CDJA is gerommel op Antillen zat

Het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, is het gerommel op de Nederlandse Antillen meer dan zat. De macht die de familie Godett daar uitoefent omschrijft CDJA-voorzitter Walenkamp als "maffiapraktijken en nepotisme". Walenkamp reageerde daarmee op de komende benoeming van de zus van Anthony Godett tot premier van de Antilliaanse regering. Anthony Godett zelf mocht geen premier worden vanwege beschuldigingen van corruptie, en schoof toen zijn zus (die geen enkele bestuurlijke ervaring heeft) naar voren.

Het CDJA stelt voor om van de Antillen een Nederlandse provincie te maken: ''Het wordt tijd dat de Antillen hun autonomie verliezen en de dertiende provincie van Nederland worden'', zo zei de voorzitter. "Zuurverdiend Nederlands geld verdwijnt door Antilliaanse corruptie en wanbeleid op de Antilliaanse stranden als sneeuw voor de zon. Ik verwacht dat de familie Godett daar géén verandering in gaat brengen, maar eerder meer negatief nieuws zal veroorzaken'', aldus Walenkamp.

Een volledige zelfstandige status van de eilanden acht het CDJA onhaalbaar. Het alternatief volgens Walenkamp is dat Nederland meer bevoegdheden krijgt om de criminaliteit en de corruptie met wortel en tak uit te roeien. ''En dat kan als de Antillen een volledige provincie van Nederland worden''.