[UPDATE] Mysterieuze koker open

In Southwark, Londen, heeft men bij een archeologische opgraving op wat waarschijnlijk een Romeins tempelcomplex uit de tijd van Jezus Christus is, een Romeinse capsule gevonden.

Op deze plek wordt al een jaar onderzoek gedaan naar een Romeinse nederzetting. Andere ontdekkingen omvatten een bronzen voet op ware grootte en een plaquette met de naam Londen erop. Experts zeggen dat de tekst op de plaquette verwijst naar een champagne importeur, het is waarschijnlijk de oudste Londense advertentie die ooit gevonden is.

Niemand weet wat zich in de tinnen koker, met een doorsnede van 5.8 cm, bevindt. Gary Brown, managing director van Preconstruct Archaeology, het bedrijf achter de opgraving, zegt: "Het doosje is verzegeld, wat er ook in zit is meer dan 2000 jaar oud. Misschien zit er niets in, misschien de resten van een offer. We zullen moeten afwachten".

De capsule wordt vandaag geopend, en zal daarna tentoongesteld worden in het Museum of London, tezamen met de andere vondsten.

De opgraving is nu beŽindigd, er zullen huizen gebouwd gaan worden.

[UPDATE]
De koker blijkt crŤme te bevatten. In de crŤme zijn vingerafdrukken te zien. Er komt een sterke zwavellucht vanaf. Volgens deskundigen gebruikten de Romeinen vaak ezelinnenmelk als gezichtscrŤme.

Een foto van de geopende capsule is hier te vinden.