Populariteit Bush op een dieptepunt

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populariteit van de president van de Verenigde Staten, de heer George W. Bush, is de afgelopen maanden flink gedaald. Waar hij na 9/11 nog bij 86 procent van de ondervraagden populair was, is hij dat nu bij 53 procent ervan. Een maand geleden was dat nog 58 procent.

De populariteit van Bush nu is nu ongeveer gelijk aan de populariteit die hij had net vóór 9/11, aldus onderzoeksbureau Pew Center. Daarna is die populariteit dus omhooggeschoten naar 86 procent. Tijdens de oorlog in Irak was Bush bij 74 procent van de Amerikanen geliefd.

Andere resultaten van de enquête zijn dat 57 procent van de bevolking wil dat Bush meer aandacht besteedt aan de economie en minder aan de strijd tegen het terrorisme. Opvallend is dat dat percentage vorige maand nog op 27 lag.

En van de 2528 personen die tussen 14 juli en 5 augustus ondervraagd werden, is 37 procent ronduit ontevreden over het werk van de president. En dat is het grootste percentage ontevredenheid dat Pew Center gemeten heeft sinds zijn aanstelling als president, in januari 2001.