FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 juli 2003

Invalide vrouw aangereden door vrachtwagen

Een 40-jarige vrouw in een invalidenwagen is aangereden door een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde vrijdag in Amsterdam. De vrouw liep een gecompliceerde beenbreuk op.

Door de botsing viel het wagentje van de vrouw om en kwam zij onder één van de wielen terecht. Het slachoffer werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze per direct geopereerd werd.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en verhoord. Hij verklaarde de vrouw over het hoofd te hebben gezien. De man had wel een dodehoekspiegel.

15.000 kinderen gratis naar tandarts

In België mogen vijftienduizend kinderen uit kansarme gezinnen vanaf 1 oktober gratis naar de tandarts. Het project is een initiatief van de voormalige minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Het plan werd vandaag door het verzekeringscomité van het Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) goedgekeurd.

Het is de bedoeling dat leden van de tandpreventiediensten bij scholen in de achterstandswijken langs gaan, om zo de kinderen aan te moedigen naar de tandarts te gaan. Zij krijgen dan een 'dentopass' waarmee zij, met toestemming van de ouders, gratis naar de tandarts kunnen.

De tandartsen en ziekenfondsen zullen onderling bepalen wie de kosten van de behandelingen op zich neemt. Het RIZIV heeft 3,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het experiment.

De kinderen die in aanmerking komen voor het gratis tandartsbezoek zijn geslecteerd op basis van gegevens die de zogenaamde 'Dentibus' in de periode van 1993 tot 2001 verzamelde. De noteerde onder andere de hoeveelheid cariës.

Man stort neer met vlieger

KEETAR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 35-jarige man uit Almelo is gistermiddag vanaf een hoogte van drie tot vier meter gevallen. De man hing aan zijn vlieger. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Nordhorn.

De man had zich door een vlieger omhoog laten trekken. Hij werd vastgehouden met een lange band, die bevestigd was aan een auto. De verbinding brak echter en hij viel op zijn rug op de grond. De gebeurtenis was geen activiteit van de camping in Lattrop waar hij verbleef, maar een actie van de man zelf.

Nieuw miljoenentekort dreigt voor Vitesse

De financiële problemen van Vitesse zijn nog lang niet voorbij. NOS Teletekst meldt dat de club uit Arnhem door het uitblijven van een nieuwe hoofdsponsor en de tegenvallende verkoop van seizoenkaarten (30% minder dan vorig jaar) nu al met een tekort van 4,5 miljoen euro kampt. Volgens bestuurslid Jan Snellenburg moet Vitesse spelers verkopen.

"Als iemand een andere oplossing heeft: prima. Maar wij zien niet hoe we op andere zaken moeten bezuinigen", aldus de beleidsbepaler tegenover Omroep Gelderland. Trainer Edward Sturing wil de spelersgroep echter bij elkaar houden. "Zonder mijn toestemming gaat niemand weg", liet de coach al weten.

Vitesse moest deze zomer lang wachten op een licentie voor het seizoen 2003/2004, maar nadat de gemeente de club te hulp schoot, zag de toekomst er een stuk rooskleuriger uit. Met het reddingsplan is bijna dertig miljoen euro gemoeid. De gemeente Arnhem kocht voor 23,9 miljoen euro de Gelredome en de grond rond het stadion. Daarnaast werd een lopend krediet van 5,4 miljoen euro omgezet in een lening. Voorlopig zijn er echter nog genoeg kopzorgen voor de club die vorig seizoen ternauwernood de nacompetitie ontliep. De problemen zijn dermate acuut dat Vitesse vandaag de traditionele persdag afgelastte.

Vitesse wederom 'blut'

Het seizoen is nog niet begonnen, maar Vitesse verkeert wederom in financiele nood. De club komt 4,5 miljoen euro te kort.

Door het uitblijven van nieuwe sponsoring -Bavaria mocht door regelgeving niet sponsoren- en een tegenvallende verkoop van seizoenkaarten is Vitesse in last.

De gemeenteraad heeft met verbijstering kennis genomen van het nieuwe tekort. De gemeente Arnhem heeft met de huidige bestuursleden een mediastilte afgekondigd. De traditionele persdag werd intussen afgelast, omdat er nog geen duidelijkheid is over de nieuwe structuur. Met de huidige clubleiding, die aangegeven heeft te zullen opstappen, kan moeilijk gesproken worden over een nieuwe structuur die er nog niet is.

Vitesse zal met name dure krachten als Bob Peeters en Didier Martel moeten zien te verkopen, dan zou de club weer gezond zijn. Vitesse had vandaag nog wel een mazzeltje. De transfer van Stefanovic naar Portsmouth kwam definitief rond. De verdediger was al vertrokken naar Engeland, maar bleek daar geen werkvergunning te krijgen. Die kwam er na veel touwgetrek alsnog. Vitesse incasseerde voor de transfer al 2,7 miljoen.

Geen nieuw onderzoek moord Wijker

Sylv3r herschreef voor ons het volgende bericht:

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar verklaarde maandag, dat het OM het onderzoek naar de moord op de Bergense restauranthouder Willem Wijker niet gaat heropenen.

De twee verdachten, in Alkmaar tot twintig en twaalf jaar cel veroordeeld, werden afgelopen vrijdag door het Amsterdamse gerechtshof in hoger beroep vrijgesproken. Het OM acht een nieuw onderzoek niet noodzakelijk, aangezien het hoger beroep geen nieuwe aanknopingspunten heeft opgeleverd. "In het verleden is alles al onderzocht", aldus de OM-woordvoerder.

De verdachten, de 33-jarige S. van de M. en de 26-jarige W.G. uit Castricum werden eerder door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld op basis van de verklaringen van de belangrijkste getuigen. Het hof achtte deze verklaringen echter "onvoldoende betrouwbaar" en veegde het resoluut van tafel.

Tijdens het hoger beroep zijn nieuwe getuigen opgeroepen, die deels verklaringen hebben afgelegd die belastend kunnen zijn voor de twee kroongetuigen in de zaak. Dat versterkte het vermoeden van de verdediging dat juist die twee getuigen, C. van B. en D.B., verantwoordelijk zijn voor de dood van Wijker. Ook het hof wees in het vonnis op de mogelijkheid dat zij wellicht meer betrokken zijn bij de zaak dan ze willen doen voorkomen.

Het OM in Amsterdam heeft maandag besloten in cassatie te gaan tegen de vrijspraak.

Allochtonen leren langer door

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leerlingen van allochtone afkomst gaan na het behalen van een diploma vaker verder met een vervolgstudie dan autochtone leerlingen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Allochtonen met een vwo-diploma kiezen vaker voor een universitaire opleiding en gaan na een vbo- of mavo-examen vaker verder met een middelbare beroepsopleiding.

Het onderzoek laat zien dat 13,1 procent van de in totaal 159.000 eindexamenkandidaten van 2001/2002 van niet-westerse afkomst was. Ruim driekwart van de allochtone examenkandidaten zat op een vbo of mavo. Van de autochtone leerlingen was dit 59 procent. Het slagingspercentage van autochtone leerlingen was op alle schoolsoorten hoger dan dat van allochtonen.

Paniek om slangen in Amsterdam

MacUl (her)schreef voor ons het volgende bericht:

De dierenambulance in Amsterdam heeft de afgelopen vijf weken vijf meldingen van loskruipende slangen binnengekregen. Vier slangen zijn gevonden. Eén slang, gezien in park Frankendael, is nog altijd spoorloos.

Donderdag kwam een melding binnen over een slang van zo'n anderhalve meter in het park in de Watergraafsmeer, Amsterdam Oost. Medewerkers van de Dierenambulance hebben het dier ter plaatse gezien, maar niet kunnen vangen. Daarna is de slang niet meer gezien.

Mevrouw Mendonca uit de Sportstraat in de Marathonbuurt in Oud-Zuid, werd 'helemaal gek' toen ze zaterdagochtend een bezoekje bracht aan haar toilet. "Er stak een zwart puntje onder de wc-bril uit. Toen ik de bril optilde zag ik een slang in de wc-pot liggen. Ik werd helemaal gek en riep mijn man en zoon. Even later lag de slang lag naast de wc-pot", aldus mevrouw Mendonca. De politie was er binnen vijf minuten. Personeel van de dierenambulance heeft het beest, een rattenslang (ongevaarlijk), opgehaald en naar Artis gebracht. De eigenaresse heeft het beest inmiddels weer opgehaald.

Werknemers minder vaak ziek

Tomzev had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CBS meldt dat het ziekteverzuim in de eerste drie maanden van dit jaar fors gedaald is. Bij particuliere bedrijven meldde gemiddeld per dag 5,3 procent van de werknemers zich ziek. Dat is een daling van 0,6 procent, de grootste daling sinds 1997. Bij de rijksoverheid daalde het ziekteverzuim met 1,0 procent tot 7,3 procent.

Het verzuim ligt bij het rijk hoger, omdat hier ook werknemers die langer dan een jaar ziek zijn worden meegeteld. Wanneer deze langdurig zieken niet worden meegeteld, ligt het verzuim bij het rijk op 7,1 procent. Overigens worden alleen overheidsinstellingen met meer dan 100 werknemers in de telling meegenomen.

Babyolifantje geboren in Blijdorp

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Diergaarde Blijdorp meldde vandaag het heugelijke nieuws dat in de Rotterdamse dierentuin afgelopen zaterdag een olifantje geboren is. De "kleine" heet Anak en woog bij geboorte maar liefst 100 kilo. De baby, een vrouwtje, mag woensdag naar buiten, maar het publiek mag al op kraambezoek in het olifantenverblijf.

Moeder Yasmin (12 jaar oud) werd voor het eerst moeder, wat de bevalling extra spannend maakte. Uiteindelijk is alles goed gegaan, en kan er terug worden gekeken op een voorspoedige bevalling.

Anak weet zich in Blijdorp verzekerd van de nodige familie: grootmoeder Irma (zelf ook zwanger) en moeder Yasmin houden haar gezelschap. Het feit dat drie generaties vertegenwoordigd zijn is uniek voor dierentuinen in Europa, aldus Blijdorp.

Meer geboorten bij oudere vrouwen

HansMij had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijk dat steeds meer vrouwen van 45 jaar en ouder een kind krijgen. Bij een kwart van hen gaat het zelfs om het eerste kind.

Vorig jaar bevielen 233 vrouwen in deze leeftijdsgroep, in 2001 waren dit er 205 en in 1998 slechts 177. Vrouwen lopen op hogere leeftijd een grotere kans een kind te krijgen met een chromosoomafwijking, zoals het syndroom van Down.

Ook bij vrouwen van 40 tot 45 jaar is een sterke toename van het aantal geboorten. In deze groep bevielen vorig jaar 5701 vrouwen: 250 meer dan het voorgaande jaar en 1576 meer dan vijf jaar eerder. Ook hier gaat het in een kwart van de gevallen om een eerste kind.

Het CBS constateert dat de afgelopen decennia vrouwen steeds later moeder worden. Gemiddeld bevielen vrouwen in 2001 voor het eerst toen ze 29,2 jaar waren. In 1950 was dat nog 26,4 jaar.

Geheel in de lijn van deze trend neemt het aantal tienermoeders af. Vorig jaar waren er 2649 bevallingen van vrouwen jonger dan twintig jaar. Dat zijn er 37 minder dan een jaar eerder.

Katjes door brievenbus van asiel

Rbj herschreef voor ons het volgende bericht:

Ook deze zomer zitten de dierenasiels weer overvol. De Dierenbescherming heeft al veel voorbeelden van vervelende verhalen. Er is bijvoorbeeld melding gemaakt van katjes die door de brievenbus bij het asiel waren achtergelaten. Er werden honden aan het hek van het asiel gebonden en katten werden voor het asiel uit de auto gegooid.

Er zijn ook dit jaar veel mensen die de vakantie belangrijker vinden dan hun geliefde huisdier.

Eminem bang voor zijn leven

PIM4EVER en koekiemoekie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zes voormalige CIA-bodyguards moeten er voor zorgen dat Eminem niet hetzelfde lot ondergaat als Tupac Shakur en Biggie Smalls, welke beide vermoord werden door vijanden uit concurrende gangs. De extra maatregelen zijn naar aanleiding van een geëscaleerde twist met rap-rivaal Ja-Rule. Via rapteksten beledigen beide rappers elkaar al maanden, maar Eminem is nu bang dat hij de verkeerde mensen heeft beledigd.

Naast de 160.000 dollar per persoon kostende CIA-Bodyguards die gewapend zijn met Glocks, draagt Eminem overal een kogelvrij vest. Ook is hem geadviseerd om een hek met camera's rond zijn huis in Detroit te bouwen.

Bob Hope overleden

Tomzev had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beroemde Amerikaans acteur en komiek, Bob Hope, is vandaag op 100-jarige leeftijd overleden.

Bob Hope werd met name bekend om zijn wereldwijde successong 'Thanks for the Memories.' In de tweede wereldoorlog werd hij beroemd als acteur. Samen met Bing Crosby heeft hij één van de meest bekende komische duo's gevormd. In 1937 tekende hij bij NBC voor een radioprogramma welke hij tot 1996 heeft gemaakt.

Groot massagraf in Bosnië geopend

Robertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Crni Vrh, een zone ten noorden van Srebrenica dicht bij de Servische grens, zijn forensische deskundigen begonnen met het openen van waarschijnlijk het grootste massagraf in Bosnië. Waarschijnlijk liggen er zevenhonderd moslimmannen en -jongens begraven, de meeste uit Srebrenica.

Het graf is een zogenaamd secundair massagraf. Dit betekent dat de lijken eerst ergens anders waren begraven maar daarna door Bosnische Serviërs zijn overgebracht naar een andere plek om de sporen van de massaslachting te verwijderen.

'Wij geloven dat dit graf enkele honderden lijken bevat van de Srebrenica-massaslachting in 1995 en van burgers uit Zvornik die aan het begin van de oorlog zijn gedood', aldus Murat Hurtic van de Bosnische commissie voor vermiste personen. 'Het zou het grootste massagraf kunnen zijn dat tot nu toe in Bosnië is ontdekt.'

Tot nu toe bevatte het grootste graf 500 lijken. De opgraving zal weken in beslag nemen. De lijken zullen zeer moeilijk te identificeren zijn doordat in dit soort graven de lijken vaak door bulldozers uit elkaar gereten zijn. Er worden na de oorlog in Bosnië nog steeds 20.000 mensen vermist.

Feyenoord aast op Landzaat

Feyenoord heeft interesse getoond voor middenvelder Denny Landzaat (27) van Willem II.

De Rotterdammers zijn op zoek naar een goede middenvelder na het vertrek van Paul Bosvelt. Drie weken geleden deed de club een eerste poging om Landzaat te halen, maar het tegenbod van 3 miljoen euro van Willem II vond Feyenoord aan de hoge kant.

Landzaat over het bod: "Als Willem II dat inderdaad heeft gevraagd, dan is dat niet meer van deze tijd". Om maar aan te geven dat er wellicht nog mogelijkheden zijn. De speler ziet zelf een overgang best zitten: "Feyenoord is een stap hogerop en ik heb het idee dat ik daar klaar voor ben." Landzaat heeft reeds zes interlands op zijn naam.

Feyenoord bracht dit weekend een sterk verbeterd bod uit. De club ziet zich min of meer genoodzaakt Landzaat te halen, want het bod van een half miljoen euro op Alfred Schreuder van NAC werd afgewezen.

Treinsurfpoging ternauwernood verijdeld

Tomzev had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder het motto 'alles voor de kick' was een groepje jongeren zondag van plan om achter een trein aan te gaan surfen. Een conducteur kon dit maar net voorkomen. Op het station Veenendaal-West hadden de jongens een plank achter de trein gebonden met daarop een stoel en een constructie om de plank op de rails te houden.

De conducteur die het in de gaten kreeg sommeerde de jongens het bouwsel op het perron te zetten, maar de jongens gingen er meteen vandoor toen ze dit gedaan hadden. Hierbij lieten ze een mes achter wat waarschijnlijk bedoeld was om het touw los te snijden mocht de stunt te gevaarlijk worden.

Het signalement dat de conducteur doorgaf was niet duidelijk, waardoor de politie, die drie jongens had aangehouden, deze bij gebrek aan bewijs moesten vrijlaten. Ook de videobeelden gaven geen uitsluitsel.

Beleid Schiphol is fiasco

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Schipholbeleid van de afgelopen jaren is een fiasco geworden. Dit schrijft de Volkskrant. Veel van de omwonenden worden ten onrechte niet door de wet beschermd tegen geluidsoverlast. Volgens PvdA kamerlid Diederik Samson hadden politici van de PvdA kunnen weten dat ze valse verwachtingen schepten over een mogelijke vermindering van de geluidsoverlast.

Dezelfde Samson geeft in de Volkskrant aan dat oud-PvdA -minister Netelenbos in de luchtvaartwet die in 2001 door de Tweede Kamer werd goedgekeurd een fundamentele fout heeft gemaakt. In deze wet werd Schiphol toestemming gegeven voor verdere groei zonder rekening te hoeven houden met de geluidsoverlast in een groot gebied rondom de luchthaven. De norm die is opgenomen in de wet heeft mensen voor de gek gehouden aldus Samson.

[UPDATE] Mysterieuze koker open

In Southwark, Londen, heeft men bij een archeologische opgraving op wat waarschijnlijk een Romeins tempelcomplex uit de tijd van Jezus Christus is, een Romeinse capsule gevonden.

Op deze plek wordt al een jaar onderzoek gedaan naar een Romeinse nederzetting. Andere ontdekkingen omvatten een bronzen voet op ware grootte en een plaquette met de naam Londen erop. Experts zeggen dat de tekst op de plaquette verwijst naar een champagne importeur, het is waarschijnlijk de oudste Londense advertentie die ooit gevonden is.

Niemand weet wat zich in de tinnen koker, met een doorsnede van 5.8 cm, bevindt. Gary Brown, managing director van Preconstruct Archaeology, het bedrijf achter de opgraving, zegt: "Het doosje is verzegeld, wat er ook in zit is meer dan 2000 jaar oud. Misschien zit er niets in, misschien de resten van een offer. We zullen moeten afwachten".

De capsule wordt vandaag geopend, en zal daarna tentoongesteld worden in het Museum of London, tezamen met de andere vondsten.

De opgraving is nu beëindigd, er zullen huizen gebouwd gaan worden.

[UPDATE]
De koker blijkt crème te bevatten. In de crème zijn vingerafdrukken te zien. Er komt een sterke zwavellucht vanaf. Volgens deskundigen gebruikten de Romeinen vaak ezelinnenmelk als gezichtscrème.

Een foto van de geopende capsule is hier te vinden.

Opnieuw doodstraf geëist in rechtszaak Bali

Sylv3r had ons volledig herschreven via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de tweede maal is de doodstraf geëist tegen iemand die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslagen op Bali in oktober vorig jaar. Imam Samudra, die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de bomaanslagen en die 1 van de 4 hoofdverdachten is, hoorde dit maandag tegen zich eisen. Eind vorige maand werd dezelfde straf geëist tegen Amrozi, die betrokken zou zijn bij het plannen en uitvoeren van de aanslagen.

Samudra toonde tijdens het proces geen berouw over de doden uit westerse landen, maar betreurde het wel dat bij de aanslag ook moslims omgekomen zijn. Hij zei echter te verwachten dat God hem dat zal vergeven. Hij verklaarde de aanslagen volgens de wet van de islam gerechtvaardigd te vinden, omdat Bali de "poel van zonde" zou zijn. "Bali is het zondigste oord van Indonesië, terwijl de meerderheid van de bevolking moslim is", aldus Samudra.
Samudra heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij de aanslagen, maar ontkende het brein te zijn. Zijn advocaten melden dat Sumatra heeft gezegd klaar te zijn om de doodstraf te ondergaan.

Imam Samudra wordt gezien als leidende figuur in de Aziatische moslimbeweging Jemaah Islamiyah (JI). Hij vertelde de rechtbank dat hij in de jaren negentig zijn training in Afghanistan heeft ontvangen. Hij bekende ook betrokken te zijn geweest bij een bomaanslag op een kerk in Batam, even ten zuiden van Singapore, op kerstavond 2000.
Op 11 augustus, wanneer de zaak wordt hervat, zal Samudra zelf een pleidooi houden om zich te verdedigen.

De etappewinnaars

Magerusz bleek uiteindelijk de beste manager. Hij had geen enkele etappezege nodig om te overwinnen. Wie er wel op één dag de beste was/waren?

Ronde 1 wicker Parijs (Tour Eiffel) - Parijs (Avenue de la Motte-Picquet)
Ronde 2 osmose Saint-Denis/Montgeron - Meaux
Ronde 3 DUMMETJE La Ferté-sous-Jouarre - Sedan
Ronde 4 MArten Charleville-Mézières - Saint-Dizier
Ronde 5 Spoenk Joinville - Saint-Dizier
Ronde 6 astuifzand / PAUPER Troyes - Nevers
Ronde 7 PAUPER Nevers - Lyon
Ronde 8 MaGNeT Lyon - Morzine
Ronde 9 CF21 Sallanches - L'Alpe d'Huez
Ronde 10 bobbyf Bourg d'Oisans - Gap
Ronde 11 PAUPER Gap - Marseille
Ronde 12 Kareem.Abdul-Jabbar Narbonne - Toulouse
Ronde 13 Boer_Teun Gaillac - Cap Découverte
Ronde 14 MaGNeT Toulouse (Cité de l'Espace) - Plateau de Bonascre
Ronde 15 remcov Saint-Girons - Loudenvielle
Ronde 16 psaiko Bagnères-de-Bigorre - Luz-Ardiden
Ronde 17 FW_tour Pau - Bayonne
Ronde 18 oxb_xenon / Suupg / varkentje Dax - Bordeaux
Ronde 19 Tburg Bordeaux - Saint-Maixent-l'Ecole
Ronde 20 djscandalous / PLAE@ Pornic - Nantes
Ronde 21 madjacksss / remcov Ville d'Avray - Paris Champs-Elysées

Scheiding door trouwfoto

MADG0BLIN, Mickeys, Sylv3r en jOukeOukebOuke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een huwelijk van enkele minuten, dat kan in Saudi-Arabië. Een man uit Mekka was nog maar net getrouwd, toen de broer van zijn bruid hen op de gevoelige plaat vastlegde. De man was aanhanger van de fundamentalistische wahabitische leer van de islam. Deze keurt foto's en andere afbeeldingen van mensen af op basis van religieuze redenen.

Eerst wilde de man de fotograaf nog te lijf gaan, maar de gasten wisten hem hiervan te weerhouden. Hierop besloot hij van zijn vrouw te scheiden. Dit kan in Saudi-Arabië door driemaal te zeggen dat men zijn vrouw verstoot.

De einduitslag

Met trots presenteren we hierbij de einduitslag van de Fok!Tourmanager:

Op een eerste plaats: Magerusz (2966)

Op de tweede plaats: remcov (2959)

Op de derde plaats: wb (2944)


Tevens zijn er prijzen voor de nummers vier en vijf, dit zijn geworden:

Op de vierde plaats: Trainspotter (2907)

Op de vijfde plaats: PLAE@ (2906)


Als altijd zijn er mensen die net naast de prijzen grepen, een eervolle vermelding voor:

Arthur78 (2894) en Engelaartje (2868)


Sta je hier niet bij? Zie dan de overallstand voor jouw positie.

We hopen dat iederen net zo genoten heeft van de Tour(Manager) als wij dat deden.
Heb je nog tips over verbeteringen aan de Tourmanager, we horen het graag via feedback. Iedereen wordt uitgenodigd om ook volgend jaar weer mee te doen aan de Fok!Tourmanager !!

De redactie


AliSalami, Rickmans, I.R.Baboon, Jelminho, Leatherface, okee6 en Dagobert

Punten ronde 21

Op de Champs Elysées was het tot ieders verrassing Jean-Patrick Nazon die won.
Waar vele managers de oudere broer kozen, waren er slechts enkele users die nu de punten konden incasseren.

Het podium van de Tour de France bracht geen verrassing. Lance Armstrong en Jan Ullrich zagen elkaar al vaker op die posities staan.
Alexandre Vinokourov was wel een nieuw gezicht, maar hij reed in de eerste tijdrit al zo sterk dat zijn podiumplek al vanaf de Pyreneeën niet meer in gevaar kwam.

Op de slotdag waren er nog wel wat managers die wilden opschuiven in het klassement. Zij die renners met stipnoteringen in het klassement hadden, werd het makkelijker gemaakt. madjacksss en remcov wonnen de etappe met 246 punten. Dit had verstrekkende gevolgen. remcov schoof op naar de tweede plaats in de eindrangschikking. Van_Nistelred kwam met zijn derde plaats van de dag (241) ook nog op een podium. Voor isolde-maria (240) was die eer net niet weggelegd.

Binnen enkele ogenblikken volgt nu de einduitslag, we hopen dat je genoten hebt en dat we je volgend jaar weer zien op de Fok!Tourmanager.

De redactie

Aanpak Antilliaanse probleemjeugd zeer lastig

Tilburg gaat Antilliaanse criminelen 'keihard' aanpakken, zo sprak burgemeester Johan Stekelenburg vorige week. Volgens diverse deskundigen is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. James Schrils, maatschappelijk werker voor Antillianen, is somber over de manier waarop de Nederlandse overheid omgaat met losgeslagen Antilliaanse jongeren. De Volkskrant tekende zijn verhaal op.

''Over vijf jaar vallen er nog steeds doden, net zoals anderhalve week geleden in Tilburg. Sorry, ik kan het niet anders zeggen'', zegt Schrils, die ook historicus is en voorzitter van de stichting Forsa voor hulpverlening aan Antillianen. Schrils, zelf ook Antilliaan, omschrijft de Antillianen als mensen met een groot minderwaardigheidsgevoel en historische trauma's die samenhangen met het koloniale verleden van de Antillen: ''Ze hebben zeer lange tenen. Ze schreeuwen: Wij eisen respect!. Maar ze geven zelf niemand respect. Ach, het is allemaal al lang beschreven en bedacht. Maar in Nederland worden er steevast wat projectjes tegenaan gegooid, die na een paar jaar weer geruisloos verdwijnen''.

Volgens Schrils kan alleen een aanpak die zeer veel geld kost het probleem te lijf gaan. Zo zouden de Antillen een Nederlandse provincie moeten worden, om zo hun economische en sociale situatie snel te verbeteren. Ook moet de politie niets meer accepteren. Géén wapenbezit, geen luidruchtige straatfeesten. ''Denk je dat Antillianen problemen hebben met preventief fouilleren? De meeste juichen het toe!''.

Schrils denkt dat het lang gaat duren voor er een noodzakelijke mentaliteitsverandering komt. Dat kan volgens hem alleen met programma's van 10, 20 jaar. Er zijn internaten nodig die kinderen kunnen opvangen, zonodig onder dwang. Vaders moeten op hun verantwoordelijkheid worden gewezen. Ze kunnen de opvoeding niet overlaten aan tienermoeders wier opleiding- en taalniveau doorgaans niet hoger is dan die van de criminele jeugd zelf, zo besluit Schrils.

'Kansloze jongeren'

Ook in het NRC Handelsblad zijn vergelijkbare verhalen te lezen. Volgens Johan van Gurp, projectmanager multiculturele samenleving, onderscheiden Antilliaanse jongeren zich van andere groepen allochtone jongeren omdat het rijksgenoten zijn die betrekkelijk drempelloos Nederland binnenkomen. Daarbij wordt er volgens hem ten onrechte van uitgegaan dat zij de Nederlandse taal beheersen.

,,Het zijn met name de kansloze jongeren uit de Antillen. Die hebben weinig scholing en spreken vaak nauwelijks Nederlands''. Maar het grootste probleem is volgens hem dat ze vaak in hun eentje komen. ,,Ze worden door moeder op het vliegtuig gezet en gaan hier op de bonnefooi op zoek naar een tante of een neef. Een thuisbasis ontbreekt. Er is geen sturing van ouders''.

Anderen, zoals Roy Pieters, voorzitter van de Antilliaanse organisatie Sirkulo Antiyano Tilburg, zijn minder somber. Volgens hem is er meestal wel een tante of een peetoom of kennis aanwezig. En het gaat om de groep van rond de 18, die zijn juridisch volwassen. Volgens Pieters is het probleem eerder dat de Antilliaanse gemeenschap in Tilburg de laatste jaren (te) sterk is gegroeid.

Veertig dode dolfijnen aangespoeld

In Roemenië zijn veertig dode dolfijnen aangespoeld op het strand van de Roemeense Danibe Delta van Sulina, aldus de politie zaterdag.

De dolfijnen werden gevonden op het strand aan de Zwarte Zee over een lengte van dertig kilometer. De politie zegt dat er geen directe verklaring is voor het incident.

Volgens biologen is de kwetsbaarheid van de dieren toegenomen door hun vertraagde voortplantingscyclus en watervervuiling.

Jeroen van Inkel naar Veronica 103?

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jeroen van Inkel gaat naar Veronica 103. Althans, dat zegt de website Radio.nl. Maar de bron van het bericht wordt niet genoemd. Maar dat het radioland roerig is op het moment, dat is zeker. Radio 538, waar van Inkel nu werkt, weet van niks. En ook bij Sky Radio, eigenaar van het nieuwe Veronica 103, zegt men van niks te weten.

"Het bericht kwam voor ons als een complete verrassing. Van een vertrek van Jeroen van Inkel weten we niks", zegt de woordvoerster van Radio 538. Bij Sky Radio is men ook verbaasd. "Alhoewel ook ik de roddels heb gelezen over de komst van Jeroen van Inkel, is daar bij ons intern niks over bekend", zegt de woordvoerster de non-stop zender.

Maar dat de radiostations aan elkaars top-dj's trekken weten ze bij Radio 538 wel. "We weten wel dat eigenaar Sky Radio voor haar zender Veronica 103 met mensen praat, maar wie dat zijn en hoe ver dat is weten we niet".

Het lijkt wachten op 31 augustus. Want dan gaat Veronica 103 van start. Dan horen we dus ook of Jeroen van Inkel daar de ochtendshow zal gaan maken.

Eindhovenaar rijdt in op uitgaanspubliek

PIM4EVER, Kriello en HansMij hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondagochtend moest de Eindhovense politie met pistool een inwoner uit dezelfde stad tot stoppen dwingen. De 39- jarigeman reed met zijn auto in op het uitgaanspubliek bij het voetgangersgebied, Stratumseind.

Doordat het bijna sluitingstijd was, liepen er veel mensen op straat. Sommigen konden nog maar net opzij springen om niet te worden geschept door de auto. Stoptekens en agenten die voor de auto gingen staan hadden geen succes. Pas toen een agent zijn dienstpistool trok stopte de man. Het zijraam moest worden ingeslagen om de man in te rekenen.

Weekblad met naam al-Sahhaf

danielluh en pberends hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De media zijn weer vrij in Irak en vanaf zaterdag is er weer een nieuw weekblad in omloop; genaamd Al-Sahhaf. Dit is naam van de minister van Informatie onder het regime van Saddam Hussein. Mohammed Saeed al-Sahhaf werd een enorme hype toen hij tijdens zijn televieoptredens bleef ontkennen dat de coalitietroepen meer en meer oprukten. Zelfs toen op de achtergrond van zijn toespraak de geluiden van de val van Bagdad te horen waren, ontkende hij de aanwezigheid van Amerikaanse troepen aldaar.

Hoofdredacteur van het nieuwe blad gaf aan dat hij een naam wilde die het publiek zou aanspreken. Daarnaast lijkt Sahhaf op Sahaffi, het Arabische woord voor journalist.

Dat de media genieten van hun vrijheid is wel duidelijk. Het blad Al-Sahhaf is nummer 161 in de reeks van nieuwe titels die verschenen na de val van Saddam op 9 april.

Vrouw verkoopt zoontje voor veertien euro

Robertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Justitie in China heeft een onderzoek ingesteld naar een vrouw die wordt verdacht haar zoontje te hebben verkocht.

De vrouw, woonachtig in de Noord-Chinese stad Heilongjiang zou haar zoontje van een maand oud verkocht hebben voor 100 yuan, omgerekend bijna 14 euro.

Justitie kwam de zaak op het spoor nadat de buren van de vrouw aan de politie hadden verteld dat zij haar kind had verkocht aan een echtpaar uit Shenyang. De vrouw zou dat hebben gedaan omdat zij geen geld had om het kind te onderhouden.

Programmering Veronica lekt uit

Logo VeronicaDe programmering van de 'nieuwe' televisiezender Veronica is uitgelekt. Zojuist was bij het ochtendprogramma Stendersvroeg op Radio 3FM een deel van de programmering te horen.

Een aantal oude bekenden als 'Airwolf' en 'Married with Children' werden genoemd. Ook 'Ab Normaal' en 'Luifel en Luifel' zijn weer te bewonderen. Als films werden 'Who framed Roger Rabbit' en 'Gladiator' genoemd.

Overigens lekte de programmering van de hele eerste maand uit. De Stendersvroeg DJ heeft aangeboden deze te faxen wanneer je je fax-nummer doorstuurt via SMS.

Armstrong en Petacchi naar Oostenrijk

Lance Armstrong zal na afloop van de Tour vertrekken naar Oostenrijk om daar een criterium te rijden.

De Amerikaan die in Spanje woont, kiest derhalve niet voor Nederland. Hij rijdt op 29 juli in Graz. Verder zijn er wedstrijden in Wels (30 juli), Innsbruck (31 juli) en Wenen (1 augustus).

In Wels zullen in ieder geval Alessandro Petacchi, Gerrit Glomser, Gilberto Simoni en Pavel Padrnos aan de start verschijnen. De Oostenrijker Georg Totschnig kiest voor zijn thuishaven Innsbruck.

Het bericht is opmerkelijk omdat de Acht van Chaam (30 juli) eerder claimde Petacchi te hebben gecontracteerd om onder andere tegen Mario Cippolini uit te komen. Voorlopig lijkt de Italiaan wel degelijk in Chaam te fietsen, aldus de website van Chaam.

Van Nistelrooij niet te koop

"Ruud van Nistelrooij is voor geen enkel bedrag te koop", dat zei Manchester-Uniteddirecteur Peter Kenyon dit weekend.

Roman Abramovic, de steenrijke nieuwe eigenaar van Chelsea, heeft een andere opvatting, "voor geld is alles te koop". Abramovic deed eergister het waanzinnige bod van 100 miljoen euro op Real-vedette Raùl. Helaas voor hem sloeg Raùl het bod resoluut af. Dan maar Ruud van Nistelrooij moet Abramovic gedacht hebben.

Manchester United vindt echter dat er van de Nederlander geen gelijke bestaat. Kenyon: "Hij is essentieel voor ons team. Hij is één van die spelers die gewoonweg niet te koop zijn. Je kunt een Van Nistelrooij niet vervangen. Er is er maar één zoals hij en daarom is hij niet te koop. Je kunt Ruud beschouwen als de uitzondering op de regel dat alles te koop is. We hopen dat hij nog jarenlang bij Manchester United zal spelen."

Ullrich kwam enkel voor etappe

Jan Ullrich heeft na afloop in Parijs verklaard dat hij 'enkel' voor een etappezege naar Frankrijk gekomen was. Hij noemde zijn tweede plaats een opsteker voor zijn Team Bianchi.

Ullrich was in de de weken voor de Tour vooral bezig met de geboorte van zijn eerste kind. Toen het daags voor de Tour geboren was, reisde Der Jan vol moraal af naar Parijs. Na een aanvankelijk redelijke start, waarbij hij Armstrong op tijd klopte in de proloog, werd hij ziek.

In de nacht na de ploegentijdrit had Ullrich last van hoge koorts. Met veel moeite wist de ploegarts hem aan de start te krijgen voor de rit naar Nevers. Ullrich moest vervolgens passen in de rit naar Alpe 'd Huez, waar hij achteraf wellicht de Tour verloor. Opmerkelijk was zijn unieke tijdritzege in Cap Découverte. Voor het eerst versloeg hij zijn grote rivaal Lance Armstrong.

In de etappe naar Luz-Ardiden wachtte Ullrich op Armstrong, nadat die gevallen was. Op souplesse bleek Armstrong hem daarna te kunnen kloppen. Een krachtig antwoord op het plaagstootje van de Duitser op de Tourmalet onderweg. Uiteindelijk werd een val in de afsluitende tijdrit Ullrich fataal. "Ik ging echt niet te hard toen ik die bocht inging. Ik had geen problemen in de bocht ervoor en ook niet erna. Er moet een beetje olie op de weg hebben gelegen." Zijn doel, een gewonnen etappe, had hij echter al meer dan bereikt.

Het prijzengeldklassement

Voor de mensen die het interessant vinden om te zien wat er verdiend is deze Tour volgt hierbij een overzicht van de behaalde premies en prijzen per ploeg.

US Postal en Team Bianchi konden gister dankzij de kopmannen de beste resultaten presenteren. Armstrong incasseerde 400.000 euro voor zijn zege. Voor Bianchi is het geld 'een mooie aanvulling' van het startkapitaal, de ploeg werd juist voor de Tour opgericht.

Het Belgische Quick Step-Davitamon, dat na het vertrek van Alessandro Petacchi en de halve Fasso Bortolo-ploeg, de rest van de Tour bovenaan stond in het klassement van verdiensten, vindt zich vandaag pas op de achtste plaats terug. Een ontketende Bram de Groot kon in de laatste week niet voorkomen dat Rabobank slechte zaken deed. De Nederlandse ploeg eindigde als 20e achterin het veld.

Het prijzenklassement (in euro):
1 US Postal 482.138
2 Team Bianchi 228.096
3 Telekom 165.599
4 CSC 160.630
5 Crédit Agricole 143.439
6 Euskaltel-Euskadi 131.079
7 iBanesto.com 113.913
8 Quick Step-Davitamon 109.651
9 FDJeux.com 77.847
10 Fassa Bortolo 55.449
11 AG2R 47.040
12 Brioches-La Boulangère 41.275
13 Lotto-Domo 41.129
14 Jean Delatour 37.862
15 Alessio 32.798
16 ONCE 26.306
17 Saeco 26.098
18 Cofidis 25.809
19 Vini Caldirola 25.557
20 Rabobank 21.626
21 Gerolsteiner 13.120
22 Kelme 10.091

Menchov beste Jongere renner

Denis Menchov veroverde de Witte trui. De minst bekende trui wordt elk jaar vergeven aan de best presterende renner van 25 jaar of jonger.

Denis Menchov van iBanesto.com hield gister liefst 42 minuten en 29 seconden over op nummer twee de Spanjaard Mikel Astarloza. De Rus eindigde in het algemeen klassement op 19'44" achter Lance Armstrong op een 11e plaats in de eindrangschikking.

Menchov nam in de zevende etappe naar Morzine de Witte trui over van zijn ploeggenoot Vladimir Karpets en stond deze in het vervolg niet meer af. Hij werd op het podium geflankeerd door Mikel Astarloza (AG2R) en Juan Miguel Mercado (iBanesto.com).
Tot op gister had de Rus enkel winst in het Eindklassement van de Tour de l'Avenir van 2001 (ronde der beloften) op zijn naam staan.

Duitse regering optimistisch over economie

De Duitse regering heeft goede verwachtingen dat de economie zich in de tweede helft van dit jaar herstelt. Een economische groei van 0,75 procent dit jaar en een groei van 2 procent volgend jaar blijft mogelijk. Dat zegt minister Clement van Economische Zaken in het blad Bild.

Het International Monetary Fund (IMF) verlaagde onlangs nog de prognose voor de groei in Duitsland dit jaar van 0,5 procent naar 0 procent. Duitsland verkeert nu net als Nederland in een economische recessie.

Minister Clement heeft niet laten weten waarop zijn optimisme is gebaseerd. Hij noemde als voorwaarde dat de CDU/CSU-deelstaten de hervorming van de belastingen steunen. De Beierse CSU-premier Stoiber dreigt deze in de Bondsraad (de Duitse Eerste Kamer) te blokkeren.

US Postal bestraft voor shirt

De ploeg van US Postal kan zich dankzij de zege van Lance Armstrong wat permitteren. De Tourdirectie beboette de Amerikanen fors voor het dragen van een afwijkend shirt in de laatste etappe.

Ter gelegenheid van de Centenaire dacht US Postal origineel te zijn door een klassiek shirt aan te trekken. De outfits van de renners waren in de kleuren van en bedrukt met US Mail, honderd jaar geleden de naam van het Amerikaanse postbedrijf.

Deze 'knipoog' werd niet gewaardeerd door de jury en kostte elke renner 200 Zwitserse francs (130 euro). De US Postal-ploeg kreeg verder een straf van 4500 Zwitserse francs (2900 euro).

Laatste reviews en specials
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
©FOK.nl e.a.