Paniek om slangen in Amsterdam

MacUl (her)schreef voor ons het volgende bericht:

De dierenambulance in Amsterdam heeft de afgelopen vijf weken vijf meldingen van loskruipende slangen binnengekregen. Vier slangen zijn gevonden. Eťn slang, gezien in park Frankendael, is nog altijd spoorloos.

Donderdag kwam een melding binnen over een slang van zo'n anderhalve meter in het park in de Watergraafsmeer, Amsterdam Oost. Medewerkers van de Dierenambulance hebben het dier ter plaatse gezien, maar niet kunnen vangen. Daarna is de slang niet meer gezien.

Mevrouw Mendonca uit de Sportstraat in de Marathonbuurt in Oud-Zuid, werd 'helemaal gek' toen ze zaterdagochtend een bezoekje bracht aan haar toilet. "Er stak een zwart puntje onder de wc-bril uit. Toen ik de bril optilde zag ik een slang in de wc-pot liggen. Ik werd helemaal gek en riep mijn man en zoon. Even later lag de slang lag naast de wc-pot", aldus mevrouw Mendonca. De politie was er binnen vijf minuten. Personeel van de dierenambulance heeft het beest, een rattenslang (ongevaarlijk), opgehaald en naar Artis gebracht. De eigenaresse heeft het beest inmiddels weer opgehaald.