FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 juni 2003

Rondje NŁrburgring met Alex Wurz

De derde coureur van McLaren, Alex Wurz, neemt ons een rondje mee over de NŁrburgring.

"Opschakelend door de versnellingen op het rechte stuk bij start-finish bereik je 290km/u in de zesde versnelling, voordat je hard afremt voor de ingang van de Mercedes Arena, dat is een hairpin rechtsaf waarvoor je terug moet naar de eerste versnelling. Een lange 180-graden linkerbocht en een 90-graden rechterbocht volgen onmiddelijk, wat je op het korte rechte stuk brengt."

Bij het heuvelaf naderen van de Dunlop Kehre rem je van 297km/u in de zesde versnelling naar 96km/u in de tweede. Dan weer vroeg op het gas als je de bocht heuvelop uitkomt richting de RTL bocht om het gas een beetje los te laten voor een links-rechts chicane en dan hard remmen voor de RTL bocht, terug naar 136km/u in drie voor de 90-graden linkerbocht.

Een vergelijkbare rechterbocht, een van de cruciaalste bochten op het circuit, volgt en leid je naar het rechte stuk achterop, dat vol gas in de zevende versnelling genomen wordt terwijl je de Veedol chicane nadert, de beste inhaalmogelijkheid van het circuit. Dit is opnieuw een lastig rempunt omdat je vanaf het snelste punt van de baan naar 96km/u in een seconde voor de chicane waar je agressief over de curbs moet rijden om de snelheid mee te nemen door de bocht."

Di Montezemolo: "Een Italiaan in een Ferrari

Een Italiaan in dť Italiaanse Formule 1 bolide, een Ferrari, is ondertussen alweer 11 jaar geleden. Ivan Capelli deed toen zijn rondjes in de scharlakenrode bolide. Ferrari opperhoofd Di Montezemolo gaf aan graag weer een Italiaan in een Ferrari te zien.

"Een Italiaan zien winnen in een Ferrari is de droom van vele landgenoten. Soms komen dromen uit, maar heel vaak ook niet. Als de tijd rijp is willen echter heel graag eens een poging wagen. Er komt heus een tijd dat we de trend van internationale rijders binnen ons team zullen ombuigen. Helaas spelen er bij de keuze voor een Italiaanse rijder ook heel veel economische en politieke belangen mee" aldus Luca di Montezemolo tijdens een persconferentie in Rome.

DC over zijn 150e GP

Samen met Heinz-Harald Frentzen zal David Coulthard tijdens de GP op de Nurburgring voor de 150e maal meedoen aan een Formule 1 race.

"De MP4-17D was wederom competatief in Canada op de momenten dat we niet in verkeer zaten. We zouden goed werken moeten kunnen verrichten op de Nurburgring. Bovendien biedt het circuit een aantal goede inhaalmogelijkheden, bijvoorbeeld het remmen voor de Veedol chicane, of bij de hairpin bij de ingang van de Mercedes Arena. Natuurlijk zien we ernaar uit om de MP4-18 te gebruiken, maar tot die tijd ben ik zeker dat alles zijn gangetje zal gaan. Persoonlijk zal ik alles geven zolang ik een wiskundige kans heb voor de titel."

Renault verwacht veel van NŁrburgring

Renault coureurs Jarno Trulli en Fernando Alonso gaan er vanuit goed te kunnen presteren bij de Europese Grand Prix komend weekend.

Trulli kent de baan goed, en heeft er zijn beste Formule 1 prestatie neergezet; hij is er in 1999 tweede geworden. Trulli vindt alle banen leuk, en dus ook de Nurburgring. Ook zegt hij dat het circuit vrij simpel niet erg technisch is, maar inhalen is wel lastig. Trulli heeft al in zijn Formule 3 tijd kennis gemaakt met de baan.

Alonso heeft afgelopen week getest in Jerez, Spanje. Hij heeft voor het laatst op de NŁrburgring gereden met Minardi in 2001. "Het nieuwe deel is beslist het lastigste stuk voor mij, omdat ik het compleet niet ken," aldus Alonso. "Gelukkig heb ik het voordeel van 2 uur extra testen op vrijdagmorgen. Als de vrije training begint heb ik een goede kennis van de baan, en ik denk dat we competatief kunnen zijn.

Heidfeld naar Jordan?

Kleffe_Dop wist ons vandaag het volgende te melden:

Er zijn weer volop geruchten binnen het F1-circus over mogelijke transfers van coureurs.

De laatste berichten gaan over Nick Heidfeld. Hij zou zijn plaats bij Sauber verruilen voor een zitje bij Jordan en worden vervangen door Felipe Massa, momenteel testrijder bij Ferrari. Hij zou dan bij Jordan met motoren van Mercedes kunnen rijden.

Hoewel dat aannemelijk klinkt is er ook iets tegenin te brengen. Het is namelijk nog lang niet zeker of Jordan de beschikking krijgt over de goedkope motoren van Mercedes. Daarnaast is de loyaliteit van de motorenfabrikant in twijvel te trekken. Hoewel Heidfeld een goede band met de Duitse motorenbouwer heeft, haalde McLaren-Mercedes eerder niet hem, maar Raikkonen bij het team.

Ook Massa als Saubercoureur is twijfelachtig. De Braziliaan reed al een jaar voor Sauber en toen leek het niet echt te klikken tussen de twee partijen.

JPM vier maanden niet over de Franse wegen

Juan Pablo Montoya zal zich de komende vier maanden niet mogen vertonen op de Franse wegen, hij is onlangs in een (hoe kan het ook anders) BMW geflitst voor te snel rijden.

In een BMW 4x4 tufte Montoya met 204 km/u over een Franse snelweg. Als bonus kreeg de Colombiaan een boete van § 1200,- nadat de zaak voor de rechter kwam. Deze situatie heeft overigens geen invloed op rijden in andere landen en het racen in de Formule 1.

BAR start 2004 met oude auto

In navolging van Ferrari en sinds dit jaar McLaren komt nu BAR met de mededeling dat ze komend seizoen niet met de nieuwe auto zullen starten. Dit is allemaal uit betrouwbaardheidsoverwegingen.

"Aan het einde van dit jaar zullen we een hybride wagen gaan testen. Deze wagen zal de motor, versnellingsbak en achterwielophanging hebben van de 2004-BAR. Dat geeft ons enerzijds meer tijd om voor 2004 een grote stap voorwaarts te maken en anderzijds om het jaar heel betrouwbaar te beginnen. Na de overzeese Grand Prix zullen we dan de compleet nieuwe bolide introduceren" aldus technisch directeur Geoff Willis.

Shumi: Ik stop als ik niet meer nummer 1 ben

Michael Schumacher zal nooit de tweede viool spelen binnen een team. Mocht de tijd ooit komen dat de Ferrari-coureur de tweede coureur zou moeten worden, dan zou dat automatisch zijn pensioen betekenen, zo liet hij in een interview weten.

De vijfvoudig wereldkampioen heeft een grote status als nummer ťťn van Ferrari. Het moet echter wel zo blijven wil hij zijn contract, dat tot 2006 loopt, uitzitten.

"Als mijn teamgenoot beter is dan ik, dan is het tijd om weg te gaan," aldus de Duitser in The Sun. "Het zou dan beter zijn om te stoppen dan om alles te riskeren." Het is echter afwachten hoe lang Barrichello, een coureur met veel meer kwaliteiten dan dat hij in zijn huidige rol kwijt kan, blij is met de tweede plaats binnen Ferrari.

CocaÔne op 90 procent van Eurobiljetten

Fogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Euro geldStop jij je Eurobiljetten wel eens onder je neus om vervolgens eens goed te gaan snuiven? Je zou het niet zeggen, maar in negen van de tien gevallen krijg je dan drugs binnen. Je leest het goed, ons geld zit onder de drugs, zo blijkt uit een Duits onderzoek.

Bijna op ieder onderzocht biljet werden sporen van drugs aangetroffen. Dat komt doordat cocaÔnegebruikers de biljetten oprollen om de drugs ermee op te snuiven. Het biljet komt vervolgens weer in de roulatie en op zijn weg door handen, beurzen en kassa's bestuift het witte poeder weer andere biljetten.

Hoe fijn poeder zich kan laten verspreiden hebben we gezien bij de aanslagen met Anthrax in de Verenigde Staten. Eťn brief met dat poeder was al genoeg om een compleet postcentrum te infecteren. Eťn biljet zou zo ook al duizenden biljetten kunnen besmetten.De gedachte dat we nu straks na het snuiven aan de Eurobiljetten allemaal verdoofd rond zullen lopen is overigens ongegrond. Op de 700 onderzochte biljetten werd gemiddeld per biljet 0,4 microgram cocaÔne aangetroffen (4 miljoenste gram). Aan je biljetten likken of opsnuiven zal je dus niet naar 'mooie' werelden brengen.

Overigens heeft het onderzoek ook het vooroordeel dat de drugs vooral in de wereld met 'groot' geld wordt gebruikt weerlegd. Bij de biljetten van 100, 200 en 500 Euro werd namelijk beduidend minder cocaÔne gevonden.

LPF-voorstel 'noodweer' afgebrand [Update]

De Tweede Kamer moest vandaag niets weten van het LPF voorstel om een 'noodweer-expres'-artikel op te laten nemen in de wet. Die wet zou duidelijk moeten aangeven dat gepast geweld is toegestaan om een (winkel)dief aan te houden. CDA-minister Donner noemde het voorstel totaal onnodig. Volgens hem voldoet de huidige wet ruim voldoende, omdat doelmatig geweld om iemand te overmeesteren reeds wordt toegestaan. De rechter toetst dat per geval.

De rest van de Tweede Kamer, behoudens de LPF-fractie, was het met Donner eens. De Kamer vond het LPF-voorstel riskant, omdat dit geweld zou kunnen aanwakkeren. En zo'n bepaling lost de winkelcriminaliteit niet op.

Donner had ook een sneer in huis voor prins Bernhard die eerder de boete betaalde voor het inmiddels bekende AH-duo. "Geweld moet niet worden aangemoedigd door publieke figuren die de boete willen betalen. Dan is er sprake van uitlokking". LPF-Tweede-Kamerlid Joost Eerdmans heeft nu aangeboden om de boete te betalen bij de nieuwe aanhouding van het tweetal.

Update 23:00

Na het Kamerdebat haastte minister Donner zich te zeggen dat hij gťťn kritiek op prins Bernhard had vandaag, maar alleen doelde op Joost Eerdmans van de LPF. Politieke commentatoren spreken van een uitglijer van Donner, die voor de camera van NOVA tot drie keer toe ontkende op Bernhard gedoeld te hebben als publiek figuur.

Handel in BN'ers via de Sterrenbeurs

John de Mol heeft weer wat nieuws bedacht: handelen in aandelen van Nederlandse sterren. Via een Sterrenbeurs wordt het mogelijk om aandelen van sterren als Andrť van Duin, Andrť Hazes, Linda de Mol of Wendy van Dijk te kopen of verkopen. Het gebeurt via het internet

De Sterrenbeurs is een (eerste) project van samenwerking tussen uitgeversconcern De Telegraaf en Endemol. Het gaat om een spel waarbij geen geld maar wel punten zijn te verdienen. Deelname is gratis behoudens een kleine bijdrage in de administratieve kosten. Wie slecht belegt, verliest alleen zijn punten. Talentvolle handelaren kunnen hun winst incasseren. Wie op de hoogte is van de Showbizz en verstandig belegt, kan zijn sterrenpunten omzetten in de sterrenbeurswinkel. Daar kun je van een magnetron tot een breedbeeldtelevisie bij elkaar sparen.

Op tv wordt het spel ondersteund door wekelijkse uitzendingen op SBS6. Hoe populairder een aandeel, hoe hoger de plek van een Bekende Nederlander op de Sterrenbeurs. In het tv-programma Sterrenbeurs geven deskundigen wekelijks ook bonus- of minpunten aan BN'ers. Bonuspunten zouden de afgelopen week bijvoorbeeld zijn gegaan naar Andrť Hazes, vanwege zijn succesvolle concerten. Minpunten naar Xander de Buisonjť, die een concert afgelast zag wegens gebrek aan belangstelling. Maar Michiel Huisman zou juist weer bonuspunten hebben gehad voor het in de wacht slepen van de hoofdrol in de avonturenfilm Floris, en Katja Schuurman minpunten vanwege het floppen van de film Interview van Theo van Gogh.
Scheidingen, overspel en baby's hebben ook een effect.

Vanaf september zal SBS6 iedere dinsdagavond op prime time - tussen 20:30 en 21:30 - het programma uitzenden. SBS6-Shownieuws zal dagelijks de koerswisselingen op de Sterrenbeurs melden en ook De Telegraaf en het gratis dagblad Spits! zullen de koersen vermelden.

Het internetdomein www.sterrenbeurs.nl blijkt al geregistreerd te zijn door Endemol voor de handel in BN'ers.

Verschillende wietplantages en xtc-lab opgerold

kloas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In ons land zijn op verschillende plaatsen deze dag hennepkwekerijen opgerold:

Invallen op woonwagenkampen Amsterdam

Vanmiddag heeft de Amsterdamse politie twee woonwagenkampen aan de Osdorperweg en het Ma Braunpas doorzocht op hennepkwekerijen en wapens. Honderd agenten, die nog beschikbaar waren van het ontruimen van kraakpanden deze ochtend, voerden de actie uit.

In totaal heeft de politie 6 kwekerijen en ťťn XTC-lab opgerold. De politie nam ook een vuurwapen met patronen, duizend stuks losse munitie, pillen en een machine voor het maken van XTC-pillen in beslag.

De bewoners boden geen verzet tegen de actie.

Hennepbende regio Apeldoorn

De politie Noord- en Oost-Gelderland zegt met arrestaties in Apeldoorn, Deventer en Doesburg een bende te hebben opgerold die zich in de wijde regio rond Apeldoorn bezig hield met de exploitatie van illegale hennepkwekerijen. De top van de criminele organisatie, twee mannen en ťťn vrouw zijn vastgezet.

Na eerdere ontmantelingen van wietplantages in Apeldoorn, Zutphen en Twello ontstond het vermoeden dat een organisatie verantwoordelijk was voor de exploitatie.

De politie deed met 50 agenten op verschillende plaatsen invallen in vijf hennepkwekerijen en een droogruimte voor wiet. Daarbij werden ook 6 beheerders van plantages aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden.

Bij de actie van vandaag zijn 850 wietplanten en dertien zakken met geoogste toppen in beslag genomen. Verder zijn verschillende auto's, een boot, caravan, sierraden en een hoeveelheid geld geconfisqueerd. De drie hoofdverdachten blijven voorlopig in de cel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Urk

Op Urk is een wietplantage opgerold die op de zolder van Pallethandel Kapitein aan het Keteldiep zat, zo meldt de site Opurk.nl. De politie heeft zo'n 1.000 planten die bijna oogstrijp waren, laten ophalen en vernietigen.

De eigenaar van de Pallethandel die de zolder verhuurde zegt nooit iets geroken of gemerkt te hebben: ''Wel vonden we dat de huurders soms vreemd deden. Mijn eigen zaak ondervindt schade aan deze smerige handel. Ze hebben op professionele wijze de stroom af weten te tappen en dat mag ik nu vergoeden aan Essent. Mijn meter is eruit gehaald en de zaak ligt daardoor voorlopig plat''.

Een deel van de hennepzolder op Urk

Zes Britse militairen gedood in vuurgevecht

nuke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een vuurgevecht in Irak zijn zes Britse militairen omgekomen, nadat ze in een hinderlaag terecht waren gekomen. Volgens een woorvoerder van het leger zijn de soldaten omgekomen door vijandig vuur.

De zes stierven in de eerste van twee aanslagen, waarin ook nog acht militairen gewond raakten. Drie van hen zijn er ernstig aan toe. Het leger heeft nog geen nadere details over de incidenten, waarvan momenteel een eventuele samenhang wordt onderzocht, bekendgemaakt.

De twee incidenten vonden plaats op enkele kilometers afstand van elkaar in Al Amarah, ten noordoosten van Basra. Het is het hoogste aantal dagelijkse slachtoffers sinds 23 maart van dit jaar, drie dagen na de start van de oorlog in Irak. Het zijn ook de eerste grote aanslagen sinds het einde van de oorlog.

De afgelopen 24 uur zijn er overigens al 25 aanslagen op Amerikaanse en Britse troepen gepleegd.

Engeland in de ban van WK Teenworstelen

Just-Dennis en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Engeland heeft er twee nieuwe wereldkampioenen bij: tijdens het WK Teenworstelen won Engeland twee keer goud. Van AustraliŽ tot Zuid-Amerika, overal kwamen de teenworstelaars vandaan om mee te doen aan het wereldkampioenschap. Zij zagen Toe-minator, de publieksfavoriet, in de finale Alan "Nasty" Nash onttronen.

Hier is een video te bekijken.

Dieven beroven ijscoman van ijskar

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Of ze voor het ijs of voor de ijskar zelf, een groen-gele bestelwagen met het opschrift 'Verrossi', gingen weten de ijscoman en de politie niet. Wel is zeker dat beiden door de dieven zijn meegenomen.

De ijscoman werd in Utrecht door drie mannen van de weg afgesneden. Denkende dat ze zin hadden in een ijsje opende hij zijn luik om hun bestelling op te nemen. Eťn van de mannen drong vervolgens naar binnen en maakte de ijscoman onder bedreiging van een mes de autosleutels afhandig. De dieven gingen er vervolgens met de ijscocar en hun eigen wagen vandoor.

De ijsverkoper moest anderhalve kilometer lopen voor hij de politie kon waarschuwen.

Meisjes uit kermisattractie geslingerd

Rollende_Babba en dEj@vU hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de kermis in Weerselo zijn zaterdag tijdens een ritje in de zogenaamde 'bank' (Jamaica Trip) twee meisjes uit de attractie geslingerd. Eťn van de meisjes kwam zeer ongelukkig terecht en brak een been en een duim en kneusde een rib. Haar 10-jarige vriendinnetje kwam met de schrik vrij.

Volgens de politie Twente gingen de veiligheidsbeugels open en functioneerde door een mankement de noodstop niet. De attractie werd na het ongeluk direct stilgelegd. De Keuringsdienst van Waren heeft een onderzoek ingesteld.

De EHBO in financiŽle problemen

Lord Dreamer herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Door de vergrijzing en terugloop in ledenaantal komt er steeds minder geld binnen voor de organisaties die EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) verlenen. De EHBO komt hierdoor in financiŽle problemen.

De EHBO-organisaties zijn meestal afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Deze bijdragen lopen terug, terwijl het aantal evenementen waarbij deze organisaties worden ingezet toeneemt. Dat staat in een vandaag uitgebrachte verklaring van de voorzitter van de Nederlandse federatie EHBO, A. Verhoeven.

"De EHBO kampt met vergrijzing en een terugloop van vrijwillige leden", aldus Verhoeven. "De dienstverlening aan de verenigingen, zoals de opleidingen van docenten, cursussen en materialen, moet nog steeds worden gefinancierd uit vrijwillige bijdragen. Nu die teruglopen wordt de kwaliteit van de dienstverlening aangetast."

De Voorzitter van de Nederlandse Federatie EHBO doet dan ook een dringend beroep op de overheid om geld voor de EHBO verlenende organisaties uit te trekken, om snelle hulp te kunnen blijven verlenen. "Als de EHBO niet meer in staat is om goede hulpverleners af te leveren, zal de overheid het maatschappelijk belang van de eerste hulp niet alleen met de mond moeten belijden maar financieel moeten bijspringen," vindt Verhoeven.

Duitse bierbrouwers komen flessen tekort

_BlOkKiE_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse bierbrouwers hebben bierdrinkers opgeroepen hun lege flessen in te leveren, omdat er een tekort aan flessen dreigt. Vanwege het warme weer wordt er meer bier verkocht dan normaal, terwijl er maar weinig statiegeldflessen worden teruggebracht.

Peter Hahn van de Duitse brouwersfederatie belooft de Duitse bierdrinkers dat ze 'niet direct droog zullen komen te staan'. "Maar hoe sneller de lege flessen binnenkomen, hoe sneller we die kunnen vullen", aldus Hahn.

Vanaf januari is er een extra heffing op blikjes van kracht geworden, waardoor veel Duitsers naar statiegeldflessen grijpen.

Borstvergroting voor Dannii Minogue

De Australische zangeres Dannii Minogue heeft onlangs officieel bekend gemaakt dat ze haar borsten heeft laten vergroten. Het 31-jarige 'zusje van' verbaast zich over het feit dat dat nog niemand was opgevallen.

Minogue: "Gezien de omvang van mijn borsten, lijkt het mij duidelijk wat er aan de hand is. Het lijkt mij niet moeilijk om de verandering te zien. Vergelijk de foto's maar van vůůr en nŠ de operatie. Maar op dat idee lijkt niemand te zijn gekomen."

Bos overwoog PvdA op te heffen

Syntax_XL, fitrefo, Aneurism, killer_mac en Aneurism hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

PvdA-voorman Wouter Bos heeft overwogen om de PvdA op te heffen nadat hij gekozen werd. Hiermee wilde hij laten zien dat de PvdA heeft geleerd van haar fouten. Hij heeft dit niet gedaan omdat het "heel cynisch zou zijn om je eerst te laten kiezen door de leden, om vervolgens hun partij op te heffen", aldus Bos zelf in Vrij Nederland.

Ook zei Bos dat hij een voorstander is van een tweepartijen stelsel en het districtenstelsel. In het politieke tweestromenland ziet Bos de PvdA opgaan in een brede progressieve beweging.

Ruud de Wild niet naar Yorin FM

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

3FM-dj Ruud de Wild gaat niet naar Yorin FM. Gisteren meldde de website Radio.nl nog dat Ruud wellicht naar de commerciŽle hitzender zou gaan. Maar bij enig navraag blijkt dat nergens op gebaseerd te zijn.

Zelf zegt hij dat het verhaal niet klopt. Ook zijn zaakwaarnemer heeft dat laten weten. Zijn werkgever BNN laat ook weten dat Ruud niet weg gaat. Yorin FM houdt de mond stijf dicht. De zender wil nog niets zeggen over nieuwe dj's, ook niet voor de nieuwe HMG-radiozender RTL FM.

Eerder ging ook al in de ronde dat Idols-voorzitter HenkJan Smits naar Yorin FM zou gaan. Ook dit bleek niet waar.

Koos Moerenhout ook zeker

Ploegleider Marc Sergeant heeft verklaard dat ook Koos Moerenhout zeker is van een plaats in de selectie van Lotto-Domo.
De renner uit Steenbergen zal nu zijn derde Tour gaan rijden. Hij dankt zijn selectie vooral aan zijn optreden in de Giro. Hij reed die als enige renner van Lotto - Domo uit.
Pas zondag zullen de resterende twee plaatsen in de Lotto - Domo formatie worden verdeeld. De Nederlander Aart Vierhouten maakt een goede kans.

"Helft internetters is vrouw"

Just-Dennis, dEj@vU en loque666 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het onderzoek bureau Nielsen Netratings is bijna de helft van de internetters vrouw. In mei was 44,2 procent van de internetters vrouw. Een jaar daarvoor was dat nog 42,2 procent.

De website vrouwonline.nl is de website met de meeste vrouwelijke bezoekers.

Vrouwens bezoeken vooral specifieke sites over gezondheid, mode en wenskaarten. Ook zylogames is erg in trek bij de vrouw. Bij deze gamingsite is ongeveer 57 procent vrouwelijk.

Russische vissers aan de drank door ufootje

Russische vissers zeggen dat een ufootje hen dwingt te drinken. De vissers die vaak bij Jekaterinenburg vissen zeggen dat ze de kleine groene ufo de afgelopen twee jaar herhaaldelijk gezien hebben.

Sommige mensen uit de omgeving zeggen dat ze bang worden als ze het ufootje zien. Ze beschrijven het als een klein groen object ter grootte van een gloeilamp. 20 Juni hebben ze het ufootje voor het laatst gezien.

Maar de vissers zeggen dat ze het ufootje veel vaker zien dan anderen. Ze zeggen dat elke keer als het ufootje overvliegt ze een onbedwingbare drang naar een slok vodka hebben.

Selectie iBanesto bekend gemaakt

De Spaanse ploeg iBanesto heeft zijn selectie voor de komende Tour de France bekend gemaakt.

De volgende namen zullen namens iBanesto in actie komen:

Francisco Mancebo, Juan Antonio Flecha, Vicente Garcia Acosta, Pablo Lastras, Juan Miguel Mercado, Xavier Zandio (allen Spanje), Denis Mensjov, Evguene Petrov en Vladimir Karpets (allen Rusland).

Als reserve is Josť Luis Arrieta (Spanje) aangewezen.

Francisco Mancebo is de kopman van het team. De Spaanse klimgeit werd vorig jaar 7e in het eindklassement. In 2000 won hij de Witte Trui voor de beste jongeling. Mancebo won niet zo lang geleden de Classique des Alpes en lijkt in vorm te zijn.

Francisco Mancebo (Foto van Wim Amels)

Tekst Potter-boek ook al te downloaden

De tekst van het boek Harry Potter and the Order of the Phoenix, het nieuwste deel uit de Harry Potter reeks, is enkele dagen na de publicatie al op internet te downloaden.

Bijvoorbeeld via KaZaa is het boek als Word-bestand op te halen. De 766 pagina's, opgedeeld in 32 hoofdstukken, zijn ruim ťťn Mb groot.

Vorig jaar lekte een illegale versie van de tweede Harry Potter film, Harry Potter the Chamber of Secrets, al uit op internet. Dit, ondanks pogingen van filmmaatschappij Warner Bros. om de verspreiding van illegale versies te voorkomen.

Telekom met kwartet op jacht

Het Duitse Telecom gaat ditmaal zonder Jan Ullrich op jacht naar succes. Sterke troeven zijn Erik Zabel, Santiago Botero en Alexandre Vinokoerov. Ook Giro-winnaar Paolo Savoldelli is op tijd fit.

Ploegbaas Walter Godefroot heeft als het ware vier kopmannen in de Tour. Giro-winnaar Savoldelli had geen goed voorseizoen dankzij een nekblessure, maar is er nu weer bij. De Colombiaan Santiago Botero, wereldkampioen tijdrijden en vorig jaar vierde in het eindklassement van de Tour, gaat nu voor een podiumplek in Parijs. Sprinter Erik Zabel rekent weer op enkele dagzeges en zijn zevende groene trui. Hij dient dat vooral op eigen kracht te doen, want Godefroot liet collega-sprinter Fagnini thuis. De Kazak Alexandre Vinokoerov tenslotte viel dit voorjaar op met overwinningen in Parijs-Nice en de Amstel Gold Race, momenteel rijdt hij sterk in de Ronde van Zwitserland. De verwachtingen zijn al met al hoog gespannen.

De volledige selectie van Team Telekom ziet er als volgt uit:
Mario Aerts (Bel), Rolf Aldag (Dui), Santiago Botero (Col), Matthias Kessler (Dui), Andreas KlŲden (Dui), Danielo Nardello (Ita), Paolo Savoldelli (Ita), Alexandre Vinokoerov (Kaz) en Erik Zabel (Dui).

Nederlandse Abba-stalker weer opgepakt

Een Nederlandse stalker van de voormalige Abba-zangeres Agnetha Faeltskog is zondagavond door de Zweedse politie opgepakt. De 37-jarige Gert van der Graaf bevond zich namelijk weer in de buurt van haar huis op het eiland Ekeroe.

Van der Graaf werd drie jaar geleden Zweden uitgezet, omdat hij Faeltskog lastigviel. Van de rechter mocht hij toen geen contact meer proberen op te nemen met de zangeres. De 37-jarige stalker had van 1997 tot 1999 een relatie met, de nu 53-jarige, Faeltskog.

Van der Graaf zei maandag na zijn arrestatie in de krant Expressen: "Ik hou nog steeds van haar, ik kan haar niet vergeten."

Vallend 'lichaam' mogelijk vogel

Het vallende 'lichaam' dat woensdag bij Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) werd gezien, is mogelijk een slangenarend op weg naar een prooi geweest. Dat meldde de politie dinsdag.

Maandag werd de politie door een vogelkenner getipt over deze mogelijkheid. "Een slangenarend in een duikvlucht naar een prooi ziet eruit als een menselijk lichaam", aldus de politiewoordvoerder. De vogel kan 69 cm groot worden en heeft een spanwijdte die op kan lopen tot 1 meter 95. De vogel komt in Nederland voor als dwaalgast. Hij voedt zich met slangen, hagedissen en andere reptielen.

Woensdag meldden verscheidene inwoners uit Hoenderloo dat ze een lichaam uit de lucht hadden zien vallen. Door interne communicatiefouten bij de politie startte de zoekactie pas op vrijdag. Een politiehelikopter en tien man op de grond zochten het gebied tevergeefs af.

Hagelsteen van 16,5 cm in Nebraska

Francky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Nebraska zijn zondagavond enorme hagelstenen gevallen, waarvan de grootste een doorsnede van 16,5 centimeter had. De hagelstenen sloegen gaten in daken en kraters in tuinen. Een man vertelde dat in zijn dak een gat was ontstaan, waar hij doorheen kon kruipen.

De nationale weerdienst (NWS) heeft maandag de hagelstenen onderzocht en bevestigde de grootte van de hagelsteen, die door een persoon in de vriezer werd bewaard. Het is de grootste hagelsteen die ooit is waargenomen in Nebraska en op enkele millimeters na een van de grootste die ooit is voorgekomen in de Verenigde Staten.

Dode travestiet gevonden in Amsterdams sportpark

Een 34-jarige man uit Ecuador is maandagmiddag door een gemeenteambtenaar dood aangetroffen, in de bosjes bij sportpark Spieringhorn in Amsterdam. Het bleek te gaan om een travestiet, die werkzaam was als prostituee. Dit meldt de politie Amsterdam-Amstelland dinsdag.

Volgens de politie gaat het om een misdrijf; sectie moet de precieze doodsoorzaak aanwijzen. Er is een uitgebreid sporenonderzoek verricht door de technische recherche.

Andi Bell wist 4628 kaarten te onthouden

De man die vrijdag 20 juni in het 250-jaar bestaande British Museum poogde de inhoud en volgorde van de kaarten van 100 pakjes geschudde speelkaarten te onthouden, heeft 89 pakjes foutloos weten op te noemen.

Er werd gevraagd welke kaart op een willekeurige positie van een willekeurig stapeltje lag. De 35-jarige Andi Bell heeft hiermee 4628 kaarten goed onthouden. Bij het 90e stapeltje ging het mis. Het is de meeste informatie die hij ooit onthouden heeft.

Man wacht 27 jaar op telefoonaansluiting

Cipri wordt bedankt voor het herschrijven en submitten van dit bericht.

Na 27 jaar wachten heeft de 60-jarige Mohammed Ismail eindelijk zijn telefoonaansluiting gekregen. Hij had deze in mei 1976 aangevraagd bij de telecomdienst van Bangladesh.

"Ik weet niet waarom het zo lang geduurd heeft.", zei de van blijdschap huilende man, "Waarschijnlijk heb ik niet genoeg smeergeld betaald." Wel moest hij tweemaal, in 1991 en 1998, zo'n 100 euro betalen om niet van de wachtlijst te worden verwijderd.

Het komt wel vaker voor in Bangladesh dat mensen jaren moeten wachten op een telefoonaansluiting maar het duurt zelden langer dan 10 jaar. Het telecombedrijf heeft een onderzoek gestart en Mohammed Ismail een gratis telefoon gegeven. "Ik heb de telefoon alleen niet meer zo vaak nodig nu ik met pensioen ben", zei de gelukkige eigenaar. "Maar gelukkig kunnen mijn zes kinderen hem nog wel gebruiken."

Hitler geschrapt van lijst ereburgers in Duitse gemeente

Kranenburg, een Duitse gemeente net over de grens bij Nijmegen, heeft Adolf Hitler officieel geschrapt van de lijst van ereburgers van de gemeente. Kranenburg vindt dat de naam van de in 1945 gestorven nazi-leider niet thuishoort tussen de zes andere mensen die de gemeente bijzondere dank is verschuldigd.

In 1933 kreeg Adolf Hitler het ereburgerschap ter ere van zijn 44e verjaardag. Toendertijd besloten duizenden Duitse plaatsen om de FŁhrer tot ereburger te benoemen. Normaal gesproken vervalt het ereburgerschap na de dood, maar de naam van Hitler bleef wel altijd op het Kranenburgse lijstje staan.

Overigens is Kranenburg, met 9000 inwoners niet echt groot, niet de eerste Duitse gemeente die Hitler uit de eregalerij schrapt. Mainz en Bayreuth waren volgens de Kranenburgse woordvoerder de eerste grote plaatsen in Duitsland die Hitler niet langer als ereburger wilden zien. In een aantal andere Duitse plaatsen speelt de discussie eveneens, zegt hij.

Internetverslaafde met touw uit internetcafe getrokken

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige Chinees was zo fanatiek aan het internetten, dat hij met een touw achter de computer vandaan getrokken moest worden. De 16-jarige Liu werd zondagochtend door zijn vader en een oom met een touw achter de computer vandaan gesleept. Dit nadat hij al drie dagen had doorgebracht in een internetcafť.

De jongen had twaalf dollar van zijn ouders gestolen om zijn verslaving te bekostigen. Na drie dagen lang internetten weigerde hij nog altijd het Jinghong internetcafť in Zibo in de provincie Shandong te verlaten.

Zondagochtend kwam de vader het internetcafť binnen en bond de benen van zijn zoon vast en trok hem met behulp van zijn oom in een gereedstaande taxi.

Goed studeren kan met 1 uur slaap

Goed studeren en onthouden kan al prima met een uurtje slapen per nacht. Dat heeft een onderzoek van de Amerikaanse Harvard University uitgewezen. Het moet wel een goed uurtje slaap zijn. De slaap moet bestaan uit twee slaapstadia: langzame 'golven' en de zogenaamde REM-slaap waarin ook gedroomd wordt. Daarnaast moet de slaap overdag plaatsvinden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat een 'kwaliteitsslaapje' in een periode van 24 uur net zo goed voor het leren is als twee nachten volledige nachtrust.

Toch is het aan te raden wel iedere nacht wat meer te slapen. Andere lichaamsfuncties hebben de nachtrust namelijk hard nodig.

IsraŽl dient ''klap'' toe aan Hamas

IsraŽl heeft naar eigen zeggen ''een zware klap'' aan de radicale Hamas-beweging toegebracht met de arrestatie afgelopen nacht van ongeveer 130 Palestijnen. De aanhoudingen vonden plaats in Hebron op de Westelijke Jordaanoever. De aangehouden Hamas-aanhangers zouden verantwoordelijk zijn voor aanslagen waarbij 52 IsraŽlische burgers zijn gedood.

Volgens Palestijnse bronnen staan Hamas en andere radicale groepen op het punt een staakt-het-vuren af te kondigen met IsraŽl. De IsraŽliŽrs reageren hier voorzichtig op; men is bevreesd dat het een tactische manoeuvre is om in alle rust nieuwe acties voor te bereiden.

Veronica lijkt te kiezen voor SBS

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Logo VeronicaDe verenigingsraad van Veronica zal deze week waarschijnlijk kiezen voor een samenwerking met SBS (SBS6/Net5/V8). Als de raad met SBS in zee gaat is het voortbestaan van Veronica als tv-naam gewaarborgd.

Het hoogste orgaan binnen de vereniging, kan deze week kiezen uit twee opties: een terugkeer naar het publieke bestel door te gaan samenwerken met BNN of een overeenkomst met SBS. Binnen de raad bestaat meer sympathie voor de laatste optie, omdat door een samengaan met BNN de tv-naam Veronica zal verdwijnen.

Donderdagavond komt de raad bijeen om de knoop door te hakken. Als de leden inderdaad voor SBS kiezen gaat V8, een station dat ooit is opgericht om er Veronica te huisvesten, Veronica8 heten. De tv-tak en het Veronica Magazine worden ondergebracht in de nieuwe constructie met SBS.

Geen subsidie voor studenten op kamers

RedWind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten die op kamers wonen blijven verstoken van huursubsidie. Een voorstel van GroenLinks om de studenten wel subsidie te geven haalt geen meerderheid in de Tweede Kamer, zo bleek gisteren tijdens een overleg met VVD-minister Sybilla Dekker van Volkshuisvesting.

Het voorstel van GroenLinks kwam er op neer dat de overheid studentencomplexen aan zou wijzen waar de bewoners recht hebben op huursubsidie. Maar volgens de minister leidt zo'n plan tot grote administratieve problemen. Bovendien zou het flink wat geld kosten: 26 miljoen euro dit jaar en 70 miljoen euro vanaf volgend jaar.

De regeringspartijen CDA, VVD en D66 toonden begrip voor de argumenten van de bewindsvrouw. De LPF sloot zich hierbij aan.

Bellen in auto sowieso gevaarlijk

Stillmatic en Just-Dennis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het maakt eigenlijk niet uit of je handsfree belt in de auto of belt met de telefoon in je hand, zo blijkt uit een Zweeds onderzoek van het verkeersbureau SNRA. De reactiesnelheid gaat in beide gevallen nagenoeg hetzelfde achteruit.

Volgens het onderzoek ontstaan de gevaarlijke situaties doordat de beller aandacht heeft voor het gesprek en niet voor het verkeer. Het maakt dus niet uit of je de telefoon in je hand houdt of hem in de "car-kit" hebt.

Het is in Zweden, in tegenstelling tot Nederland en de meeste Europese landen nog niet verplicht om handsfree te bellen.

Winkeliers leven regels Tabakswet niet na

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De meeste winkeliers verkopen rustig tabakswaren aan personen onder de 16 jaar. Ruim 80% van de jonge rokers zegt dit jaar nog gewoon sigaretten te hebben kunnen kopen, ondanks dat dit wettelijk verboden is, zo meldt het Algemeen Dagblad op basis van een onderzoek van de Stichting Volksgezondheid en Roken.

Het ministerie van Volksgezondheid gaat extra geld uittrekken voor meer controle op de naleving van de Tabakswet. De Keuringsdienst van Waren, die belast is met de controles, zal extra 'tabaksagenten' krijgen.

Overigens laat ook in andere landen, waar al langer een verkoopverbod aan minderjarigen geldt, de naleving van die regels te wensen over.

Opruiming bij Real

Vicente del Bosque krijgt geen nieuw contract aangeboden bij Real Madrid.

Volgens enkele Spaanse radiostations heeft de club nog geen dag na het kampioenschap de coach dit medegedeeld. Ook het monument van de club op het veld, Fernando Hierro, komt niet meer in aanmerking voor een nieuw contract.

Het vertrek van de succescoach komt niet geheel onverwacht. Del Bosque gaf zelf vorige week al aan dat hij wel eens zijn ontslag zou kunnen krijgen bij de Koninklijke. Vreemd genoeg zorgde de 52-jarige oud-speler van Real er wel voor dat de club onder zijn vierjarige leiding veel prijzen pakte. Twee landstitels (2001, 2003) en twee Champions League-titels (2000, 2002) bezorgde hij de club. Bovendien prezen de spelers zijn werkwijze.

Ook voor Hierro blijkt volgend seizoen geen plaats meer te zijn. De 35-jarige verdediger hoopte een nieuw tweejarig contract te ondertekenen, maar de clubleiding heeft andere plannen en de man die sinds 1989 onafgebroken bij Real speelde, mag op zoek naar een andere club.

Column: Ik kom er eerlijk voor uit: Ik heb geen mening

Zoals wel vaker gingen mijn vrienden en ik op het terras zitten van het plaatselijke dartcafť. Na een rondje of twee gaat er een wat oudere man op een van de stoelen zitten, nadat hij deze eerst heeft gedraaid in de schaduwrijke ruimte die de enorme parasol heeft gecreŽerd. Door het verschuiven van zijn stoel kijkt hij ons nu recht aan en ik zie een soort schrikreactie bij de man. Ineens komt bij mij ook een bijval van herkenning. Ik heb deze man een paar weken geleden hier al een keer ontmoet. De korte conversatie toen, leverde mij leuk columnmateriaal op, zoals hier te lezen valt

Grote brand in Venlose palletfabriek

eldeejee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Venlo woedt vanaf 01:30 uur al een felle brand in een palletfabriek. De brandweer houdt er rekening mee dat er asbest kan vrijkomen. Het is niet de eerste keer dat de fabriek in de brand staat. In september was er ook brand in de fabriek. Volgens de politie was deze toen aangestoken.

De brand woedt op twee plekken. Ook een gasverdeelstation stond in de brand. Zestig brandweerlieden van vier korpsen zijn met vijf brandweerwagens de brand aan het bestrijden. De politie heeft de omgeving afgezet.

Baby van 9 dagen meegenomen naar hardrockconcert

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse justitie heeft een onderzoek ingesteld naar een echtpaar dat hun pasgeboren kind mee heeft genomen naar een concert van hardrockband AC/DC. Het stel volgde het optreden samen met hun zoontje van 9 dagen vanaf een tribune.

Andere concertbezoekers keken vreemd op en waarschuwden een arts. Die vroeg het stel om te vertrekken, omdat het harde geluid beschadigingen aan het gehoor van het kind kon veroorzaken.

Vader en moeder worden officieel verdacht van gebrekkige zorgen aan het kind.

Vrouw doodgeschoten in Eindhoven

NuX_NuFF, Doodkapje en chris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden: Vrouw doodgeschoten in Eindhoven

Een vrouw uit Eindhoven is maandagavond in een huis aan de Fabritiuslaan in die plaats doodgeschoten. De politie trof verder een man aan met een schotwond en een meisje met onbekende verwondingen.

De schietpartij zou het gevolg zijn van huwelijksproblemen tussen de man en de vrouw. De politie kon dit maandagavond echter nog niet bevestigen.

27-jarige vrouw vermoord in Arnhem

In Arnhem werd zondagavond ook een vrouw vermoord aangetroffen. Haar zwaargewonde echtgenoot is aangehouden en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Ook hier waren huwelijksproblemen waarschijnlijk de oorzaak. De twee waren sinds kort uit elkaar en er zou zondag een gesprek plaatsvinden. Toen twee familieleden, die van het gesprek afwisten, tegen achten aan de deur kwamen werd er niet opengedaan.

De gewaarschuwde politie vond de dode vrouw in de gang. Volgens TV Gelderland zou het slachtoffer meerdere steekwonden in de borst en de buik hebben opgelopen en was de keel van het slachtoffer doorgesneden.

2000 Jaar oude wijn ontdekt

Archeologen in west China hebben onlangs vijf potten ontdekt met daarin 2000 jaar oude rijstwijn. De wijn werd gevonden in een oude tombe.

Ieder van de potten bevatte een liter wijn. Deze vondst is voor onderzoekers misschien wel de beste mogelijkheid tot nu toe om oude destillatie-technieken te onderzoeken. Er werden in het verleden wel vaker soortgelijke ontdekkingen gedaan, maar nog nooit was de drank zo goed gepreserveerd als nu.

Naast de potten met drank werden ook bronzen bellen, meer dan 100 jade voorwerpen en een gedeelte van een menselijke schedel gevonden in de tombe.

Turkije schakelt Brazilie uit

Turkije schakelde gisteravond Brazilie uit in het Confederations cup toernooi. De Brazilianen wisten verlies nog te voorkomen (2-2), maar konden de uitschakeling niet meer afwenden.

Brazilie had dit toernooi al geen groots spel laten zien. Er werd verloren van Kameroen en nipt gewonnen van Amerika (1-0). Tegen Turkije kwam de ploeg eerst nog op voorsprong dankzij een inzet van Adriano. De Turken stelden na rust echter orde op zaken. Karadeniz en Yilmaz tekenden voor de 1-1 en 1-2. Brazilie moest winnen daar bij gelijkspel beide ploegen gelijk zouden staan en het gelijke doelsaldo dan de doorslag zou geven. De Turken hadden daarbij het voordeel van meer gescoorde doelpunten. Brazilie speelde nog voor de winst, maar kwam pas in de slotminuten op 2-2. De door Barcelona bekeken Ronaldinho ontving nog de rode kaart. Turkije nam met de uitschakeling van Brazilie revanche voor de bittere nederlaag op het WK in Japan en Korea van verleden jaar.
Turkije zal het nu in de halve finales moeten opnemen tegen gastland Frankrijk. De andere halve finale gaat tussen Kameroen en Colombia.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.