidige en vorige kabinet toe.

'Gekozen burgemeester betere bestrijder criminaliteit'

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens professor dr. Bob Smalhout zou een gekozen burgemeester krachtiger kunnen optreden tegen de toenemende criminaliteit, omdat deze niet gebonden is aan een filosofie van een politieke partij.

Smalhout refereert aan het 'slappe' optreden van burgemeester Johan Stekelenburg (PvdA) van Tilburg, na een incident waarbij een 18-jarige Tilburger werd doodgestoken door een groepje allochtonen. "Jarenlang was de enige reactie op geweldsdaden het organiseren van een stille tocht. Er moet gewoon fors worden ingegrepen. Zeker nu het meestal allochtonen betreft. Vanuit hun eigen cultuur zijn zij een harde hand gewend", aldus Smalhout.

Burgemeesters zouden volgens Smalhout het ingrijpen door omstanders bij geweldsdelicten aantrekkelijker kunnen maken door bijvoorbeeld oorkondes voor heldhaftig gedrag uit te reiken. "Het kan niet zo zijn dat iemand die ingrijpt bij een incident eerder voor de rechter staat wegens mishandeling van de dader, dan de pleger van het geweldsdelict zelf. Ik zie hierin een belangrijke taak voor de burgemeester".

D66-fractievoorzitter Boris Dittrich is het eens met de stelling van Smalhout wat betreft de gekozen burgervader. "De rechtstreeks gekozen burgemeester moet in zijn campagne laten zien wat hij, bijvoorbeeld op gebied van veiligheid, in zijn gemeente wil bereiken. De kandidaten kunnen daar later op worden aangesproken en afgerekend''.

De kandidaat-burgemeester hoeft het volgens de D66 voorman niet volledig eens te zijn met de leer van zijn of haar politieke partij. "Degene die hem kiezen doen dat alleen op basis van het programma dat hij de bevolking aanbiedt".

Professor Smalhout deed zijn uitspraken in een interview met Contrast TV. De Telegraaf columnist, die zich eerder terugtrok als kandidaat LPF-senator, haalt in dat interview ook uit naar de generatie van 1968. ''Deze generatie, die het woord 'gedogen' heeft uitgevonden, heeft ervoor gezorgd dat alle discipline uit de samenleving is verdwenen. Deze linkse generatie heeft een softe maatschappij gecreëerd''.

Volgens het huidige regeerakkoord van CDA, VVD en D66 moet in 2007 de gekozen burgemeester een feit zijn. Burgemeesters die vanaf dan opstappen moeten verkiezingen uitschrijven voor een opvolger.

Zeewater naar record temperatuur

Het Noordzeewater heeft een temperatuur bereikt van zo'n 22 graden. Volgens het Rijksinstituut voor Kust en Zee (RIKZ) is het zeewater sinds 1990 niet meer zo warm geweest.

Vlak langs de kustlijn, in de badzone, bedraagt de temperatuur van het zeewater zelfs 25 graden. Dat is zeer extreem. De verwachting is dat de watertemperatuur nog verder zal stijgen.

Vissen zullen overigens geen last ondervinden van het warme zeewater. Deze waterdieren kunnen de temperatuurschommelingen namelijk goed opvangen en een zuurstoftekort doet zich in zeewater niet voor.

Voorlopig nog lekker badderen bij hoge temperaturen

CDJA is gerommel op Antillen zat

Het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, is het gerommel op de Nederlandse Antillen meer dan zat. De macht die de familie Godett daar uitoefent omschrijft CDJA-voorzitter Walenkamp als "maffiapraktijken en nepotisme". Walenkamp reageerde daarmee op de komende benoeming van de zus van Anthony Godett tot premier van de Antilliaanse regering. Anthony Godett zelf mocht geen premier worden vanwege beschuldigingen van corruptie, en schoof toen zijn zus (die geen enkele bestuurlijke ervaring heeft) naar voren.

Het CDJA stelt voor om van de Antillen een Nederlandse provincie te maken: ''Het wordt tijd dat de Antillen hun autonomie verliezen en de dertiende provincie van Nederland worden'', zo zei de voorzitter. "Zuurverdiend Nederlands geld verdwijnt door Antilliaanse corruptie en wanbeleid op de Antilliaanse stranden als sneeuw voor de zon. Ik verwacht dat de familie Godett daar géén verandering in gaat brengen, maar eerder meer negatief nieuws zal veroorzaken'', aldus Walenkamp.

Een volledige zelfstandige status van de eilanden acht het CDJA onhaalbaar. Het alternatief volgens Walenkamp is dat Nederland meer bevoegdheden krijgt om de criminaliteit en de corruptie met wortel en tak uit te roeien. ''En dat kan als de Antillen een volledige provincie van Nederland worden''.

Zeven man beroven jongen in Eindhoven

Op de Rechtestraat in Eindhoven is donderdagnacht een 19-jarige jongeman uit Best door een groep van zeven man beroofd. De zeven tuigden eerst twee mannen af die op een bankje zaten en daarna bedreigden ze de Bestenaar met een mes. Ze ontfutselden hem op deze wijze z'n pinpas en 30 euro. Kennelijk vonden ze dat niet genoeg want ze 'tracteerden' de jongeman ook nog op een pak slaag.

Twee mensen die te hulp schoten, werden ook door de zeven afgetuigd. Volgens de politie is één van de daders een blanke man (24 á 25 jaar) met een mager postuur, ongeveer 1.80 meter lang met een kaal geschoren hoofd. Hij had een onvolledig gebit, een ingevallen gezicht en ingevallen oogkassen. Een ander had donker haar, was circa 2 meter groot en had een fors postuur.

De politie is op zoek naar getuigen.

Bredase zwervers lang de cel in

Voor de Bredase rechtbank zijn gisteren een aantal zwervers tot fikse celstraffen veroordeeld. De mannen kregen tot 8, 7 en 2 jaar cel, na een eis van 10, 7 en 4 jaar.

De Bredase zwervers, aangeduid met de 'bende van ellende', sloot half april twee junkies in een container op. Vervolgens staken ze de container in brand. Slechts door toeval ontsnapten de junks aan de dood

Volgens de rechter was er sprake van een vooropgezet plan van de zwervers. Hij noemde de haat van hen jegens de junks ''verbijsterend''.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.